IMG_0176-1

Å måtte tilbake på hjemmekontor er det verste som kunne skjedd, og alt er håpløst. Det er hvert fall det vi sier fordi alle andre sier det. Men i tillegg til pysjbukse hele dagen, venter det ubegrenset tid og kos med hunden der hjemme.

Da vi alle ble beordret til å være hjemme mest mulig i mars 2020, så mange sitt snitt til å utvide familien med et loddent medlem. I 2020 var det hele 2 millioner søk etter hund og valp på Finn.no, og mer enn 44 000 nye registrerte hunder i landet. Sist vi så like høye tall var under finanskrisen i 2008. Etterspørselen er nå så høy at flere oppdrettere har lange ventelister.

Det er jo veldig praktisk å kunne kombinere hjemmekontor med valpeoppdragelse og tilbringe hele dagen sammen. På den andre siden har de snart to årene med mye hjemmesitting ikke bare vært fryd og gammen, som for stakkars Basse som har fått separasjonsangst.

Ingen vet helt hvor lenge vi må leve i denne usikre situasjonen og hvor mye vi tvinges til å sitte på hjemmekontoret fremover. Mye tyder også på at det jevnt over vil bli mer hjemmekontor i arbeidshverdagen selv når vi en vakker dag er tilbake til en annen normal.

Så, hvordan forbereder vi oss selv og hunden på en ny normal, og forhindrer at den (eller vi, for den saks skyld) lider samme skjebne som stakkars Basse?

Ikke vær med hunden hele tiden

En god start er å venne hunden til at den ikke kan være med deg hele tiden selv om du er hjemme. På samme måte som at du trenger en god kontorplass, trenger hunden et rolig og godt sted å trekke seg unna til. Den burde også trenes opp til å være her alene store deler av dagen mens du jobber. Da blir ikke overgangen så enormt stor når du drar på kontoret og the Dog Days Are Over (Florence + The Machine).

En stimulert hund er en fornøyd hund, så sørg for å gi hunden noen leker den kan bryne seg på. I tillegg kan dere jo bruke den tiden du ville brukt på å komme deg til jobb om morgenen på å gå en lang og god tur. Da er hunden godt stimulert både mentalt og fysisk, og vil sette større pris på en siesta for seg selv.

Er hjemmekontoret ditt hundesikkert?

Men jeg har selvsagt forståelse for at det kan være litt vanskelig å motstå fristelsen til å ha hunden med seg inn på hjemmekontoret. No judgement. Jeg kan ærlig innrømme at jeg sjeldent sier nei når min egen hund ser på meg med hundeblikket. Hva er vitsen med å ha en hund hvis man ikke skal være med den hver gang man har sjansen?

Det er noen farer du burde være obs på når du slipper hunden inn. Har du for eksempel en hund som liker å snoke litt i søppelbøtter bør du sørge for ha en med et lokk. Det vanker fort en saftig regning om du må ta med hunden til veterinæren fordi den har svelget deler av en ødelagt penn.

Generelt kan det være greit å ikke la hunden være så mye på hjemmekontoret uten tilsyn. Det er ofte mange spennende og dyre ting å tygge på der inne, som kabler, datamus og headset. Skulle allikevel noe utstyr stryke med, finner du alt du trenger til hjemmekontoret her.

IMG_0180

Burde jeg la være å skaffe meg hund?

Nei, det bør du ikke, nødvendigvis. Men det bør være en nøye overveid beslutning, ikke en spontan avgjørelse fordi du allikevel må være mye hjemme akkurat nå. FirstVet har noen gode tips til hva du bør tenke gjennom før du går til anskaffelse av en hårete bestevenn. Uansett er det en god tommelfingerregel å ha en plan for hvordan hunden skal vennes til å være alene, og sørge for at den har et trygt fristed tilgjengelig.

Lykke til med separasjonsangsten!

Lag et perfekt hjemmekontor. Se våre beste tips