Kai Vegard Sæther er Account Manager hos Komplett Bedrift

Noen trenger arbeidsro, andre trenger å kunne ta Teams-samtaler på kontorplassen. Hvilke hodetelefoner du skal velge kommer an på hvordan arbeidsdagen din ser ut.

Denne guiden gir deg tips om hvilke hodetelefoner vi anbefaler deg å kjøpe ut fra hvilket brukerscenario du passer inn i:

  1. Du vil ha arbeidsro og stenge ute støy fra omgivelsene
  2. Du vil ha arbeidsro, men samtidig kunne ha Teams-møter i åpent kontorlandskap
  3. Du jobber på callcenter og trenger støydemping på mikrofon

PS: Alle hodetelefoner som er fremhevet i denne artikkelen er trådløse (on-ear/over-ear). Øreplugger (in-ear) er ikke omtalt. Prisene som er nevnt i artikkelen var de gjeldende da artikkelen ble publisert, så sjekk komplettbedrift.no for nåværende pris. Vi har presentert alternativene ut fra pris, med laveste pris først.

1. Headset for deg som vil ha arbeidsro, høre på musikk og skape din egen lille boble

hodetelefoner til konsentrasjon

Er du en av dem som trenger å stenge støyen ute?

Kolleger som prater i åpent landskap, barn og kjæledyr på hjemmekontoret, eller naboen som prøver ut den nye kappsaga si.

Støy kan ødelegge konsentrasjonsevnen, hemme produktiviteten og være skadelig for helsen vår.

Løsningen er å investere i noen gode hodetelefoner med aktiv støydemping, også kalt noise-canceling. Dette er en teknologi som bruker en mikrofon til å registrere støyen i omgivelsene og sende den tilbake i motsatt retning, slik at det nesten blir stille (enkelt forklart).

Det er mange hodetelefoner på markedet. Her er mine fire beste tips:

Bose QC45

Det føles som magi. Men det er ikke magi. Det er ekstremt god støydemping. BoseQC45 kommmer også med praktisk bevisshetsmodus. Og den spiller musikken din akkurat som du vil ha den. Du kan lese vår hyllest til Bose QC45 her.

Veil. pris: kr 3 192,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Jabra Elite 85h

Disse hodetelefonene fikk Gulltasten som årets beste lydprodukt i 2019. Jabra Elite 85h har 36 timers batteritid og SmartSound, en funksjon som analyserer omgivelsene dine og tilpasser seg dine personlige lydinnstillinger.

Veil. pris: kr 1 992,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Sony WH1000XM5

Forgjengeren ble kåret til årets beste støyreduserende hodetelefoner av Lyd&Bilde for 2020/2021, og har fått ros for både lydkvalitet og støydemping. Denne nye utgaven har fått nytt design, er enda mer behagelig å ha på og har enda et hakk bedre lyd.

Veil. pris: kr 3 992,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

AirPods Max

Apple har virkelig lagt seg i selen med disse hodetelefonene, som gir deg ekte Hi-Fi-lyd og ikke minst et estetisk ytre som skiller seg ut.

Veil. pris: kr 4 712,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

2. Hodetelefoner for deg som tar et Teams-møte i åpent landskap i ny og ne

hodetelefoner til åpent landskap

Hvis du ønsker et headset som ikke bare skåner dine ører for støy, men som også skåner de i andre enden av et Teams-møte, trenger du hodetelefoner med aktiv støydemping på mikrofonen.

(Bruker du et av headsettene nevnt i forrige avsnitt, vil samtalepartneren din antagelig høre naboen som skravler enda bedre enn deg.)

Her er mine fire tips:

Logitech Zone

Dette headsettet er har et «on-ear-design», som betyr at klokkene ikke dekker øret, men ligger utenpå. Logitech Zone kan kobles trådløst til PC, nettbrett og smarttelefon samtidig, og bytte sømløst mellom dem etter behov. Produktet er sertifisert for Microsoft Teams. Mikrofonbøylen kan vippes ned ved behov.

Veil. pris: kr 1 432,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Plantronics Voyager 8200 UC BT

Stilige hodetelefoner som «fungerer utmerket til åpent kontorlandskap når de du er i møte med ikke ønsker å høre på alt jabbet rundt deg», for å sitere en fornøyd kunde.

Veil. pris: kr 2 319,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Jabra Evolve 2

Disse ble kåret til best i test av Tek.no i 2021 som «hodetelefonene som fungerer både til (hjemme-)kontor og fritid». Rødt lys indikerer til alle at du er i samtale eller møte og kan aktiveres manuelt, hvis du bare ikke vil bli forstyrret. UC-sertifisert.

Veil. pris: kr 3 592,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

EPOS Adapt 660

Dansk lyd fra EPOS med opptil 30 timers spilletid. Over-ear-design og dedikert knapp for å starte Microsoft Teams eller Amazon Alexa.

Veil. pris: kr 3 192,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

3. Headset for deg som jobber på callcenter

hodetelefoner til callcenter

Ingen sitter mer i samtaler enn ansatte på et callcenter. Her trenger man muligheten for medlytt og for å koble til og svitsje mellom VoIP, fasttelefon og mobil.

Her er mine tre tips:

Jabra EVOLVE 75 Stereo MS

Trådløst headset med overlegen aktiv støydemping (ANC) og integrert busylight som forbedrer produktiviteten din. Ladestativ er inkludert.

Veil. pris: kr 2 552,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Plantronics Voyager Focus B825

Et snertent on-ear-headset med presisjonsmikrofoner som sikrer at personen du snakker med kun hører deg. 45 meters rekkevidde tillater walk-and-talk. Egen knapp lar deg høre omgivelsene når du ønsker det. 12 timers taletid.

Veil. pris: kr 1 559,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

EPOS Sennheiser IMPACT SDW 5066

Dyrt, men deilig hodesett som gir fyldig, naturlig lyd og som føles komfortabelt selv etter mange timer. Imponerende 180 meters rekkevidde.

Veil. pris: kr 3 999,- eks. mva. (se på komplettbedrift.no)

Konklusjon

Velg headset ut fra behovene dine – som antagelig vil falle inn under ett av scenariene over. På komplettbedrift.no har vi et stort utvalg, og du kan få kjøpshjelp på telefon 33 00 51 50 fra klokken 8-16 hver dag.

Nå lurer du kanskje på min egen rigg? Jada, det kan jeg avsløre. Jeg har brukt mine Jabra Pro 9470 i tre år nå (arvtageren heter Jabra Engage 75), og det er et fenomenalt headset som lar meg svitsje mellom mobilen og PC-en. 65-versjonen er litt billigere, men har ikke like crispy lyd. Kan svitsje mellom mobil og pc. Til musikk bruker jeg et Bose-headset, og når jeg er på farten sverger jeg til mine AirPods Pro.

Velg riktig jobb-headset. Se våre beste tips her