Gressløkprank
 
1. april er rett rundt hjørnet, og vi i Komplett Bedrift gir deg våre favoritt-pranks som du kan bruke på dine kolleger. Alle kommer til å le og kose seg masse, vi lover!

Det finnes de som legger sjela si i å pranke noen. De fleste av oss har vel sett og blitt inspirert av innsatsen Jim legger i å pranke sin kollega Dwight i The Office. Som når han legger stiftemaskinen til Dwight i gelè, flytter pulten hans inn på do eller putter alle tingene hans i godteriautomaten.

Vi i Komplett Bedrift har full tro på at en god latter forbedrer arbeidsmiljøet. Dessuten er det bevist at latter blant annet senker blodtrykket, strammer opp musklene i mageregionen og forbrenner (litt) kalorier. 

Derfor anbefaler vi alle å lage litt moro på kontoret når 1. april endelig kommer. 

Det trenger ikke å ta (deg) lang tid å pranke litt 

Sjefen blir ikke nødvendigvis så fornøyd om du bruker for mye verdifull arbeidstid på å være gjøgler. Derfor gir vi deg her våre beste tips til enkle hverdagsknep du kan gjøre for å få det litt artig på kontoret: 

Kødd med hev/senk-pulten 

En stor favoritt er å senke hev/senk-pulten så langt ned den går, for å så trekke ut strømkontakten. Da må offeret ned på alle fire og krabbe under pulten for å sette den i igjen før de får hevet pulten. Utrolig festlig å se på! 

PS: Ikke gjør dette mot kolleger som har prolaps eller av andre grunner kan risikere å ikke komme seg opp igjen hvis de må krabbe under pulten. 

Kødd med teknologien

Det er ingenting som irriterer oss mer i denne teknologiske verden enn når ting ikke fungerer som de skal. Derfor er det megagøy å rote med dingsene til folk. For eksempel kan du feste en teipbit over sensoren på musa, sånn at den ikke reagerer, eller slå av tastaturet. Også kan vi jo alltids trekke ut noen kabler fra diverse sideræl for å sette kronen på verket. 

Placebo-pranken 

Noe av det morsomste å se på er folk som prøver å finne ut hva pranken er. Derfor er en av de letteste, men morsomste, prankene du kan gjøre å legge en post it-lapp på pulten til kollegaen din hvor det står “du har blitt pranket”. Deretter er det bare å lene seg tilbake og se de implodere. 

OBS! Utviklere som har jobbet i noen uker med en kode kan bli veldig sinte om de tror du har tuklet med den. For egen sikkerhet kan det være greit å holde seg unna akkurat disse. 

Karse i tastaturet 

Denne klassikeren av en prank krever at offeret ikke er på kontoret på et par-tre dager. Press bomull ned i offerets tastatur, hell over litt karsefrø og vann i tre dager. Ganske fort vil det vokse opp noen søte spirer som bare venter på at kollegaen din skal komme tilbake.  

Vi anbefaler å utføre spøken på et gammelt tastatur som er modent for å skiftes ut, ikke det helt nye tastaturet til sjefen. Som du kan se på bildet her oppe fungerer det også å putte gressløk i tastaturet dersom du ikke får tak i karsefrø.

YouTube-bonanza! 

Selv om vi i det virkelige liv må (eller burde, hvert fall) holde oss på et litt sofistikert nivå av pranking, kan vi jo ta oss tid til å se noen YouTube-videoer av andre mester-prankere. Velkommen til YouTube-bonanza!

Ha en god 1. april, og prank med måte!