Legg PC-en i rør

Det er sikkert mye rart du kan bruke sukkerrør til. Lage sukker, for eksempel. Eller sirup. Eller rom. Men det er neppe noe som er så nyttig som å bruke det til emballasje og polstring av PC-er.

I Lenovo ser vi hele tiden etter metoder for å gjøre produktene mer miljøvennlige. Det er lenge siden alle begynte med resirkulert papir, men vi tenkte vi skulle ta det et steg videre, siden resirkulert papir heller ikke er uproblematisk. Vi bruker nå sukkerrør og bambus for å lage emballasjen vår.

Sukkerrør og bambus gir bærekraftig emballasje

Hvorfor bruker vi sukkerrør og bambus i produksjonen? Først og fremst fordi begge deler er hundre prosent nedbrytbart. Om det skulle bli liggende på bakken, brytes det ned like lett som løv og kvist og annet biologisk materiale.

For det andre, vokser både sukkerrør og bambus fryktelig fort. Sukkerrør kan bli opptil seks meter høyt, men vi høster før det har vokst så mye, det kan skje allerede etter ett år. Tenk da til sammenligning hvor lang tid det tar før du feller et tre. Planter du det i dag, blir det barnebarna dine som må ta fram motorsaga.

Bambus er den hurtigst voksende planen på jorda. Den vokser så raskt at i kan måle veksten i kilometer per time. Riktignok med endel nuller bak komma, men dog: Bambus kan vokse med 0.00003 km/t. Det er nesten raskere enn visse av oss kommer oss opp om morgenen. Dermed kan noen typer bambus vokse med nesten en meter per dag. Det er naturens råeste resirkulering.

Lenovo følger industristandarder

Vi gjør ingenting i Lenovo som ikke følger industristandarder. Og som globalt selskap følger vi de globale standardene. Alle kan si at de lager grønne produkter, men vi måler produktene våre opp mot standarder som forplikter og gjør prosessene transparente.

Vi oppfyller kravene til bl.a.:

Ta for eksempel en av våre flotte, ultraportable laptops for proffmarkedet, Lenovo ThinkPad X13. Denne og andre av våre maskiner tilfredsstiller kravene fra Energy Star, en amerikansk spesifikasjon.

Svenske kontoransatte nikker også fornøyd til produktene våre. Det er nemlig Tjänstemännens Centralorganisation som står bak TCO-standarden. Det er jo betryggende når vi vet du skal bruke en Lenovo til å jobbe med.

Vi har andre tiltak som er bra for kloden og miljøet også:

  • Vi bruker resirkulert plast: Noen av Lenovos produkter inneholder mer enn 50% resirkulert plast fra ulike kilder, for eksempel brukte vannflasker og brukt IT-utstyr.
  • Vi lodder med lavere temperatur: Det betyr en årlig reduksjon i karbonutslippene på 6.000 tonn, noe som tilsvarer 35% reduksjon i karbonfotavtrykket.
  • Vi bruker solenergi der vi kan: Det betyr ren strøm. Til sammen produserer vi nesten seks megawatt, som kan minske karbonutslippene med seks tusen tonn per år.

Lenovo gjør transporten mer miljøvennlig med bambus og sukkerrør

Den nye måten å lage emballasje på krever mindre plass. Det kan virke som marginale endringer når vi reduserer størrelsen på kartongen med 0,4 prosent. Men det betyr likevel at vi kan pakke pallene 18 prosent tettere.

Det igjen gir en effektivitetsforbedring på 6,7 % for CO2-utslipp fra transport.

Da er det ikke lenger snakk om at alle monner drar, men at det utgjør en skikkelig og positiv forskjell.

New call-to-action