slik setter du opp en ny mobiltelefon

Det er ikke mange år siden vi satt og skrev lister med navn og nummer på kontaktene våre for hånd, eller la ut meldingen; «ny telefon, send meg nummeret ditt», da vi skulle bytte mobiltelefon. Heldigvis finnes det i dag gode løsninger som sørger for en uproblematisk overføring av det du vil ha med deg til neste telefon, uavhengig av hvilket operativsystem den har.

iOS til Android

Har du en Apple-telefon og skal over til Android, tilbyr Samsung en gratis app, «Samsung Smart Switch», som lar deg koble den nye Samsung-telefonene din til den gamle iPhonen. Du kan velge om du vil bruke en kabel eller gjøre det over wifi. Overfører du ved hjelp av wifi, slipper du å bruke mobildata på denne operasjonen. «Samsung Smart Switch» kan du også bruke dersom du har en annen Android-telefon, forutsatt at den har Android 4.0 eller nyere. I tillegg er den kompatibel med Windows Phone og Blackberry, så mest sannsynlig skal det ikke mer enn noen klikk og litt ventetid til før dataene dine er overført til den nye telefonen.

Les mer på vår samleside for mobiltelefon på arbeidsplassen.

Android til iOS

Sitter du med en Android-telefon og skal ta i bruk en iPhone, vil appen «Move to iOS» bistå deg. Installer denne appen på Android-telefonen, så vil den nye iPhonen din etablere kontakt mellom telefonene. Før du vet ordet av det kan du finne igjen alt du hadde lagret på Android-telefonen på din nye Apple-telefon.

Trenger du inspirasjon til å finne din nye mobiltelefon? Her kan du se vårt utvalg av mobiltelefoner. 

Nyheterogbestselgere

Sjekk at alt er med når du skifter mobiltelefon

Fordi informasjonen vi bærer rundt på telefonen er såpass viktig for oss, er det likevel greit å sjekke at teknologien får med seg alt som skal med. Her er noen tips som du gjerne kan sjekke innom før du sier deg fornøyd med telefonbyttet:

  • Dobbeltsjekk at alle kontaktene dine er blitt med over.
  • Sjekk at e-postene dine ligger i innboksen når du logger deg inn på mailen din første gang på ny telefon.
  • Flytt over månedskort eller andre billetter som er knyttet til en reiseapp. Ofte kobles disse til hver enkelt apps unike ID, og laster du ned appen på den nye telefonen din, vil denne ha en annen ID, og billetten din kan gå tapt. Flere reiseapper har en funksjon for å overføre billett og månedskort til en annen telefon, så sjekk dette før du eventuelt kvitter deg med den gamle telefonen.
  • Kommer den nye telefonen din med nytt abonnement, bør du merke deg at Bank ID er knyttet til sim-kortet ditt. Får du nytt sim-kort, logger du deg bare inn i nettbanken og bestiller en ny Bank ID.
  • Går du fra en iPhone, bør du slå av iMessage for å unngå at det fortsetter å tikke inn meldinger til den gamle telefonen din.
  • Enkelte ting er så selvsagte at de er fort gjort å glemme i iveren etter å komme i gang med ny telefon: PIN-kode og passord.
  • Det er også lurt å aktivere en sporingstjeneste. Dette vil du takke deg selv for hvis du mister telefonen eller den blir stjålet.
  • Notater og skriblerier er du best tjent med å kopiere over i en mail eller på annet vis og sende det til deg selv i tekstformat, da notatappene telefonmerkene imellom stort sett ikke er kompatible.
  • Har du spill og apper du bruker mye, bør du sjekke hvordan de synkroniserer. Slik unngår du å måtte begynne helt på nytt i Candy Crush, men kan fortsette kampen om å bli den i kompisgjengen med høyest poengsum innen året er omme.

OBS! Merk at noen betalte apper lar seg ikke overføre, så husk å sjekke dette før du sletter de fra den gamle telefonen.

Det er med andre ord ikke noen stor operasjon å bytte telefon lenger. Ønsker du likevel en steg-for-steg-oppskrift, ta en titt på denne oversikten over hvordan du overfører mellom ulike operativsystemer. 

Nyheter og bestselgere for mobil