Ny pakkelinje

Vi har oppgradert lageret vårt og fått på plass noen splitter nye maskiner som gjør underverker for vårt klimaavtrykk. I tillegg har de revolusjonert hverdagen for våre ansatte når det kommer til ergonomi. La oss fortelle deg hvordan!

I stedet for å tilbringe påsken på fjellet med skiturer, appelsin og kvikklunsj brukte et knippe gode folk ferien sin på å demontere baneanlegg og de gamle maskinene fra lageret for å gjøre plass til splitter nye automatiske eskereisere og JIVARO pakkemaskiner

Disse maskinene reiser først esken automatisk og via et baneanlegg blir de fraktet til operatørene som plukker varene ut av AutoStore. Deretter måler pakkemaskinene avstanden ned til varene i hver enkelt ordre og skjærer til pappen slik at den kan foldes ned til produktene som ligger i esken før lokket settes på.

Trygg transport uten plast

Når pappen tilpasses hver enkelt ordre, blir pakken mer kompakt og varene blir liggende stabilt i eskene. Dette gjør at vi slipper å bruke fyllmasse av plast for å unngå at varene blir skadet under transport. Med dette reduseres mengden plast vi sender ut til kundene våre med 17 tonn hvert år. Det er like tungt som Bergen-skiltet som møter deg når du lander på Flesland

Vi har tre forskjellige størrelser på de nye eskene våre, og systemet velger rett eske basert på det totale volumet av varene hver enkelt ordre inneholder. På den måten bruker vi heller ikke mer papp enn vi må. De nye eskene blir limt når de opprettes og lukkes, slik at de derfor er mer stabile og tåler mer under transporten ut til våre kunder. Dette gjør at vi har svært få transportskader og returer som skyldes emballasjekvaliteten.

Se hvordan pakkemaskinene jobber her:

Enklere for oss alle

Med de nye maskinene og rullebåndene vi har fått inn, har vi økt effektiviteten vår. Det betyr mindre løfting, teiping og papirkutt av å håndtere pappesker for alle på lageret. Mindre manuelt arbeid gjør oss kjappere og mer fleksible.

Når ingen av ordrene vi pakker er større enn nødvendig, får vi flere pakker på hver pall. Det gjør at plassen i containere og lastebiler utnyttes bedre. I tillegg gjør det at vi kan sende flere ordre av gangen og leveringstiden kan bli kortere. Med denne måten å pakke varer på reduserer vi volumet på våre sendinger tilsvarende 390 tomme lastebiler i året, altså godt over en lastebil om dagen!

Sist, men ikke minst slipper du å kildesortere emballasjen i forskjellige typer avfall. Alt skal i pappsøpla som igjen skal resirkuleres og benyttes i ny papproduksjon. Enda en miljøvennlig løsning der altså!

Bilde pakkelinje (2)-w1

Vi er veldig stolte av vår nye installasjon, som er en av de første av sitt slag i Norge. For oss er selvsagt den største fordelen at vi kan bidra til å kutte såpass mye plast og gjøre produksjonen vår mer bærekraftig.

Avtaler og større forespørsler