Vi har vel alle dager på jobb som byr på skrivesperre, dupp i motivasjonen og tunge øyelokk. Da lønner det seg å ta et lite avbrekk. Hva med å leke litt?

 

Noen kjipe forskere påstår at lek og moro på kontoret ikke gjør ansatte mer kreative. Jeg er kanskje ikke forsker, men jeg tør å påstå at det har mye bra for seg likevel. Har du først fått knekken hjelper det lite å prøve å tvinge seg selv til å fokusere. 

Et skikkelig avbrekk med litt variert hjernestimuli gjør derimot susen! I tillegg er det en god måte å bli bedre kjent med kollegene dine og bedre trivselen på kontoret. Her får du våre beste anbefalinger til ting å gjøre i lekepausen.

Bygge Lego 

Noen vil kanskje si at man ved en viss alder blir for gammel for LEGO. Dette er helt feil. LEGO sier selv at det ikke finnes noen aldersgrense for å leke. Ifølge LEGO-terapeuten Pam er det mange fordeler ved å bygge LEGO. Blant annet forbedrer samarbeidsevnen, minsker stressnivået og øker tålmodigheten.

Dessuten er det jo en strålende måte å rettferdiggjøre å kjøpe og bygge deler av Galtvort i LEGO. Bare se for deg å stolt kunne vise frem store LEGO-prosjekter du og kollegene dine har bygget sammen.

Dyrk litt urter

Med noen få potter og noen frø kan du og kollegene dine kose dere med litt avslappende hagearbeid mellom slagene, og nyte godt av alle fordelene det bringer med seg.

Først og fremst renser planter luften og forbedrer luftkvaliteten. Det finnes vel ikke et kontor i verden hvor luften ikke med fordel kunne vært frisket opp litt? For det andre er det en beroligende aktivitet som gir litt av en mestringsfølelse. Hvis du får det til da.

Og bare se for deg å piffe opp lunsjen med selvdyrkede urter. Hvorfor ikke alle kontorer har en liten urtehage vet ikke jeg.

Et vennlig bilrace i lunsjen 

Litt vennlig konkurranse har aldri skadet en arbeidsplass (tror jeg). Hva med å kjøpe inn noen kule fjernstyrte biler og se hvem som klarer å kjøre gjennom kantina fortest? Eller, for å unngå at noen tråkker på en bil og søler et helt måltid utover kantina, kan dere også kjøpe en kul bilbane for å konkurrere litt mer kontrollert. Den har til og med loop!

Brettspill

De som mener brettspill er forbeholdt påsken har feil holdning til livet. Det finnes mange brettspill som er perfekt for en kort pause med en kollega eller to. Et slag sjakk eller kinasjakk er både gøy og får hjernen til å kverne litt. 

Og hvorfor ikke invitere kolleger på en lønningsbrettspillkveld? En kveld med Cluedo kan lære deg mye om hvem av kollegene dine som er gode på å lyve og ikke. Det kan være kjekt å være klar over.

Vil du lage skikkelig dårlig stemning kan dere jo alltid spille en runde Monopol. Vil du derimot lage litt mindre dårlig stemning kan dere prøve Sore Losers-versjonen av Monopol, hvor man tjener penger på de frustrerende tingene som å gå konkurs eller gå i fengsel. Det blir rett og slett mye morsommere å tape!

Det finnes mange måter å leke på selv om du er voksen, så finn noe du og kollegene dine kan gjøre sammen her og lek i vei!

Trykk her for å se ukens tilbud