Møtemat

Med lange, tunge møtedager følger det som oftest litt fristende mat, snacks og forfriskninger. Men hvilke kriterier bør stilles til serveringen? Er det viktigste at det smaker godt, ser sunt ut eller gir litt ekstra energi?

Jeg kan allerede avsløre at det viktigste er (eller i hvert fall burde være) at det som serveres er næringsrikt og tilfører energi. En stund på 70-tallet levde David Bowie visstnok utelukkende på melk, paprika og kokain. Han skal ha blitt veldig produktiv av dette – riktignok kun midt på natten. Og selv om det fantastiske albumet Station to Station kom ut av denne perioden kan vi nok ikke anbefale å servere denne blandingen på møter (eller andre anledninger for den saks skyld).

For det første kan man havne i litt trøbbel med politiet. For det andre kan det få noen uheldige ettervirkninger. Bowie husker for eksempel ikke at han spilte inn Station to Station, og dessuten ble han rimelig syk både fysisk og psykisk.

Men nok om det.

Et forfriskende fruktfat

Som vi alle har blitt lært siden barndommen er det lite som er bedre enn frukt. Det gir deg fiber, vitaminer, kalsium og skal visstnok forebygge omtrent alle sykdommer og plager. I tillegg legger det seg ikke tungt i magen og gjør deg trøtt i det langtekkelige møtet.

Så var det danderingen. Frukt bør kuttes opp før møtet. For det første er det bevist at mennesker spiser dobbelt så mye frukt når den er oppkuttet. For det andre kan det gå hardt utover kvaliteten på møtenotatene og tastaturet på PC-en når møtedeltagerne skreller en appelsin samtidig som de noterer.

Har du tid kan du kutte opp frukten selv eller du kan bestille oppkuttet frukt. Det eneste problemet med det er at det ofte inneholder irriterende mengder honningmelon.

Hvordan kan du skille deg ut fra andre?

Skal du ha et viktig salgsmøte, er det avgjørende å skille seg ut og gjøre et inntrykk. Da hjelper det ikke å stille opp med svak kaffe og tørre boller.

Med en oppskjæringsmaskin kan du kutte opp brød, ost og brød i syltynne og jevne skiver. Skjær opp forskjellige typer spekeskinke, spekepølser, manchego og litt godt brød. Dander med litt frukt og bær, så har du nesten gjenskapt et 17. mai-måltid. Hvem blir ikke i godt humør av det?

Kaffe er noe de fleste får i seg nok (eller for mye?) av i løpet av en arbeidsdag. Mange får derimot ikke i seg nok vann, men vann kan også bli litt kjedelig å drikke i lengden. Med en Sodastream kan du servere forfriskende boblevann til møtegjestene dine i stedet for kjedelig vann. Det finnes også flere smakstilsetninger som gjør at du kan lage din egen brus. Økonomisk og oppkvikkende!

Er det én ting som aldri slår feil i lange møter, så er det at møterommet etter hvert blir varmt og tett. Da gjør det seg med en iskrempause! Ekstra imponerende blir det om du i tillegg har laget iskremen selv. Det kan du (relativt) enkelt gjøre med en iskremmaskin. Tar du utgangspunkt i en vaniljeisoppskrift kan du enkelt tilsette nesten hva du vil, og lage din egen favorittsmak!

I løpet av et langt arbeidsliv skal de fleste gjennom et utall møter. Da gjør det ikke noe om noen av møtene skiller seg litt ut, så vi oppfordrer til å være kreative. Når det er sagt kan det bli litt i meste laget å spise fritert kylling fra airfryeren hver dag, så ikke vær redd for å gå for frukt, wraps eller baguetter heller.

Trykk her for å se ukens tilbud