Komplett skreddersydde PCer

Vi har alle opplevd frustrasjonen som oppstår når en feilmelding dukker opp på dataskjermen. Enten om det er et program som slutter og svare, eller at programmet avsluttes helt uventet uten at man har lagret i forkant kan være det samme. Det er irriterende.

Resultatet av feil utstyr på arbeidsplassen kan koste bedriften dyrt i antall tapte timer. Det er faktisk slik at når man driver et foretak, er tid ensbetydende penger. Dette er noe norske bedrifter har begynt å ta til etterretning.

På vår samleside Slik velger du riktig PC på jobben kan du bli klokere.

Noen bedrifter har forstått verdien av skreddersydd

Vi har skreddersydd PCer i lang tid, hvor majoriteten av datamaskinene vi har bygd har vært til privatkunder, og særlig «gamere». Men i løpet av de siste årene har henvendelsene fra bedrifter økt betydelig.

Spesielt kreative næringer oppsøker oss for å få hjelp til å skreddersy PCen. Slik sparer bedriften deres penger ved at de investerer kun i de komponentene de trenger. I en kreativ bedrift vil dette eksempelvis være mye datakraft og stor lagringsplass som passer til programpakkene de bruker.

 

Den dyreste datamaskinen er ikke nødvendigvis best

En PC til en stiv pris er ikke nødvendigvis alltid det beste valget. Det du må tenke på er at maskinens ytelse bør matche bedriftens daglige behov.

Eksempelvis vil en dyrere PC som gjerne har høy ytelse være bortkastet dersom den kun skal brukes til å utføre nettbasert arbeid og til å kommunisere over e-post. På en annen side vil ansatte som jobber med store regneark ha behov for en PC med godt internminne og en prosessor som tåler dette.

Les mer: Excel er et tyngre program å kjøre på din PC enn du tror

 

Store forskjeller på bedrift og privat

I tillegg finnes det vesentlige forskjeller mellom PC ment til privat- og bedriftsbruk, både når det kommer til operativsystem, utholdenhet og sikkerhet.

Komponentene i maskiner ment for privatbruk er rett og slett ikke robuste nok til å tåle lange arbeidsdager med 8-10 timers bruk hver dag. I tillegg mangler et operativsystem tilpasset det private markedet betydelige bedriftsfunksjonaliteter, og datasikkerheten er lite tilfredsstillende.

 

Penger spart med skreddersydd PC

En av de mange fordelene med å investere i en skreddersydd PC er først og fremst at du kun betaler for de komponentene du trenger. Det betyr at du alltid får det nyeste og siste generasjon av komponenter, samtidig som at PCen er 100% tilpasset ditt behov.

I tillegg kan du enkelt bytte ut komponenter over tid etterhvert som de blir utdatert. Slik slipper bedriften og bruke penger på å kjøpe nytt hvert tredje år, eller når PCen begynner å bli treig.

 

Det meste kan bygges og tilpasses

Selv om de fleste maskinene vi skreddersyr koster under 20 000 kr, hender det at vi får bestillinger på skikkelig kraftige maskiner. Da handler det om maskiner som kan gjøre avanserte beregninger på en brøkdel av den tiden det vanligvis har tatt.

For en tid tilbake leverte vi trolig en av Norges ‘dyreste’ PCer til Telemark fylkeskommune. Prislappen var hele 156 000 kr. Maskinen blir i dag brukt på å produsere 3D modeller av flyfoto som skal brukes i fylkeskommunens database.

 

Verdt pengene med 12-doblet ytelse

Tidligere brukte kommunen 12 dager på prosessen, og om noe skar seg måtte de starte helt om igjen. Med den skreddersydde PCen tar dette kun én dag.

Tidsbesparelsen til fylkeskommunen henter inn kostnaden av datamaskinen over tid. Dette er noe som gjelder for andre bransjer også. Når du tenker på timeprisen ved å vente på et program på PCen eller forsinkelsen det kan medføre i et prosjekt, lønner det seg oftest med en kraftigere maskin.

 

Tenk på dette før du bestiller

Det finnes mange leverandører som tilbyr å bygge PCer etter behov. Hos oss tar det ikke mer enn cirka en uke fra vi blir kontaktet av kunden til at kunden mottar en ferdigbygget datamaskin.  

Vi bygger omtrent 40 000 PCer i løpet av et år. Disse er grundig testet, slik at de er klare til bruk rett ut av esken, og hvis det skulle oppstå problemer leveres alle Komplett-PCer med 3 års garanti.

Om du vurderer å bestille en skreddersydd PC bør du være varsom med hvor du velger å bestille fra – mange leverandører bygger PCer i Kina, eller nedover på kontinentet. Da snakker vi en annen kvalitet på komponenter, og en helt annen leveringstid.

Et triks for å skille klinten fra hveten er å se på sistnevnte, leveringstiden. Om leveringstiden er på mer enn 3-4 uker, er sannsynligheten stor for at komponentene leverandøren skal bruke til å bygge PCen din blir importert fra Asia, eller at PCen blir importert ferdigbygd.