MacBook_Pro_2021

Apple lanserte nettopp en ny Macbook Pro som er så rask at den overgår alt de har levert som laptop tidligere. Om du ikke leverer prosjektene til deadline med denne, er vi nesten dristet til å si det er du selv som er treig, for maskinen er nemlig lynrask. (Neida, vi beskylder selvsagt ingen for å jobbe sakte, vil prøver bare å slå et billig poeng på hastigheten til Macbook Pro...)

For deg som skal bruke maskinen i jobben, er det godt nytt at mye som ble fjernet for noen år siden er tilbake. Back, by popular demand, er for eksempel:

  • MagSafe-ladekontakten som gjør at du kan snuble i ledningen uten at maskinen raser ned fra bordet
  • Funksjonstaster erstatter Touch Bar
  • Porter og kontakter som erstatter de vanligste adapterne

Spesielt vil mange sette pris på at portene og kontaktene er tilbake inni maskinen, for det gjør at de ikke trenger å tenke på den ekstra adapteren når de er utenfor kontoret. Rekk opp hånda alle som har måttet kjøpe en ekstra overgang på Flesland rett før de skulle holde foredrag i Bergen. Eller tømme over videofiler fra Balestrand...

Porter og kontakter for HDMI, SD og USB-C / Thunderbolt er nå bygd inn i chassiset.

MacBook ProRask M1-prosessor i to utgaver

Noen hadde ventet den nye Macbook Pro tidligere – for flere år siden – men nå kommer den altså. Hvorfor er den så rask? Det har så klart å gjøre med den nye M1-prosessoren fra Apple. For en stund siden vraket Apple Intels prosessorer og bestemte seg for å lage dem selv.

Det fantes mange gode grunner til dette, og jeg skal ikke kjede dere med de tekniske detaljene, bare slå fast at det var et lykkelig valg. For nå går det unna. 

Macbook Pro kommer med to forskjellige versjoner av M1-prosessoren, den ene friskere enn den andre. De to heter M1 Pro og M1 Max. Det er Max som er den kraftigste.

Bestill din nye Macbook Pro med 14-tommers skjerm 
Bestill din nye Macbook Pro med 16-tommers skjerm

Nye Airpods - tredje generasjon

AirPods_3

Apple lanserte samtidig nye AirPods. Nå er ørepluggene inne i tredje generasjon. De ligner litt på AirPods Pro, men har ikke silikonputer eller aktiv støydemping. Derimot har de enda bedre høyttalere og lengre batteritid. De er ikke helt klare til salg enda, men kan selvsagt bestilles.

One more thing...

Forresten lanserte Apple også en pusseklut for skjermene sine. Alle sammen, Macbooks, iPhones, you name it. Når Apple, som et seriøst selskap, lager en egen pusseklut, så betyr det at den er spesielt tilpasset skjermene de leverer.

Om pussekluten kan eller bør brukes på brillene dine også, det må vi nesten få komme tilbake til.

New call-to-action