Derfor er jeg en OnePlus-fanboy

På en ellers grå og småkjip høstdag i 2019 stiftet jeg et bekjentskap som rørte ved noe i mitt teknologhjerte. Det var en OnePlus 7T Pro Maclaren Edition. Der og da falt jeg pladask for mobilen fra den fortsatt litt ukjente merkevaren OnePlus. I dag er jeg den stolte eieren av årets råtass – OnePlus 9 Pro – og kan med hånden på hjertet si at jeg er en OnePlus-fanboy.

» Denne artikkelen omtaler OnePlus 9 Pro. Sjekk den ut i vår nettbutikk.

OnePlus, hva er nå det?

OnePlus er et teknologiselskap med hovedkvarter i Shenzen, Kina. Selskapet ble grunnlagt av Pete Lau (CEO) og Carl Pei (en kinesiskfødt svenske, faktisk) i 2013. Året etter, lanserte de flaggskipmobilen OnePlus One.

Målet var å selge 30 000 enheter. Det knuste de. Mobilen gikk som varmt hvetebrød. Over 1,5 millioner enheter ble solgt. For å kjøpe den måtte du registrere deg for å motta en invitasjon. Slik skapte OnePlus en følelse av knapphet, selv om deres forklaring var at de måtte kontrollere den store etterspørselen for å klare å levere.

Mottoet til OnePlus er «NEVER SETTLE», og det ligger i navnet deres at de ønsker å alltid være ett steg foran konkurrentene.

Og det, mine damer og herrer, mener jeg de er.

Underdog

Jeg elsker underdoger. Derfor ligger det i kortene (pun intended) at jeg er AMD-fan, og at jeg har en forkjærlighet for nettleseren Brave.

Jeg liker de små, litt mindre kjente utfordrerne som må yte litt ekstra for å kunne leke med de store, som har markedsføringsbudsjetter på størrelse med Finnmark.

OnePlus er en sånn underdog.

Der er langt framme i skoa med utvikling og innovasjon, noe jeg også er opptatt av i jobben min som kundereiseansvarlig hos Komplett Bedrift.

De er også lydhøre for tilbakemeldinger. På brukerforumet fikk de blant annet kritikk for hvitbalansen i kamera-programvaren sin. Da var de kjappe på ballen og fiksa det i neste oppdatering.

Jeg bryr meg fint lite om merkevarer og snobbefaktor. I’m in it for the tech. Og med OnePlus får jeg mye gode teknologi for pengene.

Mye mobil for pengene!

Kjøper du en OnePlus 9 Pro, kan du forvente deg en mobil som kan måle seg med Samsung Galaxy S21. Da snakker jeg både om tekniske spesifikasjoner, byggekvalitet og hvordan mobilen oppleves i bruk – og ikke minst pris.

Prisen er nemlig pen. OnePlus 9 Pro får du i skrivende stund fra kr 7 912. Pengene du har til overs kan du bruke på et par OnePlus Buds-øreplugger. De ligner Apple sine, og de bare funker. Ta dem på deg, de sier «biip», og så er du kobla til mobilen, helt sømløst.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro

Om jeg skal trekke fram noe av det jeg elsker med OnePlusen min, så er det skjermen, batteriet, Android-versjonen og det at mobilen har løsninger som gjør hverdagen enklere.

Skjermen er fantastisk. Det er en 6,7 tommer skjerm med Smart 120Hz Fluid AMOLED og LTPO. Når du scroller, så er opplevelsen rask og silkemyk. Ingen lagg og hakk. (For så vidt ikke nytt på markedet, da Samsung har hatt det siden 2020.)

Den lader mens jeg pusser tenna. OnePlus 9 Pro lader lynraskt! Takket være Warp Charge 65T, får du ladet batteriet til en dags bruk på kun 15 minutter. Trådløs lading går også hurtig. Fra 1 til 70 prosent på halvtimen. Batteriet er på 4,500 mAh, så du har kraft nok i massevis.

Du får en mobil med mer lettbeint Android. Jo, Samsung og alle de andre har også Android. Men de har som regel et ekstra grensesnitt på toppen og er sent ute med oppdateringer. På OnePlus får du kun Android, uten masse tilleggsprogrammer du ikke har bedt om. Og oppdateringene kommer kort tid etter at de har blitt sluppet fra Google.

Enklere hverdag! To features jeg bruker omtrent hver dag er den fysiske demp-knappen på siden av mobilen. Den slår av ringing, varsler og vibrasjon. Superkjapt å slå av før eller under møter og om natta. Så har du Gestures på låst telefon, som lar deg bruke enkelte funksjoner uten å låse opp telefonen. «Tegn» en O på skjermen for å starte kameraet, eller en V for å slå av eller på lommelykta. Nydelig til hverdags, når du blir vant til det!

OnePlus 9 leveres med 8 eller 12 GB RAM (8 er egentlig mer enn nok) og 128 eller 256 GB lagringsplass (med skylagring er vel også 128 nok for de fleste). Ellers er det kult at de har fått med seg Hasselblad på å utvikle kamerateknologien, som gir deg 50 MP ultrawide fotografering og 8K video. Mobilen har den beste IP-klassifiseringen, IP68, og er derfor beskyttet mot vann ned til en meters dyp og helt forseglet mot støv.

5G testdrive

speedtest 5g norge

Her om dagen kjørte jeg innom Telenors hovedkontor på Fornebu for å teste ut 5G, som nå er mer eller mindre standard på alle nye telefoner, dog ikke allemannseie i form av dekning. Det var en rå opplevelse å klokke inn 617 Mbps på min OnePlus 9 Pro! Så vi kan bare glede oss til at dette blir rullet ut over det ganske land. 

Sjekk ut OnePlus 9-serien på KomplettBedrift.no