smarttelefon og triks

Vil du ha et par gode talkingpoints å imponere med i lunsjen eller på festen? Ta opp telefonen din og vis dem dette.

Enten du har en Apple, Samsung, Huawei eller annen smarttelefon kan du imponere sidemannen med noen enkle hacks og nyttige tips. Her er et lite utvalg som du kanskje ikke kjente til fra før:

Doble ladehastigheten

Trenger du raskt strøm, men ikke vil slå av telefonen for å lade hurtigere kan du prøve å sette den i flymodus – det gir samme effekten og tilnærmet dobbel hastighet på ladingen. Trenger du strøm fort så er dette løsningen. Etter fem minutter i stikkontakten har du nok til å gjøre det du skulle. Det skal funke på alle slags telefoner.

lading smarttelefon, mobil

Se vår samleside om mobiltelefoni på arbeidsplassen

Sikre ladekabelen fra å ryke

Apropos lading. Sliter du også med at ladeledningene blir slitt nær kontaktpunktet? Dette er det vanligste problemet med ladeledninger. Du kan enten kjøpe deg trådløs lader dersom telefonen din støtter dette, eller du kan tre på en fjør – slik du finner i kulepenner – ytterst på ledningen. Det sørger for at ledningen ikke bøyer seg og til slutt brekker.

Diskolampe med mobilen

Har du lyst til å lage ditt eget mobilcover ved hjelp av en ballong, lære hvordan du enklest tørker en våt mobil eller laget et diskolys ved hjelp av en spinner og lommelykta på mobilen så anbefaler jeg denne videoen:

 

Tilpasset ringetone og vibrasjon

Du kan lagre viktige kontakter med egne vibrasjonsmønstre slik at du vet hvem som ringer eller sender SMS kun ved å kjenne etter vibreringsmønsteret. Det gjør du gjennom å gå til innstillinger på iPhone > Lyder og følbar respons > Ringetone eller teksttone > Vibrering. Her kan du opprette en egendefinerte vibrasjoner som du deretter kan tilordne forskjellige kontakter.

Ta verkstedsjekken selv

Mistenker du at noe er galt med bilen din, men har ikke har lyst til å betale hundrevis av kroner hos en mekaniker for å fortelle deg at alt er ok? Det finnes en app for det også. Last ned Automatic Pro til Apple eller Android, så får du en adapter som lar deg koble den til bilens ODB II port, vanligvis plassert i nærheten av rattet. Når den er koblet til, kan appen minne deg på hvor du parkerte, diagnostisere motorproblemer og til og med varsle dine nærmeste i tilfelle ulykke.

Gratis macrolinse på kameraet

Med en dråpe vann på kameralinsen vil du endre objectivets vinkel og kan ta ekstreme nærbilder av ting og tang. Du får dette og mange andre lifehacks i videoen under.

Mål hvor lang den er

Hvor langt er egentlig stuebordet? Nå trenger du ikke å gjette lenger. Måle-appen på iPhone er helt genial. Du kan enkelt rette kameraet mot fysiske objekter som du ønsker å måle, og følge instruksjonene på skjermen for å få en måling.

Sjekk fjernkontrollen

Pek fjernkontrollen mot det frontvendte kameraet på smarttelefonen og trykk på hvilken som helst knapp. Hvis du kan se det infrarøde lyset fra fjernkontrollen som blinker på skjermen, fungerer fjernkontrollen. Hvis ikke, er det på tide å bytte batterier.

Les også: Blir vi dummere av smarttelefonen?

Let etter skjulte påskeegg

Enten du akkurat har byttet over til Android, eller har brukt det en stund, så kan du bli overrasket over de skjulte funksjonene som Google har plassert på Android plattformen. En av de best bevarte hemmelighetene som mange Android-brukere ikke er klar over er Easter Eggs.

Malte påskeegg

Android utviklerne har nemlig satt inn sporadiske overraskelser i systemet som bare de som liker å utforske nye ting med telefonen sin har klart å oppdage. De mest kjente er kanskje minispillene.

Jeg kan forstå at ikke alle er like interessert i å bruke tid på å lete gjennom telefonen sin etter Easter Eggs, så derfor skal jeg vise deg hvordan du kan finne frem til ditt første. Det er super enkelt, og tar mindre enn et minutt:

  1. Åpne innstillinger på telefonen din.
  2. Skroll ned til du finner «system» og åpne.
  3. Se etter «om telefon» og åpne.
  4. Finn «Android version».
  5. Trykk hurtig på «android version» helt til noe popper opp, så vil du få deg en overraskelse!

Som navnet tilsier, er disse påskeeggene vanskelige å finne. Men med noen google-søk kan du nok finne frem til flere. Du kan lese mer om Android Easter Eggs her.

Er du på jakt etter rene optimaliseringstriks og hacks for Android så anbefaler jeg denne artikkelen: 50 incredible android hacks that you´ve probably never heard before.

Jeg er ganske sikker på at du nå har oppdaget hvert fall én ny måte å bruke smarttelefonen din på. Og det gjør jo at en ellers distraherende tidstyv kan føles litt mer nyttig. Eller? Vet du om noen flere overraskelser som jeg ikke har fått med? La meg høre i kommentarfeltet.

Apple iPhone 13 får du kjøpt hos Komplett Bedrift