Slik lager du et hjemmekontor til ti tusen kroner

Hjemmekontoret er kommet for å bli. De av oss som kan, sitter gjerne et par dager i uka hjemme og jobber. Så hvis dette er framtida, hvorfor ikke gjøre det skikkelig? Det handler om både teknologi og ergonomi.

Mange av oss ble kjent med hjemmekontoret under pandemien. Noen trivdes godt med det, og de fleste undersøkelser vi har sett viser at et stort flertall ønsker å fortsette å ha muligheten til å jobbe hjemmefra. Eller kanskje fra hytta?

Vi har tidligere vist hvordan du kan sette opp et hjemmekontor til fem tusen kroner, men nå som hjemmekontoret er en del av den nye normalen, tenker vi kanskje vi kan steppe opp gamet litt og se om vi får et enda bedre kontor for ti tusen?

Akkurat som da vi skrev fem tusen kroner-artikkelen, tenker vi nå å holde laptopen utenfor, for den følger oss fram og tilbake på arbeidsplassen. Så vi tar for oss følgende:

  • skjerm
  • mus/tastatur
  • heve-/senkepult
  • kontorstol
  • headset og mikrofon

Det viktigste for hjemmekontoret først – skjermen

Å sitte og myse mot en liten laptop-skjerm er ikke noe trivelig. Er det et komma? Er det et punktum? Er det en flekk på skjermen? Nei, vi må opp i størrelse.

Det finnes et enormt antall skjermer, men én ting kan du være sikker på: Philips skuffer aldri. De kan skjerm. Vi foreslår derfor denne Philips 27-tommeren med innebygde høyttalere. Du som skal ha den i stua kan også glede deg over at den er stilig å se på fra alle kanter. EasyRead og øyekomfortfunksjon med TUV-sertifisering reduserer risikoen for trøtte øyne.

Philips 27-kopi-1

Musa og tastaturet - din kontaktflate mot omverdenen på hjemmekontoret

Når du sitter hjemme og jobber er det ikke alltid du er alene. Unger kommer hjem fra skolen, partneren avspaserer og svigers er kanskje på besøk. Det er ikke alle som tar hensyn til at hjemmet også er en arbeidsplass.

Da kan du i hvert fall gjøre ditt til at det blir minst mulig støy. Dette har iiglo tenkt på, og har laget et tastatur som fjerner 95% av klikkelydene fra tastaturet. Til og med musa ruller stille: iiglo MKX Multi Silent Combo

iiglo_MKX_Multi_Silent_Combo_-_Mus___tastatur_-kombinasjonspakker_-_KomplettBedrift_no

Du skal sitte godt på hjemmekontoret. Eller stå om du vil.

Det dummeste du kan gjøre når du jobber er å stivne i én posisjon. Ikke bare skal du ha en stol som lar deg bevege deg, men vi syns du skal kunne stå om du vil. Da trenger du et bord som kan heves og senkes, akkurat som det passer deg.

Iiglo har et prima ergonomisk hev/senkskrivebord med motor som du lett setter sammen selv. Du kan stille inn fra 73 til 123 centimeters høyde, og siden dette bordet har motor, går det fort å justere det opp og ned.

Og du - det er fri frakt på dette bordet.

Ergonomisk_hev_senk_skrivebord_med_motor_-_Skrivebord_-_KomplettBedrift_no-2

Som nevnt er kontorstolen også en viktig del av ergonomisk riktig sittestilling. Vi synes du skal prioritere å legge litt ressurser i en god stol, men det er ingen grunn til å blakke seg helt.

Ergonomic Office Chair Architect 5.0 fra iiglo kommer med et stilig og pustende mesh-stoff. Du kan få den i hvilken farge du vil, så lenge du vil ha svart. Nei, seriøst, en stilig stol som dette trenger ikke knæsje farger. Den er skapt for arbeid. Også for deg som ikke er arkitekt. I tillegg byr vi på fri frakt på denne.

Ergonomisk_kontorstol_justerbar_med_høy_rygg_-_Kontorstoler_-_KomplettBedrift_no

Nå er du klar til å samarbeide på hjemmekontoret

Mange laptops har allerede gode mikrofoner og høyttalere, og kanskje kan du klare deg med dem. Men som nevnt, det er ikke alltid du er alene i rommet eller hjemmet, så det kan være fint å kunne lukke seg inne. For mange vil det være helt nødvendig at ikke diskusjoner eller informasjon i et møte når uvedkommende. Dessuten er det mer behagelig for de andre å høre på deg om du har en tett mikrofon som ikke skaper romklang.

Vi anbefaler derfor vi at du skaffer deg et headset med mikrofon. Vi foreslår Jabra EVOLVE 65 MS Mono, så slipper du unna ledninger og kan bevege deg rundt i rommet.

Jabra_EVOLVE_65_MS_Mono_-_Hodesett__trådløse_-_KomplettBedrift_no-2

 

I mål. Et hjemmekontor til ti tusen

Da klarte vi jammen å sette sammen det vi mener er en super hjemmekontorpakke til under ti tusen kroner. Vi sa vi skulle klare det!

Pakken ble til slutt slik: (med pris på publiseringstidspunktet og eks.mva)

Element

Vare                   

Pris

Skjerm

Philips 27" skjerm 275S1AE/00

2396,-

Mus/tastatur

iiglo MKX Multi Silent Combo

459,-

Hev/senk

iiglo Ergonomisk hev/senk skrivebord med motor

2959,-

Stol

Ergonomic Office Chair Architect 5.0

3039,-

Headset

Jabra EVOLVE 65 MS Mono

1099,-

Totalt

 

9 952,-

 

Budsjett over ti tusen kroner. Eller litt mindre?

Hva om du har et litt større budsjett for hjemmekontoret? Eller et mindre? Da anbefaler vi deg å gå til de enkelte kategoriene i nettbutikken vår og finne andre løsninger.

Som vi skrev over: Knock yourself out!

Lag et perfekt hjemmekontor