Legg PC-en i rørDet var en gang at AMD-prosessorer var mest for gamere, og jobb-laptops brukte Intel. Sånn er det ikke nå lenger. Siden 2020 har AMD-prosessorer vært fullt på høyde og mer til. Det betyr frihet for deg.

Den første formen for frihet er friheten til å velge. Kjøper du for eksempel en tredjegenerasjons Lenovo T14, kan du velge mellom prosessorene Intel Core i5, intel Core i7, AMD Ryzen 5 og AMD Ryzen 7. Både Intel og AMD leverer fantastisk teknologi, men det er AMD-prosessorene jeg gjerne vil trekke fram her.

Se alle våre Lenovo Thinkpads og Thinkbooks her

AMD betyr lang batteritid

Vi testet batteritiden på en Lenovo T14-laptop med Intel-prosessor og med AMD-prosessor. Forskjellen var forbløffende. Der Intel-laptoppen ga seg etter drøyt åtte timer, kunne AMD-maskinen holde på i 13,5 timer. Det skulle holde for en arbeidsdag, litt overtid og en real kveldsøkt.

Skal du ha samme batteritid med en Intel-prosessor, må du ned på det som heter Intel Core i3, og da går det ikke like raskt unna. i3 er budsjettversjonen fra Intel, og i praksis er det få som tilbyr i3 i jobb-laptops i dag.

Så dette er altså den andre formen for frihet. Friheten til å jobbe hvor du vil uavhengig av strøm, kabler og kontakter. På kafé, på hytta eller på en rasteplass langs veien med AMD-prosessor.

Verden er ikke som den var

I 2020 leverte AMD den første Ryzen-serien. Da var det tydelig at det var en ny tid. Du kunne merke det på lavere varmeutvikling, viftebruk og batteritid. Det var første gang vi i Lenovo valgte sette inn AMD-prosessorer i våre Thinkpads T og X-modeller.

Dersom du har gamle oppfatninger om prosessorer, råder jeg deg til å gi AMD en sjanse. AMD leverer rett og slett mye bedre prosessorer enn det de gjorde for et par-tre år siden. I dag har kundene et reelt valg, og når AMD nå leverer fullgode prosessorer, så kommer vi til å se at Intel også annonserer ny og bedre teknologi. Dermed kan brukerne nyte godt av en god spiral.

Selv skriver jeg dette på en Lenovo Z13-maskin med AMD-prosessor og synes det har blitt en fantastisk maskin. Jeg har tidligere brukt Intel-maskiner, men har ikke noe behov for å bytte tilbake. Spesielt grafikkytelsen er overlegen Intels. Dette betyr nok at Intel kommer til å utvikle noe som kan måle seg, og vi får den gode spiralen jeg nevnte.

Vi har lenge sett at AMD-maskiner har vært svært ettertraktet, og det har vært fordi AMD-prosessorene har tilbudt konkurransedyktig ytelse til lavere pris enn Intel. I framtiden tror vi nok denne prisforskjellen vil jevne seg ut ettersom AMD vil ønske å ta ut mer verdi i markedet.

Men akkurat nå kan du som kunde nyte godt av en fjerde form for frihet, nemlig friheten som følger av et laptop-budsjett som strekker seg lenger.

AMD gir kraft til Lenovo