VR som sosial møteplass på arbeidsplassen

Da pandemien kom kjøpte sjefen inn VR-briller til alle de 50 ansatte. Siden har de hatt faste fredagstreff, spilt spill og pratet sammen.

– Jeg ble overrasket over hvor ekte det føltes, sier Hege Borgland som er markedsansvarlig i JProfessionals som er et konsulenthus for it-utvikling basert i Oslo. Borgland forteller at alle de ansatte er utleid i prosjekter og jobber ute hos kundene, derfor var det enda viktigere å knytte dem tettere sammen når alle ble sendt på hjemmekontor. VR-briller ble løsningen.

Fast fredagspils med VR-briller

Da pandemien skyllet inn over kontorlandskapene våren 2020 havnet både formelle og uformelle møter på digitale flater. For mange ble det en dimensjon for lite.

– Vår sjef fikk høre om et annet IT-firma som hadde kjøpt inn VR-utstyr og han tente umiddelbart på ideen. Vi tok kontakt med Komplett Bedrift og bestilte et sett VR-briller levert hjem til hver enkelt ansatt. Fredagen etter jekket vi vår første fredagspils sammen, forteller Borgland.

Hun har tatt ansvaret for å utvikle de sosiale arenaene som selskapet bruker og etablert et slags klubbhus som de treffes i.

– Vi har blant annet brukt Rec Room som gir oss anledning til å spille spill sammen. Vi er mange utviklere i firmaet og spill står høyt i kurs. Men da vi møttes fant vi fort ut at det var fint å sitte i en virtuell sofa å prate sammen også.

Her har du en oversikt over andre sosiale VR-plattformer.

Gode samtaler

Interessen var størst i starten da alt var nytt og spennende, men et par måneder senere har de fortsatt sine faste fredagstreff. Enkelte har også meldt seg av fordi de blir sjøsyke av å bruke VR-briller, men det er individuelt.

– Det er lav terskel for å delta og det oppleves så ekte. De som er nær deg i rommet hører du godt, mens de som er lenger unna, hører du knapt. Så kan du bevege deg rundt og treffe kjente. Samtalene blir nesten som normale, faktisk. I fremtiden planlegger vi å teste fagsamlinger og presentasjoner i VR også. Det blir spennende.

– En artig greie i starten var at alle som kom inn i rommet for første gang forsøkte å flytte rundt på møblene. Jeg hadde blitt advart om at det ville skje på forhånd, og det skjedde faktisk, ler Borgland.

Les også: VR redder liv, og er ikke bare for moro skyld

Lounge med kollegene og VR-briller

Vil fortsette med VR-treff

Hege og kollegaene i JProfessionals tror de vil fortsette å treffes for sosiale happenings hjemmefra med VR-brillene på også etter at det blir tillatt med fysiske treff.

– Jeg håper det blir en kombinasjon, men lista ligger lavt for å bruke VR-brillene hos oss nå. Det er fint å jobbe i en bedrift som oppleves som innovativ og tester ut nye ting. Dette har vært en suksess som har holdt humøret oppe gjennom denne spesielle tiden, sier Borgland.

I Komplett Bedrift ser vi økt interesse for våre VR-produkter og ser stadig nye bruksområder som utvikler seg i takt med behov og ønsker fra de som bruker utstyret.

VR i bedriften