bose_headset

Når du skal ha hodetelefoner til bruk i jobben, kan det være lurt å gå for noen som scorer bra i alle sammenhenger. Bose QC45 gjør det, og jeg skal fortelle deg hvorfor.

Men først: Det er mulig å blakke seg på et par hodetelefoner som har så rå lyd at du tror du står midt i et studio under innspilling. Sånt er jo bra om du er lydfrik. Og du får lyd i toppklasse med Bose QC45, for all del. Men det er ikke derfor du skal ha dem, selv om det er godt å høre på bra musikk til arbeidet:

Det er også mulig å kjøpe et kontor-headset med lang mikrofon som er fabelaktig å snakke i telefonen med. Men om du har det på deg på flyet, tror folk det er du som er piloten. Eller at flyvelederen har gått feil. Så du trenger noe annet når du er vekk fra pulten din.

Ingen elsker å nerde mer enn oss i Komplett Bedrift, men det er ikke alltid vi kan tillate oss det. Vi må se på det som er viktig og skjære gjennom. Være litt big picture people.

Hodetelefonene skal brukes på jobben

Det som preger arbeidslivet vårt i dag, er at vi skifter omgivelser ofte. Pendling med T-banen, en time dyp konsentrasjon foran skjermen, en lang telefonsamtale og et Teams-møte med en mellomleder i Tromsø før du er på flyet til Tallinn og klar til møtet i morgen.

La oss da se på hva som er viktig i dagen din:

  • På T-banen eller bussen trenger du god støydemping og vil høre på musikken som får deg i gang.
  • Foran skjermen vil du også ha ro og kunne høre på musikk, men gjerne oppfatte om en kollega snakker til deg.
  • Telefonsamtalen krever at mikrofonen er god, og demper tastaturlyden din når du tar notater.
  • I Teams-møtet må hodetelefonen lett koble seg til PC-en igjen etter telefonsamtalen.
  • På flyturen er det godt å trekke seg inn i sin egen verden, slå på støydempingen og bare være i kokongen sin.

Bose QC45 blackSom vi ser, er det vanskelig å si at det er et enkelt trekk ved hodetelefoner som er viktigst. I slike sammenhenger er det best å gå for noe som samlet sett er et fantastisk produkt for deg som skal jobbe omtrent slik som jeg beskrev over. Bose QC45.

Det er nemlig jobbe du skal. Det fins en tid for å jobbe og det fins en tid for å diskutere trommelyden til Billie Eilish. Eller som moren til Emil i Lønneberget sa: «Det fins en tid for katekismen og det fins en tid for ostekake.»

Bose QC45 har både fantastisk støydemping og bevissthetsmodus (aware mode)

For noen år siden begynte de første å sitte på jobb med hodetelefoner på seg i kontorlandskap. Det var et signal om at de ikke ville forstyrres. Noen år senere kom noise cancellation, eller støydemping, og etter det kunne du ikke forstyrre dem selv om du prøvde.

I dag har mange oppdaget at det kan føles litt innestengt å kjøre full støydemping, så mange hodetelefoner har en funksjon for å snappe opp relevante lyder selv under støydemping. Som hvis en kollega spør deg når flyet til Tallinn går.

Bose kaller det Aware mode, eller bevissthetsmodus på norsk, og gjør at du ikke er fullstendig avskåret fra omverdenen.

Bose QC45 er en oppgradering av Bose QC35 på mange måter. Det er ingen revolusjonerende endringer, bare høyere kvalitet i alle ledd. QC45 har allerede blitt en bestselger hos oss, og det viser at det er strålende jobb-headset vi snakker om.

Her er noen alternativer å sjekke ut:

PS
Om du lurer på om du skal ta de svarte eller de sølvgrå Bose QC45, kan jeg ikke hjelpe deg med annet enn å minne om at sommeren kommer tilbake en dag, og kanskje du vil ta hjemmekontoret ut i hagen for å nyte sola?

Da blir det fort varmt med svart. Just sayin’.

Velg riktig jobb-headset. Se våre beste tips her