tegnebrett_komplett

Ord. Det er så mange ord. Overalt er ord og jobben er full av ord og jeg synes det er på tide å uttrykke seg annerledes. Vi trenger mer tegninger, flere tegninger og en arbeidshverdag full av tegninger.

De av dere (eller oss, da) som sliter litt med både teflonhjerne og gullfiskhukommelse kan kanskje ha nytte av mer visuell kommunikasjon. Kanskje kan vi huske konsepter og ideer bedre om de blir visualisert? Lenger nede skal jeg vise dere noen fantastiske verktøy fra Onyx og Wacom.

Du har sikkert fått med deg sånne husketeknikker som at du skal se noe for deg som en ting i stedet for et tall. Et to-tall bør sees som en svane. Et firetall er en seilbåt og så videre. Dette fungerer fordi vi har ulike typer hukommelse, og den visuelle delen av hukommelsen forsterker evnen til å huske og lære. Og en av tre av oss husker best visuelt.

Derfor slår jeg et slag for å tegne mer i kommunikasjonen på kontoret. Tegninger trenger ikke bare være streker på et papir, i dag finnes fantastiske digitale muligheter. Se hvordan for eksempel tegningene til Nicolai Lockertsen fra Moss er bygd opp.

 

Se mer fra Nicolai på Instagram og på Artstation.

Det er klart – ikke alle klarer å tegne som Nicolai, men alle kan tegne LITT. Og alle kan lære å tegne, for eksempel med et tegnekurs:

Tegn med den pennen du har

Å tegne er litt som å synge. Selv om de fleste av oss er ikke særlig gode, er det kanskje bra nok til bruk internt på kontoret? Og i alle fall bedre enn enda en kjedelig tekst.

Det er i alle fall ikke lenger utstyret som skal begrense deg. Dessuten trenger det ikke være komplekse tegninger du skal lage for at et tegnebrett skal kunne gjøre god nytte. Tegnebrettene gjør også en del hverdagslige oppgaver enklere. Blant annet kan du signere dokumenter med pennen i stedet for å måtte printe ut, signere og scanne inn igjen. Tegnebrett kan også tilføye det lille ekstra til presentasjoner, da de lar deg tegne inn piler, sirkler og understreker mens du presenterer. 

Wacom har laget flere videoer som viser hvordan du kan bruke tegnebrett i arbeidsdagen. Her kan du for eksempel se hvordan du kan bruke det sammen med Teams.

For nybegynneren

One by Wacom Medium 

Et rimelig tegnebrett for deg som er nysgjerrig på en ny måte å jobbe på. Brettet har ikke egen skjerm, men den trykkfølsomme pennen lar deg overføre notater og tegninger til PC-skjermen som er koblet til via kabel.

Wacom One Medium

For den habile

Wacom Cintiq 16" Tegnebrett 

Knock yourself out med. Samspillet mellom pennen og skjermen er til å få frysninger av (den gode typen frysninger, altså). Praktisk talt ingen parallakse, altså ikke noe skille mellom hvor pennen treffer på skjermen og hvor streken tegnes opp. Trykkfølsomheten er så delikat at skjermen gjenkjenner selv de letteste pennestrøk.

Wacom Cintiq 16

 

 

For Michelangelo

Wacom Cintiq Pro 24" Tegnebrett 

Med 24 tommer å boltre deg på er det plass til alle ideene dine på ett brett. Fantastisk fargeytelse og tastatur i skjermen. Skjermen på dette brettet er laget av etset glass som reduserer gjenskinn og gir deg følelsen av å tegne på papir.

Wacom Cintiq Pro 24

Vil du fortsatt skrive og ta notater? 

Det er klart du kan skrive med samme maskin som du tegner med. Men kanskje er det bedre å ha utstyr som er tilpasset skriving og lesing.

Onyx Boox Max Lumi 2 er en liten maskin du kommer til å elske om du liker å lese, skrive, ta egne notater og ta vare på dem i noe bedre enn et løsarksystem. Onyx er Android-basert og lettere enn en iPad. Den forstyrrer deg ikke med spill eller videoer. Onyx Boox Max Lumi 2 har A4-størrelse som gjør den behagelig å lese på, med et gjenkjennelig format for notater, som du kan synce med Evernote, OneNote og andre notatprogrammer.

Onyx Boox Max Lumi 2

Du kan også bruke Lumi 2 til å tegne, men den er primært egnet til å lese og ta notater.

Onyx Boox kommer i flere forskjellige utgaver og selv den rimeligste modellen, Poke4 Lite 6" kan lese 20 ulike formater. Du er altså ikke bundet til ett format, slik du kan være med andre lesere. Men Poke4 er altså en leser. Ønsker du å tegne eller skrive selv, bør du opp på Onyx BOOX Nova Air 7,8" eller høyere. Her følger det med en penn, eller stylus på fagspråket. Den kommer til å forbløffe deg, for følelsen er den samme som å skrive på papir.

Og det å skrive på papir var kanskje det du ønsket å komme bort fra i utgangspunktet, men once you think you’re out, they pull you back in, som det heter.

Trykk her for å se ukens tilbud