Kvartalsrapporten Q1-23

Gadgets. Ting. Greier. Som går på strøm og gjør jobben bedre og/eller morsommere. Vi har dem, og det er ikke bare vi i Komplett Bedrift som er glad i produktene våre. Vi har nok en gang vært ute på det store internettet og funnet omtale av produktene vi har. Så vi samler dem her, og så har du en kvartalsvis guide når du skal handle godsaker. Og som alltid byr vi på en en Jøss! på slutten.  

Mac Mini M2 – mer krefter for mindre

Apple Mini er en super, liten computer for deg som har alt det andre. Skjerm, tastatur og alt sånt som ikke er, vel, selve computeren. Dette har dere jo gjerne fra før, og dermed trenger dere kanskje bare en Apple Mini? Nå har friskusen fått Apples nyeste prosessor, M2. Dermed har det blitt en liten, stillegående pen maskin som attpåtil er rimeligere enn forgjengeren, skriver Tom's Guide. 9 av 10 mener Tek.no  

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung kom nylig med sin beste telefon noensinne, og mange mener det kanskje er den beste mobiltelefonen noensinne uansett produsent, ferdig snakka. Det mener også Tek.no.

 

Pro-versjonen heter Galaxy S23 Ultra og vi er ikke uenige, dette er kanskje det aller beste på markedet akkurat nå. «Highly rewarding», mener The Verge.  

 

Sony HT-A3000 Dolby Atmos® Lydplanke

Mange av oss har sittet i konferanserom med dårlig lyd. Framoverlent med øynene knepet igjen, som om det hjelper på hørselen. Det kan være ille nok med tale over Teams, men enda verre om noen skulle komme til å spille av en videosnutt eller den siste lanseringsfilmen fra markedsavdelinga. Da er det heller god lyd som gjelder. Og det får du med en lydplanke fra Sony med Vertical Surround Engine-teknologi og X-Balanced høyttalere som gir et utrolig lydbilde. Aldri mer mysing i møterom. Aldri mer dårlig lyd. Ingen fancy materialer i bruk, men likevel en premium-følelse, skriver Pocket-Lint

De beste streaming-spillerne

The Verge har også tatt for seg streaming-spillerne du kan koble til TV-en eller projektoren. Ikke overraskende blir tredje generasjons AppleTV 4K kåret til den beste all round-spilleren. Apple har utviklet Apple TV over flere år, og har skjønt at de ikke trenger å samle inn data om alt du driver med, skriver The Verge, som også skryter av andre spillere, som Chromecast. Tek.no mener Apple TV gir deg den beste Smart TV-opplevelsen du kan få.

 

Apple Macbook Air – den beste laptopen

I mange år og gjennom flere generasjoner har det vært slik at Macbook Air ligger blant de aller, aller beste laptopene. Slik er det i dag også. Apple Macbook har fortsatt kjennetegnene som gjorde den til en suksess – ikke minst størrelsen. Den siste utgaven har Apples M2-prosessor, og dermed kan den anbefales til mange som kanskje egentlig hadde tenkt seg en Macbook Pro, skriver Pocket-lint, som også nevner mange andre gode laptoper.

 

Jøss! of the day 

Sånn som dette insektet tisser – sånn kan smartklokka di tørke raskere 

Q1
Homalodisca vitripennis. Foto: Wikipedia

Det finnes et lite insekt som heter Homalodisca vitripennis. Det insektet tisser på en måte som kan få smartklokker til å tørke fortere. Jepp, Homalodisca vitripennis kvitter seg med urin ved hjelp av såkalt superfremdrift. Og nå tenker forskerne at det hadde vært kult om smartklokkene kvittet seg med vann på samme måte etter at du har tatt deg en dusj med klokka på.

Vi skal ikke påstå vi skjønner alt dette, men du kan lese mer om det her. Og vi heier jo på alt som gjør smartklokkene enda bedre.

Apropos smartklokker. Her er noen kule fra Apple. Og her er noen kule fra Samsung.

Trykk her for å se ukens tilbud