Hvordan overføre data fra Android til iOS

Gratulerer med ny mobil! Nå er det bare å overføre kontakter, bilder og meldinger. Det klarer du lett! Her er en liten starthjelp til deg som skal flytte data mellom Android og iOS, eller mellom to Androider eller to iPhoner.

Det er ikke mange år siden vi satt og skrev lister med navn og nummer på kontaktene våre for hånd og sendte meldingen «Ny telefon, send meg nummeret ditt!» når vi hadde fått ny mobil. Nå er alt mye enklere:

iOS til Android

Har du en iPhone og skal flytte dataene dine til en Android-mobil, kan du gjøre det ved å laste ned Google Drive og følge denne veiledningen.

Har du fått deg en Samsung Galaxy, kan du bruke gratis-appen «Samsung Smart Switch». Appen lar deg koble den Samsung-telefonene din til den gamle iPhonen. Du kan velge om du vil bruke en kabel eller gjøre det over wifi. Overfører du ved hjelp av wifi, slipper du å bruke mobildata på denne operasjonen.

NB: Samsung Smart Switch kan også brukes for å overføre data fra en annen Android-telefon, forutsatt at den har Android OS versjon 4.3 eller nyere. Appen er også kompatibel med Windows Phone og Blackberry.

Sjekk ut vårt utvalg av tilbehør til din mobil »

Android til iOS

Sitter du med en Android-telefon og skal ta i bruk en iPhone, vil appen «Move to iOS» bistå deg. Installer den på Android-telefonen, så vil den nye iPhonen din etablere kontakt mellom telefonene. Før du vet ordet av det kan du finne igjen alt du hadde lagret på Android-telefonen på din nye iPhone.

Android til Android

Skal du overføre data fra en Android-telefon til en annen, følg denne guiden fra Google.

iOs til iOs

Å overføre data fra en iPhone til en annen (eller hvilken som helst iOS-enhet), er kjempelett. Bare følg denne guiden fra Apple.

Sjekk at alt er med når du bytter mobiltelefon

Fordi informasjonen vi bærer rundt på telefonen er såpass viktig for oss, er det greit å sjekke at alt det viktige har kommet med:

  • Dobbeltsjekk at alle kontaktene dine er blitt med over.
  • Sjekk at e-postene dine ligger i innboksen når du logger deg inn på mailen din første gang på ny telefon.
  • Flytt over månedskort eller andre billetter som er knyttet til en reiseapp. Ofte kobles disse til hver enkelt apps unike ID, og laster du ned appen på den nye telefonen din, vil denne ha en annen ID, og billetten din kan gå tapt. Flere reiseapper har en funksjon for å overføre billett og månedskort til en annen telefon, så sjekk dette før du eventuelt kvitter deg med den gamle telefonen.
  • Kommer den nye telefonen din med nytt abonnement, bør du merke deg at BankID er knyttet til sim-kortet ditt. Får du nytt sim-kort, logger du deg bare inn i nettbanken og bestiller en ny BankID.
  • Går du fra en iPhone, bør du slå av iMessage for å unngå at det fortsetter å tikke inn meldinger til den gamle telefonen din.
  • Enkelte ting er så selvsagte at de er fort gjort å glemme i iveren etter å komme i gang med ny telefon: PIN-kode og passord.
  • Det er også lurt å aktivere en sporingstjeneste. Dette vil du takke deg selv for hvis du mister telefonen eller den blir stjålet.
  • Notater og skriblerier kan du kopiere over i en e-post til deg selv, da notat-appene på Android og Apple stort sett ikke er kompatible med hverandre.
  • Har du spill og apper du bruker mye, bør du sjekke hvordan de synkroniserer. Slik unngår du å måtte begynne helt på nytt i Candy Crush, men kan fortsette kampen om å bli den i kompisgjengen med høyest poengsum innen året er omme.

OBS! Merk at noen betalte apper lar seg ikke overføre, så husk å sjekke dette før du sletter de fra den gamle telefonen.

Et siste tips om apper

Lurer du på hvilke apper du bør laste ned på den nye mobilen din? Dette nettstedet lar deg se topplister for Norge og andre land, både på iOS og Android, så du kan se hvilke apper som er mest populære i ulike kategorier som spill, økonomi, helse og så videre.

New call-to-action