skal du eie eller leie IT-utstyr?Det meste IT-utstyr går ut på dato etter noen få år fordi det lages noe som er raskere og bedre. Da må maskinen du har byttes ut og du må kjøpe ny. Det innebærer både tid og penger som bedriften gjerne skulle vært foruten. Hvorfor ikke lease utstyret og spare deg selv for mye trøbbel?

Praktisk talt alt som ikke er fastmontert eller hører til et bygg, kan leases. Det betyr at du ikke kan lease ventilasjonsanlegget i bygget, men printeren, laptopene, kaffemaskinen og projektoren på møterommet.

Når du leaser IT-utstyr er det enten forhandlerne, leasingselskapet eller leverandøren av maskinene som eier utstyret, og du betaler for retten til å bruke det. En av de viktigste grunnene til at mange velger å lease fremfor å kjøpe, er at man slipper den høye engangskostnaden. I stedet får man en forutsigbar månedlig utgift. I tillegg blir det lett å holde utstyrsparken oppdatert, uten at du trenger å styre med å selge eller kvitte deg med det gamle utstyret.

Les også: Alt kan leases

Fordeler med å lease datautstyr

Fordelene med lease er mange og her er noen av oppsidene:

  • Du slipper høy engangskostnad ved å kjøpe nytt utstyr. Du binder ikke opp kapital og kan heller bruke pengene til å styrke egenkapitalen eller investere i andre tiltak som gjør deg mer konkurransedyktig.
  • Du slipper å bruke egenkapitalen på utstyr som faller i verdi.
  • Når du ikke skal finansiere hele kjøpesummen på en gang slipper du også å forskuttere momsen av det totale beløpet.
  • Du kan til enhver tid ha det siste nye IT-utstyret på markedet og ha topp utnyttelsesgrad og produktivitet med utstyr som virker.
  • Din bedrift får forutsigbare kostnader med en månedlig sum.
  • Leie og leasing er skattemessig fradragsberettiget og du får dermed full skattemessig effekt i hele leieperioden.

Teknologisk utvikling

Det å jobbe med eldre og trege maskiner koster deg dyrt i lengden. Utviklingen går rasende fort og det er krevende å alltid henge med og være up to date på alle slags IT-produkter. I tillegg blir det ofte at man går for rimeligere versjoner enn man kanskje har bruk for når man skal kjøpe og betale. Det kan bli dyrt å velge billig. Ved å lease får du bedre utstyr enn du ville hatt råd til å kjøpe.

Selv om det er sterk vekst i leasingmarkedet velger fortsatt de fleste bedrifter å kjøpe det de trenger og tar avskrivningene. Trolig vil dette endre seg i takt med den teknologiske utviklingen og i et marked som er fullt ut digitalisert. Da blir det et krav fra dine kunder om at du er oppdatert med nytt utstyr og henger med i utviklingen.

En undersøkelse som ble gjennomført av Norstat på oppdrag fra et finansieringsfirma for noen år tilbake, avslørte store kunnskapshull rundt spørsmålet om hvorfor man eier istedenfor lease IT-utstyr både i privat og offentlig sektor. Det er liten grunn til å tro at dette har forandret seg mye på de siste årene.

Vi har laget en samleside hvor du kan lese mer: Slik velger du riktig PC på jobben

Trygge leasingavtaler

Hos Komplett Bedrift er det enkelt å inngå en leasingavtale. Hele prosessen, fra å velge produkter til å sende leasingsøknad gjøres enkelt i nettbutikken vår, og så fort søknaden er godkjent av vår leasingpartner sender vi produktene til deg.

Vi samarbeider med GRENKE, som har over 40 års erfaring med leasing og tilbyr leasing til en fast månedspris, selv hvis renten skulle endre seg i løpet av perioden. Med på kjøpet får du tilbud om vedlikeholdsavtaler gjennom produsentenes utvidede garantier så du er sikret et trygt leasingforhold i hele perioden.

Er du nysgjerrig på en leieavtale hos Komplett Bedrift kan du lese hvor enkelt vi gjør det her.

Her kan du lese våre betingelser for leasing.

New call-to-action