Julegaver 2021-1

Det er endelig desember og tida er inne for å være julenisse igjen. Verdens beste julenisse skal du være. Men for å vite hva som skal til for å bli verdens beste julenisse, må du vite litt om julenissen i andre land.

For å bli en av verdens beste nisser er mye gjort om du verken pisker eller spiser opp folk, bare så det er sagt. Vi har vært verden rundt og funnet rare julenisser og -tradisjoner.

Vel, for oss er de rare. Kanskje vi i Norge er like rare, som hugger ned et tre, setter det i stua, pynter det med flagg og vatt og går i ring rundt det mens vi venter på en nisse alle vet er Onkel Torbjørn? Tradisjonene er ulike.

På Island får flinke ansatte gaver av en julekatt, mens de som ikke har jobbet godt nok blir spist. Av katten. Visstnok. Katten spiser visst også slemme unger.

I Nederland har de Sinterklaas som rir på en hvit hest og ser ut som en biskop. Han ligner dermed mye på den tradisjonelle Sankt Nikolaus. Han har også en assistent, Grumpus, som rasler med lenker og truer med å kidnappe slemme barn.

Østerrike og Tyskland har samme, onde assistent, Krampus og han er like kjip å komme på kant med som han i Nederland. 

I Frankrike krever Père Noël, altså julenissen, at barna setter fra seg skoa før han fyller dem med godteri. Ingen omfangsrike strømper fylles der i gården. Også han har en kompis (Père Fouettard) som pisker slemme unger.

I Venezuela går julenissen på rulleskøyter. I flokk nedover gata.

I Spania deler ikke julenissen ut gaver. Det overlater han til De tre vise menn.

Så for å oppsummere, dette er altså det du må gjøre for å bli verdens beste julenisse:

 • Del ut gavene selv, ikke overlat sånt til tre vise menn. Eller andre for så vidt.
 • Unngå i det lengste å verken spise eller piske de ansatte.
 • Finn et antrekk som ikke får deg til å se ut som en biskop.
 • Om du har en ond assistent, omplasser vedkommende.
 • Styr unna rulleskøyter.
 • Ikke vær en katt. Som attpåtil er slem.

Icelandic_Yule_Cat_in_Akureyri

Scary cat: En modell av den islandske julekatten på torget i Akureyri

Da skulle det meste være i boks, bortsett fra julegavene til de ansatte. De er viktige. Om du handler på Komplett Bedrift, gjør du det lett for deg selv, for her er alt å finne på ett sted. Ikke bare datautstyr, men kaffemaskiner, kjøkkenutstyr, hvitevarer, møbler, interiør, brettspill og LEGO. Listen er for lang til å tas her, men jeg har noen tips til deg lenger nede på siden.

Nå er det lov å få gaver verdt opptil 5000 kroner fra arbeidsgiveren uten å måtte skatte av det. Sånn var det ikke før, men sånn er det nå. Jippi!

Her er noen gode grunner til å ta hele julegaveinnkjøpet hos Komplett Bedrift:

 • Alle varer på ett sted.
 • Alt på én konto.
 • Rask levering dit du vil.
 • Ikke noe stress.

Her har jeg samlet de beste julegavetipsene:

Bose QC45 – Fjorårets store nyhet, årets bestselger!

cq5damweb12801280

24 timers batteritid. Myke, gode øreputer. Avansert støydemping med tre forskjellige innstillinger. Hodetelefonene isolerer og fokuserer på stemmen din, mens en støyfjerningsalgoritme filtrerer ut omgivelseslyder for klarere samtaler. Med andre ord de perfekte hodetelefonene for jobb, både når du har møter og når du trenger å fokusere med noe god musikk.

GoPro HERO11

GoPro Hero11 1

Nyutgivelsen til GoPro er utstyrt med Enduro-batteriet, kjent for å håndtere kulde mesterlig. Større sensor, mulighet for å filme i 5,3K-oppløsning og automatisk opplastning til telefonen din. Det er ikke så rart at det har fått god omtale av Tek.no.

 

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin (sort) Espresso HalvautomatiskMange er blitt vant til skikkelig god kaffe fra kaffemaskinen på jobben. Kanskje de vil ha det samme hjemme? Og like lettvint? Du kan gi bort en DeLonghi-maskin til de ansatte. Dette vakre møblet har plass til 250 gram kaffebønner og kommer med et enkelt panel som lar dem velge den kaffevarianten du vil.

Smartklokker og treningsklokker

1215879 Garmin Venu 2S 40mm GPS (grafitt) Smartklokke Apple Watch Series 8 45mm GPS Aluminium (midnatt) Smartklokke Fitbit Versa 4 (sort/grafitt) Smartklokke

Det skal godt gjøres å ikke finne en klokke som passer smak og livsstil. Og det fine er at man kan skifte utseende og reimer etter humør, dagsrytme og arbeidsoppgaver. Smartklokker passer inn i en aktiv hverdag. Som god arbeidsgiver vet du at helsegevinster hos de ansatte slår positiv ut på jobben.

Kindle Paperwhite

mann-med-kindle

Et aktivt liv med smarttelefoner og tilgang til nyheter overalt betyr ikke at vi har sluttet å lese bøker. Men papirbøker er ut. Mer enn noensinne setter vi pris på å kunne ha med oss alle bøkene vi vil overalt. Kindle Paperwhite sikrer dette, bruker nesten ikke strøm og kobler seg raskt på nett for å laste ned den siste boka som bare MÅ slukes. Gi bort en Kindle, så får du smartere ansatte tilbake på jobb.

iiglo Powerbank 10000 mAh

lad opp enhetene

Det kan være helt nødvendig å få tak i hverandre på jobb, men om de ansatte er mye ute er det fort gjort å gå tom for strøm. Heldigvis finnes det en enkel løsning på det. Powerbanken fra iiglo er alltid klar til å lade opp både en og to telefoner.

AirPods

For Apple-entusiasten er AirPods en av de beste gavene man kan få. I høst lanserte Apple en ny versjon av AirPods Pro, med uslåelig støydemping og H2 chip. Perfekt gave for de som liker å nyte musikk eller podcast mens de konsentrerer seg om jobben.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods 3

Apple AirPods Pro 2 trådløse ørepropper, In-Ear (hvit) Øreplugger

 • Aktiv støyreduksjon – store lydopplevelser, null forstyrrelser.
 • Lydfremheving. Så du oppfatter det som skjer rundt deg.
 • Juster passformen med myke, koniske silikonplugger i fire størrelser.
 • Vann- og svettebestandige.
 • Opptil 30 timer lyttetid med MagSafe-ladeetui.

Apple AirPods 3 trådløse ørepropper, In-Ear (hvit) Øreplugger

 • Personlig romtilpasset lyd med dynamisk retningssporing.
 • Trykksensor gjør det enkelt å kontrollere det du hører på, og å svare og avslutte samtaler.
 • Vann- og svettebestandige propper og etui.
 • Lader raskt i ladeetuiet.

Om du vil ha en knirkefri julehandel, så tar du kontakt med oss i Komplett Bedrift. Da sørger vi for gaver de ansatte kommer til å elske, og vi passer på at alt er på plass i god tid før jul. Men det begynner å nærme seg, så det er ikke noe å vente på. God jul!

Julegavene dine ansatte elsker