20210510_220305 red

Tenk når du får et nytt tastatur eller et webkamera, og så er det pakket inn i emballasje som du nesten må bruke machete for å få opp. Vi har alle opplevd det, og vi vet alle hvor mye tid som blir kastet bort. Sånt vil ikke vi i Trust levere til Komplett Bedrift.

Når du så tenker deg at 150 ansatte skal gjøre det samme, så begynner du å skjønne at dette tar tid. Det skaper irritasjon, frustrasjon og (ikke minst) kjempevonde papirkutt som svir på fingertuppen resten av dagen. Det bør være unødvendig å ha med seg tapetkniv på jobben.

Eller har du opplevd å få en stor eske i posten og så ligger det et bittelite minnekort i bunnen sammen med en halv kubikk isopor? Sånt er også unødvendig.

Emballasje tilpasset bedriftenes behov

Alle skjønner at emballasjen betyr noe når varer skal henge i butikken. Det er kamp om oppmerksomheten, og etter at Apple gikk i front med forseggjort emballasje, har andre merker fulgt på. Det er vel og bra i en sjokkselger hos de fysiske butikkene, men for deg som skal gjøre innkjøp til bedriften blir det unødvendig jåleri. Og ekstra tidsbruk, som nevnt.

Når du har bestemt deg for et produkt fra oss, så vet du allerede hva som ligger i pakka. Du trenger ikke noe ekstra. Faktisk trenger du så lite som mulig, for målet er å kaste så lite som mulig, ikke sant?

Derfor er vi stolte over å kunne si at produktene fra Trust er spesiallaget for bedriftsmarkedet. Fra oss kommer produktene levert i brune pappesker som er svært enkle å åpne. Ikke noen jålete eller vanskelige esker. Ikke noe glitter og stas og ikke noe emballasje som har tatt like lang tid å designe som selve produktet. Og minst mulig plast.

Trust er et firma som i nesten førti år har solgt datautstyr til deg som er opptatt av mest mulig verdi for pengene. Ikke fargen på esken varene kommer i. Vi hjelper deg gjerne å velge miljøvennlig.

Bærekraftig emballasje

Emballasje har også en miljømessig side. Gjennom flere år har Trust jobbet med å få ned bruken av plast og vi har lyktes ganske bra. Her er noen tiltak vi har gjort:

  • Fjernet papirmanualer fra eskene. Bruksanvisninger ligger nå online.
  • Redusert størrelsen på emballasjen
  • Erstattet indre plastbeskyttelse med resirkulert kartong
  • Utviklet nye produkter, som PC-bagen Atlanta, laget av 17 resirkulerte plastflasker

Vi gjorde altså en rekke tiltak, og i regnskapsåret 2020/2021 gikk plastbruken vår ned med 38 prosent.

Vi har også vårt eget system, Clevergreen, for å holde oversikt over hvor bærekraftig vi driver. Målet er å forbedre resirkulerbarheten og optimalisere prosesser og drift for å redusere CO₂ -avtrykket vårt.

Selv om andre leverandører også har gjort fremskritt på emballasje-området, er det fortsatt en vei å gå. Mange pakker mer luft enn produkter, og resultatet er altfor mye plast og kartong. Det hjelper ikke om det er resirkulert når problemet er at vi bruker for mye av det.

På engelsk kalles det wasteful packaging og det er et fint utrykk, for det er jo sløseri det dreier seg om.

New call-to-action