MacBook Pro 13 tommer 2020

Tre ganger raskere enn forgjengerne, men til samme pris. Apple lanserte i går tre nye Mac-maskiner som leveres med deres egenproduserte ARM-prosessor, M1. Nyheten betyr mye for både maskinen, Apple og brukerne.

Apples virtuelle pressekonferanse, «One more thing», ble sendt direkte fra Cupertino, California i går kveld klokken 19. Her ble nye MacBook Air, MacBook Pro og Mac Mini lansert. Du kan se hele det 45 minutter lange eventet i videoen over, eller lese høydepunktene her:

Første Mac med Apple Silicon

Apple røpet i juni at de kommer til å fase ut Intel til fordel for Apple Silicon, den ARM-baserte prosessoren som har blitt produsert i et tiår, og som er hjertet i iPhone, iPad og Apple Watch. Nå er den endelig å finne i en Mac – og den heter M1. Dette er en stor endring. Ikke bare er Mac-en blitt lynrask. Vi kan forvente raskere leveringstider også, nå som Apple har full kontroll på forsyningskjeden sin og ikke hemmes av flaskehalser hos Intel.

» Kjøp nye Mac her!

M1 – et beist av en brikke

M1 er første tilskudd i en familie a brikker som Apple kommer til å slippe de neste par årene. Det er bygd på 5 nanometer-teknologi og har 16 milliarder transistorer.

Inntil nå har en Mac trengt flere brikker (chips) for å fungere. En chip for prosessoren (CPU), en for I/O, en for sikkerhet (Apple T2) og en for minne (DDR4 minne). M1 samler alle disse i én enkelt SoC (system on a chip).

M1 er en åttekjerners prosessor. Den har fire ytelseskjerner og fire effektivitetskjerner, som er verdens raskeste, og som gir deg et nytt nivå i hastighet og presisjon enten du jobber med video, grafikk eller andre krevende oppgaver.

Nå kan du bruke favoritt-appene på iPad-en eller iPhonen på Mac-en din, takket være Rosetta 2. M1-chipen og macOS Big Sur. La oss ta en kikk på de tre maskinene Apple nå lanserer.

MacBook Pro

Nye MacBook Pro er en råtass. Den kommer med en 13,3’’ Retina-skjerm og en prosessor som er opptil 2,8 raskere enn forgjengeren. Den leveres med opptil 2 TB SSD-lagring og opptil 16 GB minne. Batteritiden er det ingenting å si på. Du ser lett 20 timer på Netflix før du trenger å lade, og du har dermed nok kraft til en hektisk dag på jobben med møter, presentasjoner og hva enn du bruker Macen til. Tre mikrofoner gir deg lyd med studiokvalitet, og HD-kameraet viser deg fra ditt beste når du har møter på Teams eller Zoom. MacBook har Touch ID, som lar deg låse opp Macen med én berøring og Touch Bar, med hendige snarveier. Wi-Fi 6 sørger for stabilt og raskt nett og Thunderbolt/USB 4 gjør dataoverføring, lading og video mulig i én og samme port, og maskinen har to av dem.

Pris fra kr 13 192. Tilgjengelig fra 17. november. Bestill her!

MacBook Air

Om du liker å jobbe lydløst er MacBook Air et godt valg. Den har vifteløs utforming for lydløs drift. Den har opptil 18 timers batteritid og opptil 2 TB lagring – ellers samme specs som Pro, med unntak av Touch Bar. Lysstyrken på Pro er 100 nit bedre enn på Air, mikrofonene er bedre og den har HDR. Air vs. Pro-debatten er mer relevant enn noen sinne, for de er likere enn noen gang. Det er mulig mer vil skille dem når vi får de større utgavene av Pro.

Pris fra kr 10 232. Tilgjengelig fra 17. november. Bestill her!

MacBook Mini

Mini leveres med M1. Den har et kompakt design og bruker 60 % mindre strøm enn forrige generasjon. MacBook Mini har to Thunderbolt/USB 4-porter, to USB-A-porter, HDMI 2.0, Wi-Fi 6 og Gigabit Ethernet.

Pris fra kr 7 192. Tilgjengelig fra 17. november. Bestill her!

New call-to-action