Du vil vel bli verdens beste julenisse

Det er endelig snart på tide å være julenisse igjen. Verdens beste julenisse skal du være. Men for å vite hva som skal til for å bli verdens beste julenisse, må du vite litt om julenissen i andre land.

Mye er allerede gjort om du verken pisker eller spiser opp folk, bare så det er sagt. Vi har vært verden rundt og funnet rare julenisser og -tradisjoner. Lenger nede i artikkelen kommer vi også med noen julegavetips, og de er bare et lite utvalg hentet fra den store samlingen med julegaver. Men først litt om rare tradisjoner i andre land.

Vel, for oss er de rare. Kanskje vi i Norge er like rare, som hugger ned et tre, setter det i stua, pynter det med flagg og vatt og går i ring rundt det mens vi venter på en nisse alle vet er Onkel Torbjørn? Tradisjonene er ulike.

På Island får flinke ansatte gaver av en julekatt, mens de som ikke har jobbet godt nok blir spist. Av katten. Visstnok. Katten spiser visst også slemme unger.

I Nederland har de ikke Julenissen, men Sinterklaas som rir på en hvit hest og ser ut som en biskop. Han ligner dermed mye på den tradisjonelle Sankt Nikolaus. Han har også en assistent, Grumpus, som rasler med lenker og truer med å kidnappe slemme barn.

Østerrike og Tyskland har samme, onde assistent, Krampus og han er like kjip å komme på kant med som han i Nederland. 

I Frankrike krever Père Noël, altså julenissen, at barna setter fra seg skoa før han fyller dem med godteri. Ingen omfangsrike strømper fylles der i gården. Også han har en kompis (Père Fouettard) som pisker slemme unger.

I Venezuela går julenissen på rulleskøyter. I flokk nedover gata.

I Spania deler ikke julenissen ut gaver. Det overlater han til De tre vise menn.

Så for å oppsummere, dette er altså det du må gjøre for å bli verdens beste julenisse:

  • Del ut gavene selv, ikke overlat sånt til tre vise menn. Eller noen andre.
  • Unngå i det lengste å spise eller piske de ansatte.
  • Finn et antrekk som ikke får deg til å se ut som en biskop.
  • Om du har en ond assistent, omplasser vedkommende. Ta det med HR.
  • Styr unna rulleskøyter.
  • Ikke vær en katt. Som attpåtil er slem.

Icelandic_Yule_Cat_in_Akureyri

Scary cat: En modell av den islandske julekatten på torget i Akureyri

Da skulle det meste være i boks, bortsett fra julegavene til de ansatte. De er viktige. Om du handler på Komplett Bedrift, gjør du det lett for deg selv, for her er alt å finne på ett sted. Ikke bare datautstyr, men kaffemaskiner, kjøkkenutstyr, hvitevarer, møbler, interiør, brettspill og LEGO. Listen er for lang til å tas her, men jeg har noen tips til deg lenger nede på siden.

Nå er det lov å få gaver verdt opptil 5000 kroner fra arbeidsgiveren uten å måtte skatte av det. Sånn var det ikke før, men sånn er det nå. Jippi!

Her er noen gode grunner til å ta hele julegaveinnkjøpet hos Komplett Bedrift:

  • Alle varer på ett sted.
  • Alt på én konto.
  • Rask levering dit du vil.
  • Ikke noe stress.

Nedenfor har har jeg samlet noen julegavetips, men husk at vi også har en utvidet liste med gaver som passer alle budsjetter.

AirPods – en sikker vinner

Apple AirPods 3 trådløse ørepropper, In-Ear (hvit) Øreplugger

For Apple-entusiasten er AirPods 3 en av de beste gavene man kan få. Perfekt for de som liker å nyte musikk eller podcast mens de konsentrerer seg om jobben. (Vi har også andre generasjon, AirPods 2 på lager)

 

Sony WH-1000XM5 trådløse hodetelefoner

Sony WH-1000XM5

30 timers batteritid. Around ear-stil med innebygd mikrofon for telefonsamtaler og bransjeledende støydemping med åtte mikrofoner. Presis Voice Pick-Up-teknologi gir krystallklare telefonsamtaler, og merkevaren Sony garanterer for lydkvaliteten når du vil høre musikk mens du jobber.

"Rekkevidden er meget imponerende, jeg kan bevege meg mellom 40 og 60 meter fra arbeidsplassen min uten at lydkvaliteten endres", sier en kunde av oss.

Sonos One SL

Lyden har fyldig bass og kan tilpasses det rommet den skal stå i for å gi optimalt lydbilde med Trueplay-justering. Helt fantastisk. I tillegg kan den kobles sammen med andre Sonos-høyttalere så du kan høre på det samme på stua, badet og soverommet. Det er også veldig enkelt å sette opp!

Nedis SmartLife humørlys WiFi

Nedis SmartLife humørlys WiFi Lamper

Spre litt julehumør med denne lampa som kan lyse med flere farger. Dermed kan den matche humøret, og du kan enkelt velge en hvilken som helst farge i appen. Rolig rødt på kvelden? Kjølig hvitt for å våkne og gå på jobb? Mulighetene er mange. Kombiner med Google Assistant eller Amazon Alexa for talestyring.

 

GoPro HERO11 Black

GoPro Hero11 1

GoPro Hero11 Black er utstyrt med Enduro-batteriet, kjent for å håndtere kulde mesterlig. Større sensor, mulighet for å filme i 5,3K-oppløsning og automatisk opplastning til telefonen din. Det er ikke så rart at det har fått god omtale av Tek.no.

 

Garmin Venu Sq 2 Music

Garmin Venu Sq 2 - music edition

Rundt juletider begynner mange å tenke på nyttårsforsetter, som ofte dreier seg om å trene mer og komme i bedre form. Det blir enklere med en pulsklokke som sporer bevegelse, helsedata og søvn. Garmin Venu Sq 2 Music kan også enkelt kobles sammen med populære musikkstrømmetjenester og hodetelefonene dine, så man slipper å finne en lur måte å ta med deg mobilen når man skal på løpetur for eksempel. 

 

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin

Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin (sort) Espresso HalvautomatiskMange er blitt vant til skikkelig god kaffe fra kaffemaskinen på jobben. Kanskje de vil ha det samme hjemme? Og like lettvint? Du kan gi bort en DeLonghi-maskin til de ansatte. Dette vakre møblet har plass til 250 gram kaffebønner og kommer med et enkelt panel som lar dem velge den kaffevarianten du vil.

 

Wilfa Vanilla ICMS-C15

Wilfa Vanilla ICMS-C15 Iskremmaskin

Iskremmaskin! Kan det bli bedre? Vis meg en ansatt som ikke blir henrykt over en sånn gave. Wilfa Vamilla har innebygd helautomatisk blander og kjøleprosessor som fryser iskrem-basen raskt. Den klarer 1,5 liter på én gang. Yummie.

Kanskje det beste er at maskinen har et lokk i toppen, der du kan helle i mer sjololade eller nøtter eller hva du vil om du synes det er litt for lite. 

 

Kindle Paperwhite

Bilde av en mann som holder en kindle

Et aktivt liv med smarttelefoner og tilgang til nyheter overalt betyr ikke at vi har sluttet å lese bøker. Men papirbøker er ut. Vi vil ha med oss alle bøkene vi vil overalt. Kindle Paperwhite ordner dette, bruker nesten ikke strøm og kobler seg raskt på nett for å laste ned den siste boka som bare MÅ slukes. Gi bort en Kindle, så får du smartere ansatte tilbake på jobb.

 

Trust Primo Ultra-Thin Ultra-Fast Powerbank 20 000 mAh

Trust Primo Ultra-Thin Ultra-Fast Powerbank 20000 mAh Powerbank

Det kan være helt nødvendig å få tak i hverandre på jobb, men om de ansatte er mye ute er det fort gjort å gå tom for strøm. Heldigvis finnes det en enkel løsning på det. Powerbanken fra Trust er alltid klar til å lade opp flere telefoner. Åtte, faktisk. Ikke rart denne er anbefalt hos Tek.no, som skriver:  "Trusts lader er rask på alle portene, og er generelt god." 

Om du vil ha en knirkefri julehandel, så tar du kontakt med oss i Komplett Bedrift. Da sørger vi for gaver de ansatte kommer til å elske, og vi passer på at alt er på plass i god tid før jul. Men det begynner å nærme seg, så det er ikke noe å vente på. God jul!

Julegavene dine ansatte elsker

Tidligere publisert 1. desember 2022
Oppdatert 26. oktober 2023