Sjefen deler ut julegaver som ikke er skattbare

I utgangspunktet er alle gaver til ansatte skattepliktige, men heldigvis finnes det enkelte unntak og i jula kan sjefen være ekstra snill.

I forslaget til nytt statsbudsjett for 2021 har regjeringen foreslått å gi sjefene enda større handlingsrom, til glede for mange av oss. Finansminister Jan Tore Sanner vil øke den skattefrie grensen fra 2000 til 5000 kroner for skattefrie gaver. Men det spørs jo om dette er året norske bedrifter vil slå på stortromma.

Naturalytelser eller såkalte frynsegoder som er verdier du mottar fra arbeidsgiveren og som ikke er penger, er i utgangspunktet skattepliktige, men det finnes unntak. Her ser du oversikten: Naturalytelser på Altinn.no

New call-to-action

Gi til gode formål

Så da er det altså 2000 kroner som gjelder i 2020 og hva får man egentlig for det da? Og hva vil de ansatte ha? Skal det være spiselig? Noe å lese eller noe nyttig?

Mange bedrifter velger å gi en pengesum til en ideell organisasjon eller et annet godt formål, enten lokalt eller nasjonalt. Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Frelsesarmeen, SOS Barnebyer og UNICEF har alle slike løsninger tilpasset bedrifter og som bedriften igjen kan kreve fradrag for.

For mange ansatte oppleves det som en fin gest å gi til et godt formål, men en hard eller myk pakke på julelunsjen eller heller ikke å forakte. Man føler seg sett og verdsatt.

Unngå julegavekøene

Vi har et år med restriksjoner og bevegelsesbegrensninger bak oss. Mange bedrifter velger i år å avlyse julebordet og kanskje heller gi litt ekstra i gave for å vise at de verdsetter sine ansatte. Finansminister Sanner har åpnet for at bedriften kan gi de ansatte anledning til å spise ut på restaurant sammen i mindre grupper for gavekort fra bedriften. Det ble klart etter at Rogaland Elektro satte saken på dagsordenen tidligere i høst.

Så må du spørre deg, i disse tider, ønsker du å stå i kø på Vinmonopolet før jul for å sikre akevitten til de ansatte eller ønsker du årets julegaver levert hjem på døra der de bor? Eller vil du handle et trygt og godt på nett og velge i et stort utvalg? Slike ting er Komplett Bedrift ganske så gode på, vil jeg påstå.

Julegaver fra Komplett Bedrift og Eirik Løver

Våre bedriftsgavefavoritter

Her i Komplett Bedrift har vi våre slagere som kundene setter pris på. Derfor har vi samlet dem på en samleside med julegaveidèer hvor du som er arbeidsgiver kan velge og vrake, og er du ansatt så skader det jo ikke å tipse sjefen om dette utvalget.

Du kan jo gå for de tradisjonelle variantene som for eksempel en slik trådløs lader til mobiltelefonen, som har vært en slager de siste par årene, eller powerbank som fortsatt populære. Men dette er jo allemannseie. Hvorfor ikke tenke litt nytt og annerledes?

trådløs og smart værstasjon - julegaveidéHva med en smart værstasjon som i tillegg ser ganske rå ut?  Denne fra Netatmo måler CO2-nivået innendørs og gir beskjed når du trenger å lufte huset. Fjorårets storselger er en glede å ha for hånden på iskalde dager. Her har du en elektrisk isskrape som gjør skraping av bilvinduer til en lek og holder hendene varme. Og med dagens kontorløsninger så har vi behov for hodetelefoner både til web-møter og for å koble ut støy rundt oss. Da er Apples AirPods2, støyreduserende hodetelefoner fra Bose eller den populære Sony WH-100XM4, gode alternativer for den spandable sjefen.

håndholdt steamer

 

Så har du en av mine personlige favoritter og som burde være et must i ethvert hjem hvor de som bor der har behov for å se sånn noenlunde nystrøkne ut. Steamer med innebygd vanntank og høy effekt damper klærne dine rynkefrie.

Ikke gå i gavekortfella

Det er også visse regler rundt kontanter som du skal være obs på. For dersom du får eller gir et gavekort som kan veksles inn i kontanter så er den gaven å anse som skattbar. Men er gavekortet kun mulig å veksle i varer eller tjenester så er det skattefritt. Og så er det alltids det at slike gavekort iblant blir liggende i en skuff og ikke veksles inn i harde, fine pakker - det er jo synd. Lykke til med julehandelen!