2021 Hits and misses

Noen mener at Olivia Rodrigo hadde årets hit i 2021 med Drivers License. Vi er ikke så sikre. Her hos oss var Macbook Pro årets hit. Men vi måler kanskje ikke på samme måte som Spotify... Uansett - her er en oversikt over det som slo an hos oss i 2021. Og et par eksempler på at det ikke gikk så bra for alle. Hits and misses- vi oppsummerer året.

Apple lanserte en ny utgave av Macbook Pro, og fikk en halv verden (Mac-elskerne) til å sukke av fryd, for de fikk tilbake kontaktene og knappene de elsket i en oppdatert, råsterk maskin for seriøs jobbing. Lagerfolka våre merket godt at Macbook Pro var tilbake, for å si det sånn. De rakk knapt legge hånd på varene før de måtte shippes ut igjen til sultne kunder.

Stoooore skjermer tok av

Vi synes også det er moro at 49-tommers Samsung-skjermer ble en hit. Ikke bare fordi de er vakre å se på kontorpulten, men også fordi vi vet at high end kontorprodukter som dette gir dere en bedre arbeidshverdag. Vi får mange tilbakemeldinger fra folk som har gått fra tre skjermer til én og er svært fornøyd med det.

Det vi har solgt aller mest av – målt i antall enheter, er mus- og tastaturpakka til Logitech. Det er et supert, trådløst produkt for deg som ikke bare nøyer deg med at det er komfortabelt å jobbe med, men vil at det skal støye så lite som mulig, enten du sitter sammen med andre på kontoret, eller sammen med familien på hjemmekontor.

Det er ingen overraskelse for oss at denne pakka topper lista for 2021, for det er et et bombesikkert valg. Same procedure as last year.

Hard kamp om mobiltelefonmarkedet

2021 var enda et år der de to gigantene Apple og Samsung kjempet som gladiatorer om markedet for mobiltelefoner. Begge slipper nye versjoner med jevne mellomrom. Apples iPhone 13 ble lansert og solgte som det hvetebrødet du vet, og Samsung hang godt med med sin Galaxy S21. Vi utroper begge til vinnere i klassen for mobiltelefoner.

Men skulle du ha sett – i 2021 fikk sværingene en brysom, liten konkurrent. OnePlus Nord yppet seg og ble en overraskende, liten salgssuksess da den kom. Kanskje duopolet til Apple/Samsung står for fall i 2022?

Topp 10 mobil Komplett Bedrift

Komfort på kontoret

Mange av dere liker å sitte i kontorlandskap med øretelefoner og støyreduksjon. Det gir ikke bare god konsentrasjon, men du kan også høre på deilig musikk, gjerne Spotifys Top Tracks of 2021-liste. Den beste opplevelsen for du på Bose QC45, som ble en kjempehit hos oss.

Apropos kontorlandskap. En uventet hit har vært robotstøvsugere. Ikke alle er store nok til å ha et eget firma som kommer og vasker på kvelden. Andre har hatt behov for å holde hjemmekontoret støvfritt: De som opplever en god robotstøvsuger, elsker den.

Det som misset

Hva var det som ikke gikk så bra? Jo, vi hadde nok større forventinger til AirTags fra Apple. Du vet de små dingsene du kan henge på vesker, kofferter og alt annet du gjerne skulle hatt styr på. Hvor er ting når du trenger dem? Apples Hvor er-funksjon kan fortelle deg dette. Men dere brydde dere ikke, folkens.

Dere brydde dere ikke. Jeg har en liten teori om hvorfor. Det er såpass lite reising for tiden at vi stort sett har styr på alt vi trenger. Og AirTags er for store til å festes til den ene svarte sokken som alltid blir borte i vask.

En annen teori kan være at folk som trenger å holde styr på livet sitt, allerede er utstyrt med de finfine Tile-brikkene, og da er kanskje markedet mettet? Det er en mager trøst for Apple at Samsung-brikkene også floppet.

Eller venter vi på en iPad-effekt? Da iPaden kom var også folk skeptiske. Hva skulle de med dem, liksom. Så tok det vel av, kan vi si.

Den største overraskelsen i 2021

Hva overrasket oss mest i 2021? For å være helt ærlig – det at vi fortsatt sliter med mute-funksjonen i Teams-møtene. Det er aller mest overraskende. Kom igjen, folkens.

Andre overraskelser? Vi trodde kanskje flere skulle se verdien i portable skjermer. Men her har nok ikke alle fått med seg greia. den er fast inventar hos meg, både i PC-veska og på hjemmekontoret. Den er lettere å pakke vekk etter endt arbeidsdag enn en stor skjerm.

Hva med 2022?

Og hva tror vi (kanskje) slår an i 2022? Vi tror vel kanskje at VR (Virtual Reality) tar steget over fra konsumentmarkedet til bedriftsmarkedet. VR har tatt av, kanskje spesielt i gaming-verdenen, og det er gjerne slik at vaner som fester seg i privatlivet blir tatt med over til jobbsituasjoner.

  • Opplev det som (kanskje) slår an i 2022: VR-briller

Uansett om du går for det som slår an eller ikke, skal vi i Komplett Bedrift sørge for at du får mer flyt i IT-hverdagen din.

Trykk her for å se ukens tilbud