PC og kabelvaser

Mange irriterer seg over kabelvasene som henger under arbeidspulten, og kanskje har du også spurt deg selv om dette virkelig er nødvendig. I 2022 burde vi vel kunne operere med trådløse løsninger også for arbeidsstasjoner?

Svaret er nei. Kablene blir vi neppe kvitt med det første. Til det er de trådløse løsningene foreløpig for dårlige. Skjermene som finnes på markedet i dag er helt avhengige av kabler for å overføre de nødvendige signalene. Den mengden stråling som trengs for å kunne sende disse signalene trådløst vil umiddelbart bli forbudt av Helsedirektoratet.

Finn den rette skjermen for deg på vår skjermguide!

Et fåtall gode trådløse alternativer

Det finnes selvsagt trådløse løsninger på markedet. De egner seg godt til å vise en PowerPoint-presentasjon, men skal du gjøre noe mer avansert enn det, vil du raskt merke at det ikke er ideelt. Trådløse skjermer har en tendens til å lagge, forsinke og/ eller hakke, og er vanskelige å bruke.

Mengdene watt du må sende trådløst for å lade en PC, vil være så store at det hverken er forsvarlig eller innenfor lovens rammer. Kommer en menneskehånd mellom PC-en og dockingen, vil man rett og slett få støt. Vi må derfor forberede oss på at kablene vil være der i mange år fremover, både når det gjelder docking og skjerm.

Les også vår samleside om PC-skjermer til bruk på jobben

Gode tilkoblingsmuligheter

En annen løsning mange arbeidsgivere etterspør, er muligheten til at hvem som helst kan komme med sin PC og koble seg på en allerede eksisterende arbeidsstasjon.

Det finnes en løsning for dette: USB-C.

Med en USB-C*-inngang i skjermen klarer du deg med en strømkabel som går til skjermen, og en USB-C-kabel som går mellom laptopen og skjermen. USB-C-kabelen kan dermed erstatte både strømkabel til PC, docking, samt alt av signalkabler for lyd, bilde, output og input.

Med riktig strømtilførsel kan en USB-C-kabel erstatte både dockingen og lading av maskin. En slik løsning vil fjerne havet av ledninger, både under pulten og de som er synlige, slik at arbeidsplassen din fremstår ryddigere.

* USB-C-funksjonalitet varierer fra modell til modell.

USB-C

Ser USB-C også i fremtiden

USB-C vil være den mest brukte løsningen fremover og er etter alt å dømme for en ny standard å regne. Det er den nyeste og beste løsningen akkurat nå – det raskeste, beste og mest fremtidsrettede alternativet du har. Kanskje vil det dukke opp velfungerende trådløse alternativer en gang i fremtiden, men foreløpig ser det ut til at ventetiden dit er lang. Så det er bare å planlegge fremover med USB-C i mente.

Se vårt store utvalg av skjermer over 35"