Følg med på Apple og Samsung

Samsung og Apple er markedslederne på det norske mobiltelefonmarkedet. Hos Komplett Bedrift står de to gigantene for rundt 90 prosent av mobilsalget.

Samsung i februar, Apple i september

Samsung pleier å lansere sin nyeste toppmodell i februar eller mars, mens Apple som regel legger sine lanseringer til september (Apples event er bekreftet den 14. september, og ryktene sier at vi kan forvente neste Samsung-lansering i januar 2022). Som regel får du tilgang til videostreamen fra disse eventene via YouTube eller leverandørenes egne websider.

Følger du med på lanseringene, vil du se hvilke nye funksjoner produsentene selv ønsker å trekke frem, og det blir lettere å ta stilling til om du ønsker å betale de ekstra tusenlappene for å få akkurat den telefonen.

En annen fordel med å kjenne detaljene i nye modeller er at du kan sette årets modell opp mot den forrige. Det er som regel slik at den nye modellen får en høyere pris enn den som nå blir nest nyest. Den tidligere toppmodellen settes ned i pris for å slippe til den nye toppmodellen i markedet. Her kan du gjøre et kupp om du har is i magen og ikke MÅ ha det siste og beste.

Med de hyppige lanseringene av nye telefoner begrenser det seg hvor mye nytt som legges til for hver oppgradering. Hvis den nyeste funksjonen ikke er noe du er avhengig av, kan du spare en god del på å kjøpe den nest nyeste modellen i stedet.

Med de modellbetegnelsene som er nå, er det lett å tenke at en telefon er eldre enn den er. En iPhone SE (2016), iPhone XR (2018) og til og med iPhone 11 (2019), høres gamle ut når iPhone 12 er på markedet. Faktum er at de kun er noen få år, og at de dekker de fleste behov.

Sammenlign mobiltelefoner på Komplettbedrift.no

komplettbedrift.no kan du enkelt se forskjell på de forskjellige modellene via sammenlign-funksjonen:


Myter om Apple og Samsung

En av de mest utbredte mytene er at iPhone (iOS) er enklere å bruke enn Android. Det stemmer ikke. Brukergrensesnittet har store likheter. Den kanskje største forskjellen er at en Samsung (og en hvilken som helst annen Android-enhet) gir deg større muligheter for å skreddersy telefonen, mens Apple gir deg en mer "ut av boksen"-opplevelse, hvor de på forhånd har tatt valgene for deg. Android gir deg også tilgang til en hel del flere apper enn AppStore.

Les også: 6 påstander om flaggskipene til Samsung og Apple

Mange tror at det er tungvint å bytte mellom Apple og Samsung. Det var det nok før, men ikke nå lenger. Går du fra Apple til Samsung, kan du bruke appen Samsung Smart Switch. Ofte får du også med en liten adapter som sørger for enkel overføring av alt du ønsker å ta med over til den nye telefonen.

Apple har laget en app som heter «Move til iOS». Denne sørger for kopiering og synkronisering. Dersom en bedrift kjøper inn et stort parti telefoner, er det en smal sak å massekonfigurere dem for at de ansatte kan ta dem i bruk.

Hvis du kvier deg for å gå løs på overføring og konfigurering av den nye telefonen din, har vi laget en oppskrift som viser hvor enkelt du kan gjøre dette.

Mitt råd er altså ganske enkelt: hold deg oppdatert når nye telefoner slippes fra de ledende fabrikantene. Gå deretter i gang med å sjekke når prisene for de nest nyeste telefonene settes ned. Det kan være mye å spare.

New call-to-action

Først publisert: 6. februar 2019
Oppdatert: 9. september 2021