slik velger du bedrifts-pc

Det er ikke lett å henge med i den teknologiske utviklingen. Men vi vet du gjør alt du kan. Derfor er det også viktig for deg å velge en PC-leverandør som gjør det samme.

Du kan ikke alltid stole på at en leverandør har oppdaterte modeller og nye prosessorer til salgs. Det beste du kan gjøre er i grunnen å se hva de tilbyr til avanserte brukere. Hva er de toneangivende modellene? Hva har de på lager, og når kan de levere?

Les mer: Dette bør du tenke på hvis du skal kjøpe ny jobb-PC

Les mer: Slik velger du riktig skjerm til kontoret

Når skal du bytte PC?

Her er sju tegn på at du og bedriften din bør bytte PC-er:

  1. Maskinene sluker strøm
  2. PC-ene er trege
  3. Du får ikke bruke den nyeste programvaren eller operativsystemet
  4. Du får ikke utnyttet internetthastigheten 
  5. Maskinene går varme
  6. Du har behov for en annen maskin ut fra arbeidsoppgavene dine
  7. Du har vært uheldig og skadet maskinen

Les mer: De sju tegnene på at du bør bytte PC

Bedriftsmarkedet er annerledes

Det som er viktig er å forstå at bedriftsmarkedet ikke er som privatmarkedet.

- Bedrifter gjør ofte den feilen at de velger laptop og kun ser på pris. Men bedrifter bør styre unna de aller rimeligste modellene, siden dette er maskiner produsert for privatmarkedet. De tåler ikke den arbeidsmengden som en bedrift-PC krever, sier Eirik Bersvendsen hos Komplett Bedrift.

- På den annen side. En laptop til 20 000 kroner er heller ikke automatisk det beste valget for alle bedrifter. Det er viktig å velge riktig maskin, en som matcher bedriftens behov. Da er ikke de dyreste produktene nødvendigvis det beste valget. En dyrere PC vil gjerne ha høy ytelse. Men dette er bortkastet dersom man kun skal utføre enkle Office-oppgaver og drive med nettbasert arbeid, sier Bersvendsen.

USB-C er fremtiden

Kontakten USB-C regnes som veien framover i PC-verden. En leverandør må forstå det. Leverandøren må forstå at USB-C-koblingen gir tilgang til alt du trenger, og at USB-C dermed erstatter en rekke andre kabler.

Så hva betyr et PC-kjøp for deg? Jo, du må være trygg på at utstyret du kjøper er velfungerende også om tre år og at det lar seg kombinere med andre maskiner. Du trenger kanskje en dockingstasjon? I så fall må du sørge for at den har USB-C.

På vår samleside kan du lese mer om bedrifts-PC.

New call-to-action

Hvor lenge lever en PC?

Men spør deg selv: bør du kjøpe årets modell eller holder det med fjorårsmodellen? Og hva betyr det for PC-leverandørene? Jo, en ny PC skal minst holde i ett år. Dette ligger typisk som krav i anbudene. Det skal helst ikke være en utgående modell. Og leverandøren må vite om det kommer en ny prosessor om to måneder, for da skal du kanskje vente litt? En god leverandør gir gode råd.

Men for å gi gode råd må leverandøren utfordres. Leverandøren må høre dine innspill som du har hentet på Tek.no, diskusjonsgrupper og twitter-tråder. De må få kinkige spørsmål du sitter med etter å ha lest leverandørsider og pressemeldinger. Når kommer den nye prosessoren? Den er jo lansert i USA?

Skyteknologi og design gir oss nye PC-er

Behovet for lagring endrer seg i takt med utviklingen av skyteknologi. Du trenger ikke lenger fysiske servere, men bruker abonnementstjenester i skyen. Det har vi skrevet om på bloggen tidligere. Les deg opp på hva dette betyr for deg når du skal kjøpe inn nye PC-er og bestem deg for hva slags teknologi du trenger støtte for.

I tillegg er design stadig mer avgjørende for våre valg. En bærbar PC er ikke lenger kun en sort, firkantet dings som veier sine kilo og utfører sin jobb. Den skal bygges i eksklusive materialer, ha rett farge og bygge oppunder din bedrifts image.

Du har mange spørsmål. Velg en leverandør som har svar.

New Call-to-action