Samsung Galaxy S21-1

Vi trengte kanskje en tidlig mobilvår i år, og den kom med Samsungs lansering den 14. januar. Vi tar en nærmere kikk på de tre nykomlingene S21, S21+ og S21 Ultra.

Mer evolusjon enn revolusjon

Årets Galaxy-lansering bærer mer preg av evolusjon enn revolusjon. For de to rimeligste modellene er det små endringer i design og hardware, men hos S21 Ultra har det skjedd mer.

Samsung har fulgt Apple i å ikke inkludere lader eller headset, og du finner heller ikke noen MicroSD-slot i 21-versjonen.

Det «glossy» looket til S20 er byttet ut med en matt, sandblåst finish, og glasset på baksiden byttet ut med glasstic. Samsung har også funnet en mye lekrere måte å bygge inn kamerahuset på, som nå ikke stikker seg ut, men glir i ett med resten av flaten på baksiden.

Alle mobilene er støv- og vannresistente ned til 1,5 meter og er utstyrt med et nesten uknuselig Gorilla Glass Victus-skjermbeskyttende glass. De har støtte for trådløs hurtiglading og powershare. Du kan også få tilgang til mobilen din via din pc og Windows 10.

Det er også greit å nevne at denne lanseringen også er i 5G for å gjøre deg og telefonen din klar til den store teknologiske endringen.

Les også: 5G åpner nye muligheter for bedrifter

Samsung Galaxy S21

Galaxy S21_lifestyle_pink

Lillebror i familien har en flat 6,2 tommer skjerm med 120 Hz og 1080x2400 display. Batteriet er på 4000 mAh og holder i mer enn 24 timer. Mobilen har 8GB RAM og du kan velge lagring på 128 eller 256 GB.

Mobilen kjører på systembrikken Exynos 2100, som er bygd på 5 nanometers prosessteknologi. Den gir etter sigende en mer strømgjerrig telefon, 20 prosent raskere CPU, 35 prosent raskere GPU og dobbelt så rask AI.

Mobilen utstyrt med tre kameraer. 12 megapiksel vidvinkel, 3x optisk zoom og 30x digitalzoom. Med støtte fra AI får bildene mer dybde og fokus.

S21 har dessuten en forbedret Single Take-funksjon. Når du tar opp film, tar mobilen en rekke stillbilder med ulike filtre og kameraer. Takket være 8K-kvalitet, som er fire ganger skarpere enn 4K, gir det stillbilder av høy kvalitet!

Det er moro å se hvordan Samsung tar i bruk kunstig intelligens (AI) her. Med funksjonen Object Eraser kan du fjerne personer og gjenstander i bakgrunnen på bildene dine, og skjermen tilpasser lysstyrke og doseringen av blått lys ut fra tid på dagen, leggetid og hvilket innhold du ser på.

Du får den i fire farger: phantom violet, phantom pink, phantom white og phantom gray. Mobilen har støtte for WiFi 6.

Bestill Samsung Galaxy S21 på komplettbedrift.no fra kr 7 832 (og få med Buds + SmartTag for kr 99 ekstra)

Les også: Apple vs. Samsung: Vi knuser mytene 

Samsung Galaxy S21+

Galaxy S21_plus_budspro_watch_lifestyle_violet

Pluss-modellen er ganske lik lillebror, men har en noe større skjerm (6,7 tommer) og et litt større batteri (4800 mAh). Den har i tillegg støtte for Ultra-wideband (UWB), som støtter SmartThings Find-tjenesten og filsending i større folkemengder – med større båndbredde og lenger rekkevidde enn Bluetooth. S21+ kommer i tre farger: phanton black, phantom violet og phantom silver. Mobilen har 8GB RAM og du kan velge lagring på 128 eller 256 GB.

Bestill Samsung Galaxy S21+ på komplettbedrift.no fra kr 9 592 (og få med Buds + SmartTag for kr 99 ekstra)

Les også: Her er nye iPhone 12

Samsung S21 Ultra

Galaxy_S21_ultra_handson_spen

Samsungs flaggskipet, den tøffeste modellen, har de største endringene. Den har en 6,8 tommer stor SHRD-skjerm med 1400-3200 display og Samsungs signaturbøy langs kantene. Batteriet er på 5000 mAh og den har (som i fjor) kraftige stereohøyttalere.

For bedriftsmarkedet er det verdt å merke seg at Ultra nå har støtte for bruk av skjermpenn – som lar deg kjøre presentasjoner, skrible og illustrere, eller jobbe i dokumenter med større presisjon. Den kan oppbevares på telefonen, dersom du kjøper et tilpasset deksel.

Hovedsensoren på kameraet er forbedret, noe som gir bedre fotografering i mørket og bedre fargegjengivelse. Den har fire kameraer bak. 108MP vidvinkel-kamera, 12MP ultrawide-kamera, dobbel telelinse med 10x10MP og 3x10 telelinse. En zoom lock-funksjon gir deg stabilitet til å ta gode bilder med høy zoom. En laser AF-sensor gir bedre fokus og skarpe bilder.

Denne, som de andre mobilene, har Samsungs nyeste Exynos-prosessor. Den leveres med 12 eller 16 GB RAM og 256 eller 512 GB lagring. S21 Ultra er for øvrig den første mobilen med støtte for Wi-Fi 6E, som betyr at enheten kan benytte 6 GHz-båndet, som ennå ikke er i Norge, og som trolig kommer til USA og Asia før til oss.

Bestill Samsung Galaxy Ultra på komplettbedrift.no fra kr 11 592 (og få med Buds + SmartTag for kr 99 ekstra)