Simon Ramsdal i Epos-1

Fram til 2019 het produktene deres Sennheiser. Nå seiler det danske lydteknologiselskapet under sin egen merkevare, EPOS, som består av en rekke «high end»-produkter innen hodetelefoner, høyttalertelefoner og videokonferansesett. Vi har spurt gjesteblogger Simon Ramsdal, fra EPOS, om å gi oss en liten introduksjon.

The Power of Audio

EPOS er et gammelgresk ord som står for historiefortelling, heltediktning og poesi. Jeg skal ikke begi meg ut på et helteepos her, men kort gi deg en intro til EPOS og noen av produktene vi er kjent for. 

» Sjekk ut EPOS-produktene på Komplettbedrift.no

Historien begynner i 1999, da Nasdaq-noterte Demant Group kjøpte danske Oticon og startet produksjon av det første headsetet til bruk i bedrifter, under merkenavnet DanaCom.

I 2003 kommer Sennheiser inn som 50 prosent deleier. I perioden fram til 2019 er vi kjent for å produsere headset til bedrifter og gaming, hvor produktutviklingen skjer i nært samarbeid mellom teamet i Ballerup, Danmark og Sennheiser-teamet i Tyskland.

I 2019 tar Demant over som eneeier og i 2020 blir merkevaren EPOS offisiell. Vi har fremdeles lisens på å bruke Sennheiser-navnet på alle våre personlige produkter. På møteromsløsninger bruker vi EPOS-navnet.

Demant-gruppen, som vi er en del av, har 17 000 ansatte verden rundt. Vi er 540 medarbeidere i Epos. Bedriftsmarkedet utgjør 70 prosent av omsetningen vår og inkluderer en liten andel salg til flykontrolltjenester. Resterende andel av businessen vår er innen gaming.

Det som er bærebjelkene i vår kultur og vårt brand er at vi ønsker å være pionerer innen lydteknologi. Det vi lager, skal ha høy kvalitet og vare lenge, og designet skal begeistre. Og så har vi en helt spesiell lidenskap for ytelse. Derfor håper jeg at når du nå har hørt om EPOS, at du også vil få oppleve våre lyd- og bildeprodukter. Her er noen eksempler.

EPOS Sennheiser ADAPT 660 – premium-hodetelefoner

ADAPT 660_lifestyle_40

I mange virksomheter jobber de ansatte i åpne kontorlandskap eller fra hjemmekontor. Med korona-restriksjonene blir flere møter gjennomført digitalt. Det setter nye krav til hvordan ansatte er utstyrt.

Hodetelefoner med støydemping på øret er for lengst den nye standarden. Men når du har Teams-møter i omgivelser med mye støy, hvordan opplever de du snakker med lydbildet? Hører de kun deg, eller får de med seg alt som skjer i bakgrunnen?

Om du bruker et headset ment for forbrukermarkedet, gir det nok god støydemping for deg. Men siden det er konstruert med fokus på å gi brukeren en god lytteopplevelse for film og musikk, og ikke er ment for profesjonell bruk, vil det ikke være egnet for jobben.

EPOS Sennheiser ADAPT 660 er et trådløst proff-headset som gir deg støydemping både på øret og på mikrofonen. Hodetelefonene er sertifisert for Microsoft Teams for å sikre en god lydopplevelse for alle parter.  

» Bestill den på komplettbedrift.no

EPOS Sennheiser ADAPT 200 – hodetelefoner

ADAPT 200_lifestyle_04

En annen favoritt fra porteføljen vår er 200-serien, som er et rimeligere alternativ til 660. Denne er perfekt til hjemmekontoret. Det fine med disse er at du kan bruke dem til å høre på musikk, men de har også en nedfellbar mikrofon, så du kan gjennomføre Teams-møter. (Skal du ha støydemping på mikrofonen, noe du bør ha hvis du sitter mye i åpent kontorlandskap, bør du heller gå for 660-modellen.)

» Bestill den på komplettbedrift.no

EPOS Expand SP 30T – høyttalertelefon

EXPAND 30_lifestyle_12

Et effektivt møte krever at du hører de i andre enden, og at de hører deg. EPOS EXPAND SP 30T er en høyttalertelefon som gir en trådløs lydopplevelse for møter med opptil 8 deltagere. Koble til mobilen eller PC-en via Bluetooth med ett klikk, og du er i gang! Den er også sertifisert for Microsoft Teams. Jeg synes denne er genial også på hjemmekontor, når jeg blir lei av å sitte med hodetelefoner. Du kan til og med bruke den til å spille favorittene dine på Spotify, om du trenger litt musikk til arbeidet.

» Bestill den på komplettbedrift.no

EPOS Expand Vision 3T – videokonferansesett

Epos Expand Vision 3T

Hvorfor ikke sørge for en full HD-opplevelse av Teams-møtet? Videokonferansesettet EPOS Expand Vision kan du få med eller uten høyttalertelefonen jeg omtalte tidligere. Denne er svært praktisk i møterom. Du trenger ikke en gang en PC for å koble deg opp, da den er integrert mot Microsoft Teams. Den oppdaterer seg til og med selv når det kommer programvareoppdateringer.

» Bestill den på komplettbedrift.no

» Sjekk ut EPOS-produktene på Komplettbedrift.no «

Avtaler og større forespørsler