følg med på samsung og apple-lanseringene

Selv om Huawei vokser i en forrykende fart, er det fremdeles Samsung og Apple som sitter på de største markedsandelene innen mobiltelefoner. I Norge står de to gigantene for rundt 90 prosent av mobilsalget hos Komplett Bedrift.

Enten du sverger til Samsung eller er en dedikert Apple-fan, er det ikke til å komme unna at det merkes på lommeboka når du kjøper ny mobiltelefon. Er du i tillegg opptatt av å ha den nyeste modellen, svir det enda mer. Så ofte som det lanseres nye mobiltelefonmodeller nå, kan det lønne seg å følge godt med på hva den nyeste modellen faktisk bringer til bordet. For å ha oversikten over dette, er selskapenes egne lanseringsarrangement en av de beste informasjonskildene.

Nyheter og bestselgere for mobil

Samsung i februar og Apple i september

Samsung pleier å lansere sin nyeste toppmodell i februar eller mars, mens Apple som regel legger sine lanseringer til september. Følger du med på lanseringene vil du se hvilke nye funksjoner produsentene selv ønsker å trekke frem, og det blir lettere å ta stilling til om du ønsker å betale de ekstra tusenlappene for å få akkurat den telefonen.

En annen fordel med å kjenne detaljene i nye modeller er at du kan sette årets modell opp mot den nest nyeste. Det er som regel slik at den nye modellen får en høyere pris enn den som nå blir nest nyest. Den tidligere toppmodellen settes ned i pris for å slippe til den nye toppmodellen i markedet. Her kan du gjøre et kupp om du har is i magen og ikke MÅ ha det siste og beste. Med de hyppige lanseringene av nye telefoner begrenser det seg hvor mye nytt som legges til for hver oppgradering. Hvis den ferskeste funksjonen ikke er noe du er helt avhengig av, kan du spare en god del på å kjøpe den nest nyeste modellen i stedet. Med de modellbetegnelsene som er nå er det lett å tenke at en telefon er eldre enn den er. En iPhone 7, og til og med 8 høres gamle ut når iPhone Xs er på markedet, men faktum er at de kun er noen få år, og at de dekker de fleste behov.

Hos Komplett Bedrift kan du enkelt se forskjell på de forskjellige modellene via sammenlign funksjonen.

Det har blitt noen mobiltelefoner i løpet av de siste årene. De fleste av oss er opptatt av å ha ny teknologi for hånden.

mobiltelefoner, nye og gamle

Myter om Apple og Samsung

En av de mest utbredte mytene om Apple og Samsung er at Iphone er enklere å bruke. Fra et objektivt standpunkt stemmer ikke dette. Er du vant med Android-teknologi, vil det oppleves mer intuitivt for deg, mens en fra Apple-leiren vil synes en IOS-telefon er lettest å manøvrere. Det finnes flere apper å velge blant for Android, og fordi det er nettopp appene som bestemmer hva du kan bruke telefonen din til, taler jo dette til Samsungs fordel for forbrukerne som er opptatt av breddemulighetene i telefonen.

Les mer om mytene som eksisterer om Apple og Samsung her.

Mange går også rundt og tror at det vanskelig å bytte mellom Apple og Samsung. Dette er en utdatert utfordring, i dag finnes det kjappe og enkle løsninger for å overføre alt fra kontakter og bilder til meldinger og e-post. Går du fra Apple til Samsung kan du bruke appen Samsung Smart Switch, ofte får du også med en liten adapter som sørger for enkel overføring av alt du ønsker å ta med over til den nye telefonen.

Apple har laget en app som heter «Move til IOS», denne sørger for kopiering og synkronisering. Dersom en bedrift kjøper inn et stort parti telefoner, er det en smal sak å massekonfigurere dem slik at de er klare for bruk når de ansatte skal ta dem i bruk.

Dersom du kvier deg for å gå løs på overføring og konfigurering av den nye telefonen din, har vi laget en oppskrift som viser hvor enkelt du kan gjøre dette.

Mitt råd er altså ganske enkelt: hold deg oppdatert når nye telefoner slippes fra de ledende fabrikantene. Gå deretter i gang med å sjekke når prisene for de nest nyeste telefonene settes ned. Det kan være mye å spare.

New call-to-action