Nye produkter fra Apple

Vi hadde ventet på det, for det lå lenge og duppet i rykteflommen – den nye iPhone 15 kommer med en helt ny ladekontakt – USB-C. Dermed er det farvel til Lightning-kontakten som har tjent oss godt i mange år. Tirsdag kveld presenterte Apple den nye telefonen, men også nye Apple Watches og andre nyttige verktøy for arbeidsdagen.

Apple hadde kanskje ikke så mange valg når det gjelder kontakten. EU har bestemt at mobiltelefoner og andre dingser skal bruke USB-C fra 2024. Noen Apple-produkter, som Macbook Air, bruker allerede USB-C, så det er helt klart den veien det går.

Apple har også bekreftet at de føyer seg etter EUs krav. Men husk – du kan også lade iPhone 15 med MagSafe eller en av de kjekke bordladerne du kan ha på pulten.

iPhone 15 kommer i fire utgaver

Apple fortsetter sin strategi med å lansere fire utgaver av hver iPhone. Tirsdag fikk vi presentert: 

  • Standard iPhone 15 (6,1 tommer) 
  • iPhone 15 Plus (6,7-tommer) 
  • iPhone 15 Pro (6,1 tommer) og  
  • iPhone 15 Pro Max (6,7 tommer) 

 Pro og Pro Max er, som forventet, blitt noen råskinn. Alt er sterkere, raskere og bedre. Kanskje det første du kommer til å merke er hvor lette telefonene er. Det er fordi Apple nå bruker titan i skroget. Om titan er sterkt og lett? Tja, spør de som styrer roboten som kjører rundt på Mars. Hvis det er bra nok på Mars, er det bra nok på kontoret.  

Pro har også et kraftigere og bedre kamera. 48 megapiksler lar deg beskjære og zoome nær sagt som du vil. Kameraet skjønner også ved hjelp av AI at det høydeformat-bildet du tok av kollegaen din burde vært breddeformat, og fikser dermed nettopp det, et bilde i breddeformat. 

Pro og Pro Max har også 100 prosent resirkulert kobolt og kobber, hvilket er betryggende for oss som bryr oss om planeten.

Knapp: Kjøp iPhone 15 Pro nå. Fra 433,- per måned med Apple Financial Service

 Hva med iPhone 15-fargene?

Noen ganger kan man lure på om det finnes flere farger å velge mellom nå, men det er det altså. iPhone 15 kommer i rosa, gult, grønt, svart og blått. Med matchende kabler.

iPhone 15 Pro og Pro Max får en litt roligere fargepalett: Svart titan, hvit titan, blå titan og naturell titan. Det gir et dempet og mer profesjonelt inntrykk mange vil sette pris på med en jobbtelefon.

Action Button kommer til iPhone

iPhone 15 Pro og Pro Max får en flunkende ny knapp som skal erstatte bryteren som i dag brukes til å aktivere og deaktivere lydløs modus. Det er nesten vemodig – denne knappen har vært der siden første utgave av iPhone i 2007. Men life goes on, og Action Button kan gjøre mer en å slå ringelyden av og på.

Den fungerer slik som tilsvarende knapp mange vil kjenne fra Apple Watch Ultra. Den lar deg velge hvilken funksjon den skal ha, i alle fall innenfor noen allerede definerte muligheter. Du kan selvsagt fortsatt bruke den som lydløs-knapp, men hvorfor ikke for så slå av og på  lommelykta? Come on. Du vet du elsker lommelykta.

iPhone 15-versjonene har også fått Dynamic Island, akkurat som noen av 14-utgavene. Dynamic Island gir deg bedre oversikt tog kontroll med det som foregår på telefonen.

Se hele lanseringssendingen her:

 

Nye Apple Watch gir deg en hånd fri

Apple lanserte også et par nye klokker, nemlig Apple Watch 9 og Apple Watch Ultra 2. Begge får Apples S9-chip, og du har trolig aldri hatt så mye datakraft på håndleddet.

Likevel er det kanskje den nye funksjonaliteten som imponerer mest. Apple vet at du ikke alltid har begge hender fri og kanskje ikke kan trykke på klokka med høyre hånd (hvis du har klokka på venstre arm, da...). Men fordi Apple Watch series 9 har så enormt med datakraft og nye innovasjoner som kan måle, føle og analysere, er den i stand til å registrere hva som skjer på den hånda den sitter på.

Dermed kan du klemme sammen pekefinger og tommel to ganger, og plutselig har du svart på en oppringing. Eller lagt på.

Knip sammen fingrene to ganger, så drar du i gang en fet spilleliste, stopper en nedtelling eller kjører i gang noe annet du bruker Apple Watch til. Den andre hånda kan holde bikkja i bånd. Eller handleposen stødig. Pretty nice...

Ultra 2 får samme chip og samme funksjonalitet som Series 9, men med vanvittig lysstyrke på 3000 nits (tro oss, det er mye). 36 timer batteritid er kjekt å ha. 72 timer med lavere strømforbruk. 

Som alltid klarer Apple å imponere oss med nye produkter, og vi gleder oss til å prøve.

Knapp: Kjøp iPhone 15. Fra 347,- per måned med Apple Financial Services