IT-sjef

Var du den heldige som ble utpekt til IT-ansvarlig i tillegg til rollen du allerede har – eller er det et ansvar du bare må ta, fordi ingen andre gjør det? La oss gjøre jobben din litt enklere.

IT-sjef på 12 prosent

Det er ikke alle bedrifter som er store nok til å ansette en egen IT-sjef. Ansvaret for å kjøpe inn, vedlikeholde og gi intern service på IT-utstyr faller gjerne på den som kan mest om IT, men som må sjonglere rollen med andre oppgaver. Det krever sin kvinne eller mann, det vet vi, så her er noen forhåpentligvis gode råd på veien. 

Les også: Slik kan du spare tusener på IT-budsjettet i din bedrift 

Hvordan sette opp nettverk, helt enkelt

Som bedriftens IT-sjef vil du sannsynligvis være ansvarlig for at bedriften har et sikkert nettverk, som gir god nok båndbredde, og som har et gjestenett. Det første du bør gjøre er å sette deg inn i løsningen dere har.  

Hvis løsningen er moden for å byttes, eller du skal sette opp et nytt nettverk, bør du velge en nettverksløsning som er enkel å sette opp og bruke. Hvilken løsning du trenger for å få et tilfredsstillende nett, kommer an på størrelsen på lokalet og antall ansatte. I et lite, åpent lokale med få ansatte vil en ganske enkel router holde. For eksempel er ASUS RT-AX53U et rimelig og sterkt alternativ.

I et større lokale med flere vegger og brukere av nettet vil det naturligvis være behov for noe enda sterkere. I disse tilfellene kan et meshsystem med flere routere som forsterker nettet lønne seg. Dette systemet fra Asus er enkelt å sette opp, er sikkert å bruke og gir en utrolig hastighet på nettet.

Se alle våre nettverksprodukter her.

Hvilke datamaskiner skal du kjøpe inn?

Personlige preferanser bør du ta hensyn til, men ikke kjøp en PC til 20 000 kroner, hvis en til 10 000 dekker behovet. Samtidig er datamaskinen et viktig verktøy, som skal være medarbeidernes følgesvenn i flere år, og noen lapper til eller fra vil ikke bety all verden i det store bildet.

PC eller Mac?

Studier viser at ansatte med Mac er mer fornøyde og mer produktive enn de med PC og Windows. Når det er sagt, er Mac generelt dyrere. En god filosofi er å la ansatte velge operativsystem selv. Om de ikke har preferanser, gi dem PC. Jobber du mye med Excel eller via Citrix, er som regel PC med Windows å foretrekke. For kreative roller er Mac populært.

Stasjonær eller bærbar?

Du får mer kraft for pengene om du velger en stasjonær PC. Men det spørs om det er smart. En bærbar er ofte kraftig nok og kan tas med hjem i tilfelle hjemmekontor eller når ting må gjøres på kveldstid.

Proff eller forbruker?

Du kan spare penger på å kjøpe en maskin myntet på forbrukermarkedet, men det er ikke sikkert det lønner seg i det lange løp. Kjøper du en proffmaskin, får du et operativsystem som er tilpasset bedrifter og et produkt som er mer robust enn en forbruker-PC. Det gjelder spesielt bærbare PC-er, som bør tåle mer handling og transport enn den du bruker på sofaen hjemme.

Hodetelefoner og støydemping

Om medarbeiderne dine sitter i åpent landskap eller er på hjemmekontor, kan støy fra kolleger, barn eller dyr forstyrre Teams-møter og konsentrasjonen, om du jobber med krevende oppgaver. Hvis du kun ønsker å dempe lyd fra omgivelsene, kan et støydempende headset være nok.

Om du sitter på telefon eller Teams i åpent landskap, eller andre steder med mye støy, bør du også ha støydemping på mikrofonen, så de du snakker med slipper å bli utsatt for støyen. Jabra EVOLVE 75 og Plantronics Voyager Focus er gode alternativer. Begge er velkjente for å gi god samtalekvalitet og støydemping som lar deg fokusere på møtene du er i. Mange som sitter mye i telefonsamtaler i løpet av arbeidsdagen foretrekker headset med bare én øreklokke. Til dere vil vi anbefale Jabra EVOLVE 65 MS Mono, et at våre mest populære monoheadset som sikrer god lyd både ut og inn.

Hvor ofte bør IT-utstyret byttes?

Det er vanlig praksis å kjøpe nytt utstyr hvert tredje år, for da er verdiene avskrevet skattemessig. Et godt tips er å lease IT-utstyr. Dette gir fleksibilitet og forutsigbarhet, og gjør at du alltid kan ha det nyeste utstyret uten å gjøre dyre investeringer.

Din egen IT-avdeling

Det er ikke mulig å vite alt, selv om du er IT-sjef på 12 prosent. Derfor er det smart å ha en utvidet IT-avdeling, så du slipper å bruke tid på å pønske ut hva du trenger å kjøpe inn. Hos Komplett Bedrift kan du få hjelp til å sette sammen en pakke som passer til din bedrifts behov.

Og vet du hva? Dersom du går lei av å sjonglere 12 prosent-stillingen din med dine faktiske oppgaver kan vi faktisk hjelpe deg ved at du kan utkontraktere IT-jobben til oss! Komplett Bedrift tilbyr IT-tjenester via vår partner Ironstone. Det betyr at du kan få utstyret ditt sendt rett hjem – ferdig satt opp med alle bedriftsapplikasjoner, sikkerhetskomponenter og tilganger du trenger for å være operativ i løpet av en kaffekopp. Hvis du opplever utfordringer, har de til og med døgnåpen IT-support tilgjengelig.

Uansett om du vil håndtere IT selv eller få hjelp fra oss, er vi aldri mer enn en telefon eller chat unna, dersom du støter på ting du lurer på når du har fått hjem produktene dine.

Lykke til som IT-sjef!

New call-to-action