Julegaver 2021-1

Nå er tida inne for å være julenisse igjen. Verdens beste julenisse, skal du bli. Men for å vite hva som skal til for å bli verdens beste julenisse, må du vite litt om julenissen i andre land.

Det skal jeg fortelle deg. (Mye er gjort om du verken pisker eller spiser opp folk, bare så det er sagt.)

Og så skal jeg vise deg en masse julegavetips, for det er ingenting som skaper bedre julestemning enn skikkelige gaver fra en smart julenisse som har kjøpt alt på ett sted.

Vi har vært verden rundt og funnet rare julenisser og -tradisjoner.

Vel, for oss er de rare. Kanskje vi i Norge er like rare, som hugger ned et tre, setter det i stua, pynter det med flagg og vatt og går i ring rundt det mens vi venter på en nisse alle vet er Onkel Torbjørn? Tradisjonene er ulike. Vi tillater oss likevel å fortelle hvordan de feirer jul i andre land. 

På Island får flinke ansatte gaver av en julekatt, mens de som ikke har jobbet godt nok blir spist. Av katten. Visstnok. Men neppe... Katten spiser visst også slemme unger.

I Nederland har de Sinterklaas som rir på en hvit hest ser ut som en biskop. Han ligner dermed mye på den tradisjonelle Sankt Nikolaus. Men han har også en assistent, Grumpus, som rasler med lenker og truer med å kidnappe slemme barn.

Østerrike og Tyskland har samme, onde assistent, Krampus og han er like kjip å komme på kant med som han i Nederland. 

I Frankrike krever Père Noël, altså julenissen, at barna setter fra seg skoa før han fyller dem med godteri. Ingen omfangsrike strømper fylles der i gården. Også han har en kompis (Père Fouettard) som pisker slemme unger.

I Venezuela går julenissen på rulleskøyter. I flokk nedover gata.

I Spania deler ikke julenissen ut gaver. Det overlater han til De tre vise menn.

Så for å oppsummere, dette er altså det du må gjøre for å bli verdens beste julenisse:

 • Del ut gavene selv, ikke overlat sånt til tre vise menn, altså mellomlederne dine.
 • Unngå i det lengste å verken spise eller piske de ansatte.
 • Finn et antrekk som ikke får deg til å se ut som en biskop.
 • Om du har en ond assistent, omplasser han eller henne.
 • Styr unna rollerblades.
 • Ikke vær en katt.

Icelandic_Yule_Cat_in_Akureyri

Scary cat: En modell av den islandske julekatten på torget i Akureyri

Da skulle det meste være i boks., bortsett fra julegavene til de ansatte. De er viktige. Om du handler på Komplett Bedrift, gjør du det lett for deg selv, for her er alt å finne på ett sted. Ikke bare datautstyr, men kaffemaskiner, kjøkkenutstyr, hvitevarer, møbler, interiør, brettspill og LEGO. Listen er for lang til å tas her. Men jeg har noen tips til deg lenger nede på siden.

Nå er lov å få gaver verdt 5000 kroner fra arbeidsgiveren uten å måtte skatte av det. Den endringen kom i fjor.

Her er noen gode grunner til å ta hele julegaveinnkjøpet hos Komplett Bedrift:

 • Alle varer på ett sted.
 • Alt på én konto.
 • Rask levering dit du vil.
 • Ikke noe stress.

Her har jeg samlet de beste julegavetipsene:

Bose QC 45 Black - årets store nyhet!

Bose QC 45 Black

Bose er bedre enn noensinne! Bose QC 45 Black er like behagelige å bruke på jobben som på fritida. 24 timers brukstid i batteriene og Acoustic Noise Cancelling™-teknologi som stenger verden ute. Bose QC 45 Black har en overlegen stemmeregistrering som gjør den uunnværlig i åpne kontorlandskap.

 

GoPro HERO 9 Black og Hero 10 Black 

Gopro Hero 10

Nå er disse på lager! GoPro Hero 9 fikk god kritikk på tek.no som kalte kameraet for "det beste Hero-kameraet fra GoPro til nå." Så det holder mål i massevis. Eller skal du oppgradere til 10-eren? Med 5K-video og 23 MP kamera? Valget er ditt. Vi har begge to inne. 

 

DeLonghi Dinamica ECAM 350.15.B kaffemaskin

Delonghi 2

Mange er blitt vant til skikkelig god kaffe fra kaffemaskinen på jobben. Kanskje de vil ha det samme hjemme? Og like lettvint? Du kan gi bort en DeLonghi-maskin til de ansatte. Dette vakre møblet har plass til 300 gram kaffebønner og kommer med en touchskjerm som lar dem velge mellom espresso, lungo eller dobbel dose for to kopper.

 

Smartklokker og treningsklokker

Samsung Garmin Apple Watch FitBit

Det skal godt gjøres å ikke finne en klokke som passer smak og livsstil. Og det fine er at man kan skifte utseende og reimer etter humør, dagsrytme og arbeidsoppgaver. Smartklokker passer inn i en aktiv hverdag. Som god arbeidsgiver vet du at helsegevinster hos de ansatte slår positiv ut på jobben.

Les mer: Bidrar smartklokka til bedre helse?

 

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite-kopi

Et aktivt liv med smarttelefoner og tilgang til nyheter overalt betyr ikke at vi har sluttet å lese bøker. Men papirbøker er ut. Mer enn noensinne setter vi pris på å kunne ha med oss alle bøkene vi vil overalt. Kindle Paperwhite sikrer dette, bruker nesten ikke strøm, og kobler seg raskt på nett for å laste ned den siste boka som bare MÅ slukes. Gi bort en Kindle, så får du smartere ansatte tilbake på jobb.

iiglo powerbank 30000 mAh

iiglo powerbank 30000

Det kan være helt nødvendig å få tak i hverandre på jobb. Men om de ansatte er mye ute, vet vi alle at de kan gå tom for strøm. Ikke nå lenger. Powerbanken fra iiglo er alltid klar til å lade opp både en og to telefoner.

 

Air Pods! Du trodde vel ikke vi hadde glemt dem?

Apple Airpods Pro Apple Airpods

AirPods Pro Handsfree

 • Aktiv støyreduksjon – store lydopplevelser, null forstyrrelser
 • Lydfremheving. Så oppfatter du det som skjer rundt deg.
 • Juster passformen med myke, koniske silikonplugger i tre størrelser
 • Vann- og svettebestandige

Apple AirPods Handsfree

 • Automatisk på, automatisk tilkoblet
 • Enkelt oppsett for alle dine Apple-enheter
 • Dobbeltklikk for å spill av eller hoppe videre til neste sang
 • Ny Apple H1-hodetelefonchip gir mye raskere trådløs tilkobling til enhetene dine
 • Lader raskt i ladeetuiet

Om du vil ha en knirkefri julehandel, så tar du kontakt med oss i Komplett Bedrift. Da sørger vi for gaver de ansatte kommer til å elske, og i passer på at alt er på plass i god tid før jul. Men det begynner å nærme seg, så det er ikke noe å vente på. God jul!

Se våre beste julegavetips - Komplett Bedrift