Nye Samsung Galaxy Book - Øyvind Åsen

Med DNA fra Samsung Galaxy smarttelefoner og kraft fra Intel og Microsoft har Samsung lansert sine mest spennende pc-er noensinne. De er lette, tynne og har lav pris. Gjesteblogger Øyvind Åsen fra Samsung forteller.

– Samsung blir en seriøs utfordrer i PC-markedet

Det var overskriften på Digi.no da Samsung lanserte tre nye maskiner i Samsung Galaxy Book-serien. Som Samsung-ansatt er jeg stolt av det vi leverer her. Tynne, lette (men kraftige) pc-er med lang batteritid, lekkert design til en lav pris.

Samsung Galaxy Book er lavprismodellen, mest myntet på forbrukermarkedet. Samsung Galaxy Book Pro og Samsung Galaxy Book Pro 365 er kraftigere maskiner for brukere med mer avansert behov og for bedrifter.

Se dem på komplettbedrift.no her:


Bygd med aluminium fra flyindustrien

Det som slår deg når du holder den i hånden, er hvor tynn og lett den er. Praktisk for pendleren eller til surfing fra sofakroken. Galaxy Book Pro 13-tommer (bildet under) veier beskjedne 870 gram og er 11,2 mm tynn.

08_galaxy_book_pro_15inch_handson_mysticsilver.jpg

Pro-serien er nemlig bygget i en type aluminium som vanligvis brukes i flyindustrien. De har lang batteritid og kan hurtiglades på 65W via USB-C. De har også støtte for, LTE, 5G og Wi-Fi 6E – skodd for fremtiden altså.

Suveren lyd og krystallklart bilde

Galaxy Book Pro 360 (bildet under) er Samsungs første PC med Super AMOLED-skjerm. Skjermen er SGS Eye Care-sertifisert og produserer opptil 70 prosent mindre blått lys. Galaxy Book Pro har vanlig AMOLED-skjerm. Begge modeller har Intelligent Color Engine, som automatisk finjusterer fargen basert på hva du jobber med.

Maskinene er utstyrt med AKG-høyttalere med støtte for Dolby Atmos. Med Intelligent Noise Cancelling kan du være sikker på at de du snakker med på Teams eller Zoom hører deg klart og tydelig uten mye omgivelsesstøy fra mikrofonen din.

21_galaxy_book_pro_360_13in_mysticnavy_13in_mysticbronze_s_pen

Intel på innsiden, alu på utsiden

Galaxy Book Pro-serien har en 11. generasjons Intel Core-prosessor og Intel Iris X-grafikk og er sertifisert på Intel Evo-plattformen. En innebygd Intelligent Performance Manager justerer viftestøy, temperatur og batteriforbruk automatisk etter forholdene. Pro-serien kan fås med Windows Pro.

Galaxy Book, som hovedsakelig er myntet på forbrukermarkedet, har samme prosessor og samme sømløse tilkobling til Samsung Galaxy-økosystemet. Den er 15,4 mm tykk og veier kun 1,59 kg.

Maskinen er konstruert i aluminium og har en elegant finish i Mystic Silver. Galaxy Book har et 54Wh batteri som gir deg friheten til å jobbe, spille eller surfe uten rekkeviddeangst. En annen praktisk detalj er at du kan lade denne og alle dine Galaxy-enheter med den samme 65W USB-C-laderen.

Et helt økosystem

I likhet med Apple har Samsung utviklet et økosystem hvor Samsung-enheter samhandler og forsterker hverandre. Du kan for eksempel:

  • bruke ditt Galaxy Tab nettbrett som ekstra skjerm
  • koble mobilen din til pc-en og svare på telefonsamtaler, se bilder og meldinger eller bruke mobilapper direkte på dataskjermen, takket være Link to Windows og Microsoft Your Phone
  • automatisk koble på dine Galaxy Buds til pc-en uten å endre Bluetooth-innstillingene frem og tilbake mellom enhetene
  • overføre filer og apper mellom andre Windows-PC-er og Galaxy Book Pro
  • gjøre notater på din Samsung mobil og se dem på pc-en
  • overføre filer mellom dine Samsung-enheter med dra-og-slipp-funksjonalitet

Galaxy Book Pro-serien kan også brukes som smarthjem-hub, med sømløs SmartThings-integrering.

New call-to-action