iphone 12 pro og iphone 12 pro max

Det er rene julekvelden her hos Komplett Bedrift når Apple slipper sin årlige nye modell av iPhone – og det er bare harde pakker! «En ny epoke», sier Tim Cook om nylanseringen, og slapp til Verizon på scenen, som melder at 5G nå blir slått på i hele USA. Her i Norge må vi nok vente en stund før hele landet har tilgang til 5G.

Nå blir 5G endelig en realitet

Apple er ikke alltid først ute med ny funksjonalitet, men når de først gjør noe, gjør de det ordentlig. Så også her. Alle de fire modellene som ble lansert i går har støtte for 5G.

Verizon slo på 5G i hele USA i dag. Telenor åpnet sitt nett i mars, på et begrenset antall steder, mens Telia først åpnet på mandag, da kun i Oslo. Telia har imidlertid har satt seg mål om å være først ute med landsdekkende 5G innen utgangen av 2023, men vi burde vel forvente at de største byene er oppe og går i løpet av 2021.

Fra et bedriftsperspektiv gir 5G flere interessante fordeler. Du slipper å drasse med deg 4G-modemer eller koble deg på trådløse nett på kaffebaren eller flyplassen. 5G er i teorien 100 ganger raskere enn 4G. Det betyr ikke bare økt hastighet, men også økt sikkerhet. Er du på en konferanse med 20 000 andre, skal 5G gi deg like godt nett som hjemme i stua. Dette er teknologi vi trenger i den nye normalen, hvor videomøter og strømming er den nye normen.

Fire nye iPhoner

Apple-sjef, Tim Cook, lanserte ikke mindre enn fire nye iPhoner (og smarthøyttaleren HomePod mini, ennå ikke tilgjengelig i Norge) fra futuristiske Apple Park i går kveld. Som forventet har de bedre kamera og nye chiper, som er ekstremt raske. Med sin «neural engine» lærer telefonen seg hvordan du bruker programmene dine – så når du har åpnet Excel-appen for hundrede gang vil iPhone starte programmet mye raskere enn første gang. Ellers er personvern og sikkerhet, som alltid, satt i høysetet! Her er en oppsummering av hva som skiller de ulike modellene:

 • iPhone 12
  Den vanlige iPhonen er mer kantete i designet enn iPhone 11, men også tynnere, mindre og lettere. Den er utstyrt med mobilprosessoren A14 Bionic, som skal være 50 % raskere enn forgjengeren A13. LCD-skjermen er byttet ut med en OLED-skjerm på 6,1 tommer. Glasset har Ceramic Shield-teknologi, som gjør den fire ganger mer motstandsdyktig mot fall enn andre modeller. Kameraet har fått raskere blenderåpning, som gir bedre bilder i mørket. Mobilen har en magnet på baksiden (MagSafe) for å forenkle trådløs lading og montering av deksler. iPhone 12 fås i fem ulike farger og med minne på 64, 128 eller 256 GB.

 • iPhone 12 Mini
  Lillebroren til «vanlige iPhone» er helt lik, bare mindre og billigere. Skjermen er 5,4 tommer.

 • iPhone 12 Pro
  Flaggskip-modellen til Apple er laget av mer eksklusive materialer og fås i fargene sølv, grå, gull og blå. Skjermen er 6,1 tommer. Pro er utstyrt med kamerateknologien «Deep Fusion», som setter sammen ni forskjellige eksponeringer til ett bilde. Den har også avansert bildestabilisering og en telelinse med 4X optisk zoom, og er den første smarttelefonen som gjør det mulig å ta opp, spille av og redigere 10-bit HDR-video. En annen spennende feature på Pro er Lidar-sensoren, som gjør at mobilen kan skanne rom og praktisk talt «se i mørket». Den vil også gi raskere autofokus i bilder og video. Lidar åpner for muligheter for eiendomsmeglere, bygge- og håndverksbransjen og interiørarkitekter og vil åpne for en myriade spennende apper som vil utnytte denne teknologien. iPhone 12 Pro fås i 128, 256 eller 512 GB.

 • iPhone 12 Pro Max
  Samme telefon som 12 Pro, men med bedre kamerasensor og en gigantisk skjerm på 6,7 tommer – som gjør dette til den største iPhone i historien.

Her er Apples teaservideo om iPhone 12:

Og her får du møte iPhone 12 Pro:

Her er hele Apple-eventet på 51 sekunder:

… eller se hele lanseringen fra Apple Park her (1t 10min):

PS: Det er som regel stor pågang i starten, så vær snar med å sikre deg en god plass i køen.

New call-to-action