Derfor bør du velge Windows Pro-lisens

Windows 11, Microsofts nyeste operativsystem, kom med masse nye funksjoner og forbedringer sammenlignet med tidligere versjoner. Vi mener mange av dem er viktige for deg som jobber profesjonelt. Men da bør du velge Pro-versjonen.

Noe av det viktigste som skiller Windows 11 Home og Pro-versjonen er tilgangen til avanserte funksjoner som er spesielt utviklet for bedrifter og profesjonelle brukere.

Her er noen gode argumenter for å velge Windows 11 Pro:

Avansert sikkerhet

Sikkerhet bør alltid være høyeste prioritet, spesielt for bedrifter og organisasjoner, der store verdier kan stå på spill. Med Windows 11 Pro får du tilgang til flere avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert BitLocker, som krypterer dataene på maskinen din, og Windows Defender Antivirus, som beskytter systemet mot skadelig programvare og sikkerhetstrusler.

Pro-versjonen gir også muligheten til å administrere enheter sentralt ved hjelp av Microsoft Intune, som er et skybasert verktøy for enhetsadministrasjon.

BitLocker er ikke tilgjengelig med Home.

Tilgang til Hyper-V

Heller ikke tilgjengelig i Home-utgaven: For utviklere, studenter og IT-profesjonelle er tilgangen til Hyper-V i Windows 11 Pro en stor fordel. Hyper-V er en teknologi som lar deg opprette og kjøre virtuelle maskiner på datamaskinen din, slik at du kan teste forskjellige operativsystemer og applikasjoner isolert fra hovedsystemet.

Ekstra funksjoner for nettverk

Windows 11 Pro, men ikke Home, leverer flere ekstrafunksjoner for nettverksadministrasjon, som f.eks. muligheten til å tilhøre et domene. Dette er spesielt viktig for bedriftsmiljøer der sentralisert brukeradministrasjon er nødvendig. Pro-versjonen gir også tilgang til Group Policy, som gjør det mulig å konfigurere og administrere nettverksinnstillinger og sikkerhetspolicyer med økt presisjon og detaljnivå.

Tilkobling til Windows Update for Business

Der Windows 11 Home automatisk laster ned og installerer Windows-oppdateringer, gir Pro-versjonen deg muligheten til å utsette oppdateringer og velge en egnet tid for å installere dem. Dette gir bedre kontroll over oppdateringsprosessen og lar deg teste oppdateringene før de rulles ut til hele organisasjonen. Fint for deg som har svar for å rulle dem ut....

Fjernskrivebord

Windows 11 Pro gir deg muligheten til å bruke fjernskrivebordet, slik at du kan koble til og administrere enheter eksternt. Det er ikke tilgang til dette i Home-utgaven. Dette er en nyttig funksjon for IT-administratorer og for folk som ønsker å få tilgang til arbeidsdatamaskinen sin hjemmefra eller mens de er på farta. Eller som sitter i et annet bygg enn IT-support...

Microsoft Store for Business

Pro-versjonen gir også tilgang til Microsoft Store for Business, som er en egen butikk der organisasjoner kan distribuere og administrere apper og tjenester på tvers av Windows-enheter. Dette gjør det enklere å administrere apper og sørge for at alle ansatte har tilgang til de nødvendige verktøyene og programmene.

Det er også verdt å nevne at Windows 11 introduserer et helt nytt brukergrensesnitt og en ny oppgavelinje som gir enkel tilgang til favorittappene dine. Pro-versjonen gir deg mer kontroll over tilpasningen av startmenyen og oppgavelinjen, slik at du kan tilpasse utseendet og få den følelsen av operativsystemet som du måtte ønske.

Så for å oppsummere: Windows 11 Pro gir deg en rekke fordeler som er spesielt designet for bedrifter og profesjonelle brukere. Fra avansert sikkerhet og administrasjon til virtuell maskinkjøring og nettverksfunksjonalitet, gir Pro-lisensen en komplett pakke for alle som trenger ekstra funksjoner og verktøy for å optimalisere produktiviteten og sikkerheten.

Så hvis du er en profesjonell bruker: Go Pro!

Et bilde som inneholder elektronikk, datamaskin, computer, Maskinvare

Automatisk generert beskrivelse

Men vent, det er mer. Det finnes masse produktivt og artig som finnes både i Home- og Pro-versjonen. Jeg nevner i fleng, ikke for å overtale noen til å bruke Home, men for å vise at Windows 11 er et kraftig byks framover fra Windows 10 – uansett utgave. Husk at du oppgraderer gratis fra 10 til 11:

  • Widgets: Windows 11 introduserer Widgets, som er en ny måte å få rask tilgang til personlig tilpasset informasjon, nyheter, kalenderhendelser, værmeldinger og mer. Widgets er tilgjengelige med et sveip fra venstre side av skjermen.
  • Microsoft Teams-integrasjon: Windows 11 integrerer Microsoft Teams direkte i oppgavelinjen, slik at brukerne kan ha rask tilgang til Teams-møter og -samtaler uten å måtte starte et eget program.
  • Android-apper på Windows: Windows 11 har støtte for Android-apper, du kan laste ned og kjøre favorittappene dine fra Google Play Store direkte på Windows-enhetene dine.
  • Gaming-forbedringer: Windows 11 har flere forbedringer for gamerne blant oss, inkludert DirectStorage-teknologi som bidrar til raskere spillinnlasting og støtte for Auto HDR for å forbedre grafikken i eldre spill.

Knapp: Velg ny jobb-PC med Windows 11 Pro