Hyttekontor og påske

Fiberlinjene på Hafjelltoppen og i andre populære hytteområder går varme når hjemmekontoret flyttes til hytta.

Før ble det gjerne spøkefullt sagt at det på fredagene var flere som befant seg på hyttekontor i Gudbrandsdalen enn på Aker Brygges kontorkompleks. Nå er spøken blitt alvor og ikke lenger forbeholdt fredagene. Ovale helger, videomøter og godt utbygget bredbånd eller mobilnett, gjør det mulig å være «på» fra solveggen. Trenden med hyttekontor er økende. Nylig ble det gjennomført en undersøkelse blant 1550 hytteeiere på Trysil hvor 34 % svarte at de benyttet hytta som kontor også i ukedagene.

Telia ubegrenset

Pakk appelsiner og IT-utstyr

Vi står snart midt i påskeuka og som det hyttegale folkeferdet vi nordmenn er så vil mange av oss trekke til fjells, eller kanskje ut mot havet. Hyttemarkedet i Norge er kokvarmt og regjeringen har vist godvilje til hyttebesøk så lenge retningslinjene overholdes (selv om de sliter litt selv iblant). Siden vi stengte ned og flyttet med oss kontorutstyret hjem i løpet av året pandemien traff oss, så ser vi nå muligheten for å kombinere business og pleasure. Ser du ikke for deg å kunne bevege blikket mellom panoramautsikt og Excel-ark? Pakk sekken med Kvikklunsj, appelsiner og laptop, og sett kursen mot hytta.

appelsiner hører påsken og kanskje hyttekontoret til

Kan sjefen nekte deg hyttekontor?

La oss aller først avklare om det er greit – altså stille spørsmålet om arbeidsgiveren faktisk kan ha noe å si om at vi utfører arbeidet fra for eksempel hytta.

Arbeidsstedet er som regel justert i din arbeidsavtale. Under normale omstendigheter har du både rett, men også plikt til å jobbe fra det stedet som er bestemt i avtalen.

I følge juridisk HR- og ledelsesrådgiver Hans Gjermund Gauslaa i Simployer, som er intervjuet av Din Side, så kan arbeidsgiver benytte styringsretten til å nekte deg å jobbe fra hytta, men må oppgi en saklig grunn. Det skal mye til for å hindre deg akkurat nå, men en slik saklig grunn kan for eksempel være det fysiske arbeidsmiljøet. Arbeidsgiver har plikt til å sørge for et godt arbeidsmiljø enten det er på kontoret eller på hjemme- eller hyttekontoret.

mitt eget kontor i påskesolen

Hyttekontoret skal gi bedre, ikke dårligere helse

Når hjemmekontoret flyttes og blir hyttekontor kan det gå på bekostning av helsa og gode arbeidsforhold. Ikke la det skje. For Hyttekontoret skal jo gi deg energi og bedre helse – ikke motsatt.

Derfor skal du utstyre hytta på en slik måte at det sikrer god ergonomi. Ikke end opp med å ligge henslengt i myke sofaer eller tilbringe timevis på harde kjøkkenstoler og med PC-en på et spisebord som er mest egnet for matinntak. Finn din gode arbeidsstilling også på hyttekontoret.

Ta med deg ekstra skjerm, mus og tastatur, finn deg en egnet skrivepult – gjerne med beroligende utsikt – og sett opp et hyttekontor sjefen ikke kan nekte deg å dra til. Å flytte med seg en ekstra skjerm i dag krever ikke docking og masse ledninger, men du kobler det enkelt sammen med USB C. Har du ikke skrivebord så selger Komplett Bedrift naturligvis hev og senk-pult som matcher hyttestilen sånn omtrent. Mitt poeng er – ikke la midlertidige løsninger på hyttekontoret gå på bekostning av det gode arbeidsmiljøet du har hjemme og på jobb.

Ja, og så kan det være greit å finne seg en krok å jobbe fra der videomøtene ikke blir forstyrret av andre familiemedlemmer i superundertøy som svirrer rundt i bakgrunnen. Derfor kan det være smart å stille forberedt med ferdigdesignet bakgrunn fra arbeidsgiveren. Ingen vil tro at du er på hytta under videomøtene – det eneste som kan avsløre deg er de røde, friske rosene du har i kinnene.

Hyttekontor