toppbilde-kaffemaskin-bedriftsbloggen

På tide med ny kaffemaskin på jobben? Enten dere er fem eller 100 ansatte, sverger til filterkaffe eller helst vil ha alle muligheter, har Komplett Bedrift noe for deg.

Filterkaffe, kapselmaskin eller automatisk espressomaskin

Det viktigste valget du tar er hvilken type kaffemaskin dere skal gå for. Tre av de vanligste typene er:

  • Filterkaffe
  • Kapselmaskin
  • Automatisk espressomaskin

Hvilken av disse du bør gå for avhenger blant annet av antall ansatte, ønsker og preferanser, hva som er praktisk mulig og pris. I dette innlegget forklarer vi forskjellen, fordelene og ulempene med de ulike, slik at du lettere kan ta det beste valget for din bedrift.

Les mer: Er kaffe sunt?

Filterkaffe

En filterbasert kaffetrakter passer godt for mindre bedrifter som foretrekker sort traktekaffe. Disse kaffetrakterne er enkle i bruk, billige i drift og krever minimalt med vedlikehold.

En ulempe kan likevel være dens kapasitet og mengdebegrensning. Selv om den er enkel i bruk, kreves noe innsats for å få kaffen laget. Det er heller ikke mulig å lage melkebaserte kaffedrikker.

moccamaster-automatic

Komplett Bedrifts mest solgte filterkaffetraktere til bedrifter er:

Kapselmaskin

Kapselmaskiner tar lite plass, lager lite søl og passer perfekt for deg som ønsker å velge mellom flere ulike kaffetyper, uten for mye innsats. Med kapselmaskinen velger hver enkelt ansatt hvilken type kaffe de ønsker, og kaffen brygges kopp for kopp. Blant kapslene man kan kjøpe er også andre drikker enn kaffe, som ulike typer kakao og te. Kapselmaskiner er også svært enkle å bruke, både for ansatte og besøkende.

Ulempene med kapselmaskiner er at de kun lager én kopp kaffe av gangen. I tillegg er kostnaden per kaffekapsel høyere enn for eksempel bønner og filterkaffe, slik at driftskostnaden vil være høyere her enn med en kaffetrakter. Med det i tankene passer kapselmaskiner best for mindre bedrifter.

kapselmaskin

Komplett Bedrifts mest solgte kapselmaskiner til bedrifter er:

Automatisk espressomaskin

Automatiske espressomaskiner er det ultimate valget for deg som ønsker kvalitetskaffe på et blunk. Disse maskinene har et digitalt display som enkelt lar deg velge mellom ulike kaffedrikker, og kan ofte også gi kokende vann. Bryggingen går relativt raskt og vedlikeholdet er enkelt.

Ulemper kan være størrelsen og prisen. Innkjøpsprisen vil oppleves noe høyere for disse maskinene, men til gjengjeld er driftskostnadene lave og levetiden lang.

automatisk-espressomaskin-delonghi

Komplett Bedrifts mest solgte automatiske espressomaskiner til bedrifter er:

 

kbno_kaffe_q124_mainbrd