Sånn snakker du med en boomer

Et kontor er one big happy family, og akkurat som i andre familier kan det være vanskelig å kommunisere. Og bare for å si det alle tenker, så er det boomeren som har skylda. Neida. Joda. Neida. Joda.

Hva er egentlig en boomer? Egentlig er det en person som ble født under baby-boomen rett etter andre verdenskrig. Men sånn vi liker å beskrive dem, så er det alle som sier “fjernsyn”, holder mobilen i en rar vinkel for å se skjermen og kun bruker pekefingeren for å touche skjermen. Enkelt sagt – alle over femti. Eller som oppfører seg sånn.

Og let’s face it – de er menn. Så denne artikkelen handler om menn over femti på kontor. De hater forresten å bli kalt boomers. Ikke at de vet hva det betyr, men det er noe av det som frustrerer dem enda mer. Det er sånn du vet at de er boomers.

Husk at boomer-statusen er en dynamisk status, og hvis du mener det ikke finnes boomers på kontoret ditt, da er det du som er boomeren.

Ordliste for deg som jobber med boomers

Futteral: Deksel til mobilen.

- Vi har forresten noen fine deksler du kan pynte boomeren med

Duppedings: Alle slags IT-relaterte ting boomeren ikke skjønner seg på.

- Vi har en masse duppedingser her

Datamaskin: Det er en PC eller en Mac. Om boomeren bruker Mac, da. Det spørs.

Greia med boomers og PC-er er at de elsker at de er de eneste som vet hvorfor lagre-knappen ser ut som en sånn diskett de brukte før. Så da elsker de også å fortelle deg hvorfor den ser sånn ut. La dem fortelle det, men kom deg unna før de spør hva du kan bruke en kassett og en blyant til. (Jo, serru, da boomerne var kids, kunne de snurre en kassett ved å sette en blyant inn i...nei vi orker ikke sånn ubrukelig kunnskap.)

- Vi har mange datamaskiner, PC-er og Mac-er for både boomere og for deg.

Slå på tråden: Å ringe. Det er forresten ikke alltid han ringer. Han har blitt glad i å tekste, og avslutter meldingene sine med tre prikker... men svarer på lange meldinger fra deg med care svar. Ikke tenk på det. Det betyr ikke at han er sint eller lei seg. Det bare er sånn. Tommel opp eller “OK.” betyr forresten “veldig bra!😊”. 

Men hvis han sender meldinger med mellomrom før punktum, og kanskje mangler mellomrom etter punktum, da må du forberede deg på å kunne forklare deg, uansett hva du har gjort…

- Sjekk ut alle de fine mobiltelefonene vi har

En skriver: Kanskje lett å forstå, bortsett fra at ingen vet hvor den står. Det er altså printeren.

- Vi har supermange bra printere som du og boomeren din kan printe ut med

Slik kjenner du igjen en boomer

Hvordan kjenner du igjen en boomer? Det er lett. Han plystrer. Tuter i vei, glad og fornøyd og uten å tenke på andre. Det er alltid en låt han mener var cutting edge på åttitallet. Dire Straits og Huey Lewis glir over leppene mens han ser utover kontoret og tror han er slay.

Boomeren kan også si sånne ting som at han «gikk glipp av Dagsrevyen». Da er det viktig at du ikke forteller ham at alt ligger på NRK-TV-appen, for da eksploderer hodet hans, og du må regne med å svare på spørsmål som «hvorfor kan ikke alt bare skje på ett og samme sted?!».

Dagsrevyen er et TV-program der NRK forteller om alt du allerede har lest om på nyhets-appene. Så gjør de det samme i morgen.

En ekte boomer kommer aldri til å gi slipp på online.no-adressen sin. Den brukte de nemlig til å logge inn på Facebook i 2007. Facebook bruker de til å spørre «Hvem er dette?» når de leser om noen kjente personer som er yngre enn Anita Skorgan.

Noen av dem liker også å kommentere “dette bryr jeg meg ikke om” når de leser saker om Kardashians eller Ex on the beach, uten å skjønne at algoritmene dermed fortsetter å bringe dem tilbake til de samme type innleggene.

De har mobildeksel med sånn lommebok-flapp som danser når de snakker eller tar bilder. Der har de alle kredittkortene. De sier det er befriende.

De legger igjen beskjeder på telefonsvareren.

Men de svarer på telefoner fra ukjent nummer.

Det skal de ha.