hp elitebook g8

HP EliteBook 850 G8 er ikke bare en kraftig bedrifts-PC for den kvalitetsbevisste. Den er også et bærekraftig alternativ for den miljøbevisste.

En PC laget av havbundet plast

I 2019 ble verdens første laptop med resirkulert, havbundet plast lansert: HP Elite Dragonfly. Over 80 prosent av maskinen er resirkulerte materialer, inkludert høyttalerne og tastaturet.

For å lage Dragonfly samarbeidet HP med First Mile Coalition om å resirkulere 500 millioner tonn plast fra havbundne plastflasker i Haiti. («Havbundet» betyr at den hadde havnet i havet om ikke noen hadde stoppet det.)

I tillegg til å skåne miljøet og dyrelivet, skapte prosjektet nye arbeidsplasser og bidro til at barn får bedre utdanning, mat og medisinsk hjelp.

Les også: Vi trenger en jordklode til innen 2050

EliteBook – en bærekraftig PC for næringslivet

For HP stanser ikke det grønne skiftet med én PC-modell. De er ledende på bærekraftige laptoper på tvers av sin portefølje, både innen forbruker-laptoper (Spectre), workstations (ZBook) og i EliteBook-serien, som er populær i bedriftssegmentet.

HP EliteBook 850 G8 er en av de nyeste tilskuddene til EliteBook-serien. Om det ikke akkurat vokser alfa-alfa opp mellom tastene, så har den flere «grønne» deler:

  • Høyttalerkasse av 50 % resirkulert materiale, blant annet havbundet plast
  • Taster med bakgrunnslys er laget av 50 % resirkulerte DVD-er
  • Emballasjen er 100 % bærekraftig fra resirkulert fiber og organisk materiale
  • Metalloverflate av 50 % resirkulert aluminium
  • Tastaturramme og underside av 75 % resirkulert aluminium

Det gir i alle fall meg en god følelse å tenke på at plast, som kunne ha fylt magen på en hval eller en fugl, i stedet finner veien til en HP-laptop.

» Les mer om HP EliteBook 850 G8 her.

» Sjekk også ut G7-serien

Hva er ditt klimaavtrykk?

HP har regnet ut at deres EliteBook 850 G8 har et klimaavtrykk som tilsvarer 370 kg CO2e. Hvis det gir liten mening, kan du med Enovas klimakalkulator regne ut ditt eget klimaavtrykk for å sammenligne.

Stay green!

Se vårt utvalg av HP-produkter