Best of the bedriftsblogg-kollasje

Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må bli tidenes bloggpost, for i dag skriver jeg om de meste populære bloggpostene våre noensinne. Jepp, Den komplette bedriftsbloggen fyller tre år, så det er på tide å kaste et blikk over skulderen.

Vi kan si ganske mye om dere lesere ved å se på statistikken over bloggposter tilbake til november 2018. Noe av det som opptar dere mest er forholdet mellom Apple og Samsung. Da snakker vi nok om iPhone/iPad kontra Android-telefoner og -brett.

Den mest leste bloggartikkelen vår noensinne heter nemlig Apple versus Samsung: Vi knuser mytene. Den er lest 48 502 ganger. And counting...

Vi tror ikke det bare er fordi dere liker en liten fight mellom gigantene. Det er nok også fordi bedrifter har et reelt behov for å ta stilling til ulike plattformer. Vi liker å tenke at Den komplette bedriftsbloggen hjelper til i dette valget.

Hva er forskjellen på Thunderbolt og USB-C? Svar fort!

Thunderbolt og USB-C – hva er forskjellen_

Bloggpost nummer to på lista handler også om å orientere seg i et landskap som kan være uoversiktlig for mange. Kan du med hånda på hjertet si at du har full kontroll på Thunderbolt og USB-C? Om ikke, bør du kanskje lese bloggposten Thunderbolt eller USB-C – hva er forskjellen? Det har 46 070 andre gjort før deg.

Trodde du AirPods skulle floppe? Eller tok du med deg Google Glass i dusjen?

Robert Scoble Google Glass

En flopp: Google Glass ble ingen hit. Det hjalp ikke at tekno-evangelister brukte dem i dusjen. (Foto: Robert Scoble)

På den siste pallplassen finner vi en bloggpost mange har humret gjenkjennende til. De største teknologifloppene gjennom tidene... eller? handler om alle duppedittene, mobiltelefonene, brillene, mini-laptopene og operativsystemene som ikke helt slo an. Fikk du noen gang sikret deg et eksemplar av Google Glass? Eller brukte du Windows Vista? Skrev du på en laptop med åtte tommers skjerm? Da vil du kjenne deg igjen i artikkelen om flopper. Eller kanskje du er en av de 35 202 leserne? En av dere skrev forresten en reflektert og nyttig kommentar under bloggposten. Anbefalt lesning.

Forresten er ikke små bærbare PC-er noen dårlig idé. Se hva vi i dag kan tilby av det som kalles ultraportable laptoper. Litt større enn åttetommerne, men fortsatt veldig bærbare.

Husk også at Apples AirPods ble spådd å være en flopp da de kom for fem år siden. Folk gjorde narr av andre folk som «gikk med hvite q-tips stikkende ut av ørene». Latteren stilnet, for AirPods har blitt en stor suksess og er ærlig talt et fantastisk produkt. Nå er vi klare for tredje generasjon og du kan bestille dem her. Eller se utvalget av Apple-produkter for bedriften.

Du bør ha en ultrawide-skjerm

Den komplette bedriftsbloggen prøver å vise vei i jungelen av gode hjelpemidler til jobbhverdagen. Og vår fjerde mest leste bloggpost, Ultrawide-skjerm: En ny arbeidshverdag!, handler nettopp om det. De siste årene har vi sett en utvikling mot store skjermer på pulter der det før sto to eller tre skjermer koblet til én datamaskin. 28 875 lesere har vært interessert i dette.

Ultrawide buet curved skjerm

Ser bra ut: Ultrawide-skjermer tar seg godt ut på pulten og rydder opp arbeidsstasjonen.

«Ikke bare er ultrawide-skjermer utrolig kule. De gir deg en helt ny arbeidshverdag med alt på samme skjerm. Selv går jeg aldri, aldri, aldri tilbake til to skjermer», skrev jeg i januar 2021. Nesten et år har gått, og jeg har ikke skiftet mening. Sjekk utvalget vårt av ultrawide-skjermer og se om ikke du også kan få det enda bedre på jobben.

Farvel til en gammel nettleser

Den femte mest leste saken vår gjennom de tre årene handler om et stykke software jeg vil tro vi alle har vært borti på jobb – Internet Explorer (IE). Bloggposten Et adjø til Internet Explorer er lest 21 508 ganger. Det var vemodig å ta farvel med den gamle sliteren IE, men vi trakk også et lettelsen sukk da det var over, for Internet Explorer bød på store utfordringer for oss som lager nettbutikker og andre som designer websider. Vi måtte etter hvert slutte å bygge inn støtte for IE i nettbutikken vår og vi var langt fra alene om det.

Ansatte i Komplett Bedrift tar et minutts stillhet for Internet Explorers bortgang

Farvel, gamle traver: Tidligere i år tok vi farvel med Internet Explorer med en enkel minnestund.

Google Chrome og Apples Safari er de store nettleserne nå, men én gang var det altså Internet Explorer som gjaldt, med 95% markedsandel tilbake i 2002. Tiden flyr. Og historien om dette er lest 21 508 ganger.

Apropos lesning - leserne våre bidrar gjerne med gode kommentarer. Så også denne gangen. Under Facebookposten for saken om IEs død er det i skrivende stund 318 kommentarer, og det er tidvis fornøyelig lesning.

- Internet Explorer ble brukt til å laste ned Google Chrome, skrev mange.

- Sa aldri velkommen til den, så kan ikke si adjø heller! kommenterte en.

- Endelig! Nå må bare Netscape komme med tidenes comeback så er vi tilbake til de gode gamle dagene! var ytringen fra en annen. 

Resten av meldingene finner du på Facebook.

De fem neste

På de neste plassene finner vi disse bloggpostene:

Når vi ser de ti mest leste bloggpostene våre over ett, ser vi at det mest leste innholdet vårt handler om hvordan dere skal gjøre gode valg for arbeidshverdagen deres. Fjerne friksjon og gjøre ting lettere. Det er de nære ting som gjelder. Skjermen, telefonen og datamaskinen skal funke bra.

Det er det Komplett Bedrift er til for. Vi skal gi deg bedre flyt i din IT-hverdag

Trykk her for å se ukens tilbud