Våre beste kontorpranks

Selv om 1. april lander på en fridag både i 2023 og 2024, er ikke det noen grunn til å ikke gjøre litt hyss på kontoret. Tvert imot taler det for å bedrive mer hverdagspranking, spør du meg.

En god prank forlenger livet. Så da ville det jo vært en skam om vi kun gjorde det på 1. april. Vi vil derfor gi deg et knippe rampestreker du kan gjøre på kollegene dine i det daglige.

Er det prank eller er det opplæring i IT-sikkerhet?

Vi alle vet egentlig så inderlig vel at vi aldri skal gå fra PC-en ulåst. Gjør du det risikerer du at uvedkommende ser og kan spre sensitiv informasjon om bedriften, kunder eller deg. I aller verste konsekvens kan du ende opp med å bli pranket. 

Er du derimot flink til å låse PC-en din kan DU være den som pranker (eller gir en leksjon i IT-sikkerhet, som jeg liker å si). Og her er det mange muligheter. Her er noen av dem:

Skru på tekst til tale

  • På Mac: Gå til Systemvalg > Tilgjengelighet og finn Opplest innhold. Huk av for “Les opp objekter under pekeren” 
  • På PC: Klikk på Windows-tasten + Ctrl-tasten + Enter 

Det er ekstremt underholdende å se på en forvirret kollega som ikke forstår hvem som snakker og hvor lyden kommer fra. Dessuten slutter aldri lyden å komme før de finner ut hvordan de skrur det av. Eller før de finner på å skru av lyden, men hvem tenker vel så langt i en sådan stund. 

Gigantisk musepeker 

  • På Mac: Gå til Systemvalg > Tilgjengelighet > Finn Skjerm og velg Peker. Dra skyveknappen så langt til høyre som mulig. Er du i litt ekstra gjøglete humør kan du endre fargene på pekeren. 
  • På PC: Start-knappen > Innstillinger > Tilgjengelighet > Musepekeren & berøring. Her kan du endre både størrelse og farge på pekeren. Kos deg! 

Ncage 

Denne pranken er min personlige favoritt, og har gitt meg mye glede (på andres bekostning). Det eneste kravet for å få til pranken er at offeret bruker Google Chrome som nettleser. 

Alt du trenger å gjøre er å finne Ncage i Chrome Nettmarked og legge til tillegget i Chrome. Deretter kan du bare nyte synet av forvirringen i kollegaens øyne mens alle bildene i nettleseren endres til bilder av Nicolas Cage. Fnis!

OBS! Nettleseren må lukkes og startes på nytt før utvidelsen begynner å virke. Det kan også være lurt å sjekke at offeret ikke har noen viktige møter hvor det er en mulighet for at de må dele skjerm og vise nettleseren.

Eksempler fra det virkelige liv

Et par av våre faste, gode lesere har latt seg inspirere av fjorårets prankeartikkel og sendt oss pranks de selv har gjort eller blitt utsatt for i løpet av året. Det er vakkert å tenke på at bloggen vår er til inspirasjon. 

Stein i skuffen

Denne leseren har et pågående prosjekt hvor h*n legger en stein i skuffen til en kollega hver dag og ser hvor lang tid det tar før vedkommende oppdager det. I skrivende stund er det 16 steiner i skuffen, melder leseren og lover å oppdatere oss når spøken avsløres.

Pulten pakket inn i plastfolie 

Finnes det noe bedre enn å komme tilbake fra sommerferie og oppdage at de snille kollegene dine har pakket inn pulten din og alt på den i plastfolie? Ja, mener leseren som har sendt inn denne videoen. Det opplyses også om at det tok tre timer å fjerne plasten igjen.

 

Heldigvis gjenbrukes plasten jevnlig til nye pranks, som for eksempel når noen legger igjen brillene sine. Da pakkes de pent inn og plasseres på et godt gjemt sted.

Lykke til med prankingen!