iPad Pro M1

På sin rusletur i vårlige og grønne omgivelser i Apple Park delte Tim Cook og hans kvinner og menn mange spennende nyheter i Apple-universet i går. Blant annet en splitter ny og lynrask iPad Pro bygd på den nye M1-chipen.

Tim Cook åpnet med å minne oss på at dette er uken da vi feirer Earth Day (22. april). Apple er i dag karbonnøytral og har som mål å ha nullutslipp i hele forsyningskjeden innen 2030. Det har kollega Sandra Lindhjem skrevet om her.

Så ... hva er nytt?

Det var mye spennende i dagens Apple-event som varte i nøyaktig én time. Men om du er blant dem som venter på MacBook Pro 16’’ med M1-chipen, må du nok vente litt til, kanskje til høsten, tipper jeg.

I mellomtiden kan du kose deg med noen nyheter i Apples økosystem, som du nå kan kjøpe i vår nettbutikk:

iPhone_12_Black_AirTag_Pure_Front_2-up_Screen__GBEN

iPad Pro M1

Nye iPad Pro M1 er en spinnvill og hissig sak som jeg tror vil være interessant for bedriftssegmentet – spesielt 12,9-tommeren (den leveres også i 11''). Nye iPad Pro er bygd på M1-chipen, og har Thunderbolt, 5G, vidvinkel-kamera og Mini-LED-skjerm. Den er genial til både Teams og Netflix, eller for den del Excel eller sofistikert arbeid med lyd, bilde eller video. Til denne kan du koble til ekstern mus, skjermer, og den er mer enn rask nok til alt du trenger. Så har arbeidsplassen lagt til rette for Apple-produkter, så kan den for enkelte erstatte behovet for en stasjonær PC eller laptop. 

Priser eks. mva:

  • 11 tommer: fra kr 7 192,-
  • 12,9 tommer: fra kr 9 752,-

iPad_Pro_12_9-in_Wi-Fi_Silver_Magic_Keyboard_White_Apple_Pencil_Hero_Screen__GBEN

iMac 24''

Den nye iMacen som ble vist frem i alle regnbuens farger er bygd på M1 og er etter utseendet og størrelsen å dømme (27'' beholdes på "gammel" prosessor) mest beregnet på hjemmebruk. Designet er lett og optimistisk, og skjermen er så tynn at den nesten er usynlig fra siden. M1 sparer plass på innsiden og krever mindre vifter, så dette er en stillegående skjønnhet. iMac har det beste kameraet noensinne i en Mac (1080p), så du vil se ut som en rockestjerne, lover våre venner i Cupertino. Mikrofonen har studiokvalitet (best ever in a Mac) og lyden er også fantastisk Grafikken er 2x raskere. Du kan kjøre alle iPhone- og iPad-apper på den. To Thunderbolt-porter og opp til 4 USB-C-porter! Ethernet-kabelen går rett inn i strømadapteret for estetikkens og plassens skyld. Magic Keyboard er også oppgradert med Touch ID og leveres i matchende farger sammen med Magic Mouse og Magic Trackpad.

Priser eks. mva:

  • 8-kjerners CPU, 7-kjerners GPU, 256 GB: kr 12 232,-
  • 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 256 GB: 13 992,-
  • 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 512 GB: 15 992,-

iMac_24-in_M1_chip_Hero_Vertical_Screen__GBEN

Se hele Apple-lanseringen her (1t):

 

Først publisert: 21. april 2021
Oppdatert: 5. mai 2021