Øvelser for kontornakke

Det er nesten umulig å unngå vond og stiv nakke når du sitter foran en PC-skjerm hele dagen. Det er ofte fristende å slurve litt med sittestillingen og sige sammen i kroppen. Her får du noen enkle øvelser du kan gjøre i løpet av arbeidsdagen for å forebygge vond kontornakke.

Maiken Lund er naprapat og jobber til daglig med behandling av muskel- og leddplager. Hun er også gründer av Din Rygghelse, der hun hjelper folk med ryggplager å bli sterkere, mykere og bli kvitt smerter ved hjelp av øvelser og hjemmeprogram over nett. Bedriftsbloggen har spurt henne om hvordan man unngår vond kontornakke.

Hvis du ser rundt deg i kontorlandskapet kan du se et mangfold av arbeidsstillinger. Du vil kanskje ikke bli sjokkert over at de fleste enten har eller kommer til å få vondt i rygg og nakke. Dårlig holdning og stilling, kombinert med mye stillesitting fører veldig fort til plager som i det lange løp kan føre til varige mén.

Tar du deg tid til å strekke på kroppen og gjøre noen øvelser i løpet av dagen, kan du forebygge en stor del av plagene. Her får du noen raske øvelser du kan gjøre mens du sitter ved pulten:

Les også: Naprapatens drømmeoppsett på kontoret

I tillegg anbefaler jeg at du tar jevnlige pauser i løpet av dagen, og helst kommer deg litt opp og gå. For eksempel en tur til kaffemaskina eller en runde rundt bygget.

Vil du bedre ergonomien på kontoret? Jeg har laget et digitalt kurs hvor du får tips om oppsett av kontorplassen og hjemmekontoret, riktig arbeidsstilling og noen gode øvelser du kan gjøre i løpet av arbeidsdagen for å forebygge smerter i nakke og rygg. Les mer og bestill kurset her.

PS: Abonnerer du på Bedriftsbloggen får du 20 % rabatt på kurset! Abonner på bloggen og få din rabattkode her.

Se produkter med fokus på ergonomi