Kai Vegard Sæther er Account Manager hos Komplett Bedrift

Noen trenger arbeidsro, andre trenger å kunne ta Teams-samtaler på kontorplassen. Hvilke hodetelefoner du skal velge kommer an på hvordan arbeidsdagen din ser ut.

Denne guiden gir deg tips om hvilke hodetelefoner vi anbefaler deg å kjøpe ut fra hvilket brukerscenario du passer inn i:

  1. Du vil ha arbeidsro og stenge ute støy fra omgivelsene
  2. Du vil ha arbeidsro, men samtidig kunne ha Teams-møter i åpent kontorlandskap
  3. Du jobber på callcenter og trenger støydemping på mikrofon

PS: Alle hodetelefoner som er fremhevet i denne artikkelen er trådløse headset (on-ear/over-ear). Øreplugger (in-ear) er ikke omtalt.

1. Headset for deg som vil ha arbeidsro, høre på musikk og skape din egen lille boble

hodetelefoner til konsentrasjon

Er du en av dem som trenger å stenge støyen ute?

Kolleger som prater i åpent landskap, barn og kjæledyr på hjemmekontoret, eller naboen som prøver ut den nye kappsaga si.

Støy kan ødelegge konsentrasjonsevnen, hemme produktiviteten og være skadelig for helsen vår.

Løsningen er å investere i noen gode hodetelefoner med aktiv støydemping, også kalt noise-canceling. Dette er en teknologi som bruker en mikrofon til å registrere støyen i omgivelsene og sende den tilbake i motsatt retning, slik at det nesten blir stille (enkelt forklart).

Det er mange hodetelefoner på markedet. Her er mine beste tips:

Bose QC45

Det føles som magi, men det er ikke magi. Det er bare ekstremt god støydemping. BoseQC45 kommer også med praktisk bevissthetsmodus. Og den spiller musikken din akkurat som du vil ha den. Du kan lese vår hyllest til Bose QC45 her.

Se på komplettbedrift.no

Sony WH1000XM5

Sony sitt flaggskip er fantastisk behagelig å ha på og utklasser de fleste andre på støydemping. Skal du virkelig stenge støy ute og nyte litt deilig musikk anbefaler jeg disse på det aller sterkeste. De er også spesielt anbefalt av Lyd&Bilde.

Se på komplettbedrift.no

AirPods Max

Apple har virkelig lagt seg i selen med disse hodetelefonene, som gir deg ekte Hi-Fi-lyd og ikke minst et estetisk ytre som skiller seg ut.

Se på komplettbedrift.no

2. Hodetelefoner for deg som tar et Teams-møte i åpent landskap i ny og ne

hodetelefoner til åpent landskap

Hvis du ønsker et headset som ikke bare skåner dine ører for støy, men som også skåner de i andre enden av et Teams-møte, trenger du hodetelefoner med aktiv støydemping på mikrofonen.

(Bruker du et av headsettene nevnt i forrige avsnitt, vil samtalepartneren din antagelig høre naboen som skravler enda bedre enn deg.)

Her er mine tips:

Logitech Zone

Dette headsettet er har et «on-ear-design», som betyr at klokkene ikke dekker øret, men ligger utenpå. Logitech Zone kan kobles trådløst til PC, nettbrett og smarttelefon samtidig, og bytte sømløst mellom dem etter behov. Produktet er sertifisert for Microsoft Teams. Mikrofonbøylen kan vippes ned ved behov.

Se på komplettbedrift.no

Jabra Evolve 2

Disse ble kåret til best i test av Tek.no i 2021 som «hodetelefonene som fungerer både til (hjemme-)kontor og fritid». Rødt lys indikerer til alle at du er i samtale eller møte og kan aktiveres manuelt, hvis du bare ikke vil bli forstyrret. UC-sertifisert.

Se på komplettbedrift.no

EPOS Adapt 660

Dansk lyd fra EPOS med opptil 30 timers spilletid. Over-ear-design og dedikert knapp for å starte Microsoft Teams eller Amazon Alexa.

Se på komplettbedrift.no

3. Headset for deg som jobber på callcenter

hodetelefoner til callcenter

Ingen sitter mer i samtaler enn ansatte på et callcenter. Her trenger man muligheten for medlytt og for å koble til og svitsje mellom VoIP, fasttelefon og mobil.

Her er mine tre tips:

Jabra Engage 75 Stereo

Trådløst headset med støydemping og integrert busylight som forbedrer produktiviteten din. Det er myke puter på hver side av hodesettet, som gjør det behagelig å ha på ørene selv om du har de på store deler av arbeidsdagen. Ladestativ er inkludert.

Se på komplettbedrift.no

Plantronics Voyager Focus B825

Et snertent on-ear-headset med presisjonsmikrofoner som sikrer at personen du snakker med kun hører deg. 45 meters rekkevidde tillater walk-and-talk. Egen knapp lar deg høre omgivelsene når du ønsker det. 12 timers taletid.

Se på komplettbedrift.no

Poly Voyager Focus 2 Stereo

Et lettvektig headset med tre nivåer av aktiv støyreduksjon (ANC). Dermed lar de deg gå inn i din egen lille boble hvor du bare hører deg selv og de du snakker med i telefonen.

Se på komplettbedrift.no

Konklusjon

Velg headset ut fra behovene dine – som antagelig vil falle inn under ett av scenariene over. På komplettbedrift.no har vi et stort utvalg, og du kan få kjøpshjelp på telefon 33 00 51 50 fra klokken 8-16 hver dag.

Nå lurer du kanskje på min egen rigg? Jada, det kan jeg avsløre. Jeg har brukt mine Jabra Pro 9470 i tre år nå (arvtageren er Jabra Engage 75), og det er et fenomenalt headset som lar meg svitsje mellom mobilen og PC-en. 65-versjonen er litt billigere, men har ikke like crispy lyd. Kan svitsje mellom mobil og pc. Til musikk bruker jeg et Bose-headset, og når jeg er på farten sverger jeg til mine AirPods Pro.

Velg riktig jobb-headset. Se våre beste tips her