hjemmekontor på farten - mobilt kontor

For mange er ikke arbeidsplassen lenger et sted, men en sinnstilstand. Med jobbreiser både lokalt og internasjonalt er det ikke alltid nok timer i døgnet. Møter over lunsj har blitt hverdagskost, og det blir stadig vanligere med en salgspitch over en øl eller tre sent en torsdags ettermiddag.

Takket være velsignelsen og forbannelsen 4G kan man få arbeid unnagjort nesten hvor som helst. Det nye kontoret er hvor som helst så lenge det finnes signaler?

Å gå fra å sitte på det samme trygge skrivebordet hver dag til skiftende miljøer kan for mange være en stor omveltning. Nedenfor finner du noen tips du kan dele med dine ansatte som gjør arbeidsdagen på farten litt enklere.

Lading på farten

Lad alltid. Ikke gå i fella hvor du tenker at det er unødvendig å lade om batterikapasiteten er på 70% - gjør det! Det verste som finnes er når datamaskinen slukker under et kundemøte. Og det er kjedelig hvis telefonnummeret til konferansesamtalen blir sendt til den døde mobiltelefonen din. Når du har sjansen til å lade enhetene dine – bruk den.

Med denne smarte ladestasjonen kan du lade PC, mobil og nettbrett i en plugg. Om du er som meg og ofte går på en smell med dårlig batteri, bør du også investere i en powerbank. Den har reddet meg noen ganger. Den fungerer også for PC og MacBook om du har USB-C inngang.

Singles day er lik hjemmekontor

Det blir ingen lek uten internett

Heldigvis lever vi ikke lenger i tiden hvor man måtte løpe rundt i byen og kjøpe kaffe på alle caféhjørner for å få tilgang til et wifi-passord. I dag er det ofte gratis wifi hotspots mange steder. Det er ikke noe jeg hadde sjanset på!

Les: Unngå at jobbtelefonen blir en inngangsportal for hackere

Et triks mange bruker er å dele 4G fra smarttelefonen sin, men det kan være kjedelig å bruke opp månedlig data på jobb-mail. En løsning kan være en bærbar PC med 4G-modul. Eller du kan sponse ansatte med ekstra data i måneden.

Trikset ligger i hvordan du pakker PC-bagen

PC-bagen er kontoret ditt. Der har du PCen, PC-lader, mobillader og de andre essensielle tingene. En kollega av meg viste frem innholdet sitt en gang, og det var som å se Mary Poppins og hennes forunderlige veske. Han hadde både AA-batterier, tannpirkere, deodorant og tannbørste med seg hver dag. Nå som jeg har jobbet litt på farten selv skjønner jeg hvorfor. Stol på meg når jeg sier: du vet aldri når du har bruk for en tannbørste! Men husk å ta en storrengjøring i PC-veska innimellom, det fremstår ikke super profesjonelt å ha en PC-veske som minner om lommeboka til George Costanza!

Steng ut støy overalt med hodetelefoner

Det er ikke alle steder det er like lett å konsentrere seg. Her er hodetelefoner helt geniale: Først og fremst kan hodetelefoner gi deg arbeidsro om det er det du trenger, eller du kan lytte til musikk eller podcast. Samtidig er de et signal til de rundt deg at du ikke ønsker å bli forstyrret.

Jeg anbefaler over-ear støydempende hodetelefoner som dekker hele øret. De gir best støydemping. Teknologien fanger opp lydbølger og sender ut anti-noise-bølger som enkelt kutter ute den gråtende babyen foran deg på toget, eller den høyrøstede venninnegjengen ved siden av deg på café. Teknologien finnes også tilgjengelig for ørepropper om du heller foretrekker det.

iPhone 11

Hjelp dine ansatte med å få kontorfølelsen hjemme

Når man er mye på farten er det også mye arbeid som blir gjort hjemme. Problemet med hjemmekontor er at noen lett mister fokus – enten om det er en oppvaskmaskin som skal tas ut av, eller nabobarna på døra som spør om å hoppe på trampolinen.

Mitt tips er å hjelpe dine ansatte så godt det går å gjøre hjemmekontoret så «kontoraktig» som mulig. For eksempel synes mange det er behagelig med to skjermer – om dine ansatte jobber mye hjemmefra hadde jeg hørt med IT om dere har mulighet til å gi ut skjermer som ansatte kan ha hjemme. I tillegg trenger de et tastatur, en mus og docking som gjør at de enkelt kan koble til PCen, uten trøbbel og med IT på telefon. Det sier seg selv, jo mer oppsettet hjemme ligner på oppsettet på jobben jo mer effektiv blir man.

Vær obs! Ergonomi er viktig også på hjemmekontoret – oppmuntre de ansatte til å ikke bruke kjøkkenstolen!

Du som er daglig leder i en bedrift skal ha kjennskap til disse tingene fordi hjemmekontor og arbeid på farten stadig blir vanligere. Du jobber kanskje mye på farten selv?

Se alle vare tilbud og produkter til hjemmekontoret