Komplett skreddersydde PCer

Spesialbygde PC-er er ikke bare for gamere. Bedriftene får i stadig større gra øynene opp for skreddersøm. Det sparer de tid og penger på.

Prisen er kun tjue prosent av kostnaden for en PC

Skreddersøm høres dyrt ut, men det er egentlig ikke det.

I stedet for å kjøpe samme type PC til alle, der noen får altfor mye kraft og noen får for lite, gir skreddersøm hver medarbeider en maskin som er optimal for deres arbeidshverdag.

Ifølge tall fra Gartner utgjør prislappen bare tjue prosent av kostnadene i PC-ens levetid. Det meste av kostnaden utgjøres av teknisk support, vedlikehold og tapt arbeidstid. Og er du feilutstyrt, baller det fort på seg. Ifølge en svensk undersøkelse bruker ansatte 1,3 uker i året på IT-problemer.  

På vår samleside Slik velger du riktig PC på jobben blir du klokere.

Penger spart med skreddersydd PC

Det kan være store forskjeller i pris og ytelse på prosessor, minne og skjermkort, og derfor er det smart å ikke handle over evne. En av de mange fordelene med å investere i en skreddersydd PC er at du kun betaler for de komponentene du trenger. 

Selv om de fleste maskinene vi skreddersyr koster under 20 000 kr, hender det at vi får bestillinger på skikkelig kraftige maskiner. 

Vi har levert det som trolig er en av Norges dyreste PC-er til Telemark fylkeskommune. Den skulle brukes til å lage 3D-modeller av flyfoto til fylkeskommunens database. Prislappen var på hele 156 000 kr.

Tidligere brukte fylkeskommunen tolv dager på prosessen, og om noe skar seg måtte de starte helt på nytt. Med den skreddersydde PC-en tar det kun én dag. Tenk deg besparelsen. 

Dyrest er ikke nødvendigvis best

En PC til en stiv pris er ikke nødvendigvis det beste valget. Hvis medarbeideren har lett bruk, eksempelvis nettbasert arbeid og e-post, trengs ikke høy ytelse. Det blir som å kjøpe en sportsbil med flere hundre hestekrefter til en som kun driver med bykjøring.

På den annen side vil ansatte som jobber med store regneark ha behov for en PC med godt internminne og en prosessor som tåler dette. Jobber du med video eller grafisk produksjon har behov for mye datakraft og stor lagringsplass. Behovet varierer, og derfor er en skreddersydd PC genialt.

En smart måte å få ekstra ytelse til en rimelig pris er å velge en mini-PC som arbeidsstasjon. Den er like enkel å frakte frem og tilbake som en laptop, men koster litt mindre med den samme kraften. Vi bygger slike maskiner av typen ASUS Barebone.

Husk at selv om personen som skal ha PC-en jobber med lette oppgaver, bør du ikke falle for fristelsen og kjøpe en maskin ment for privat bruk. De er rett og slett ikke robuste nok til å tåle lange arbeidsdager med 8-10 timers bruk hver dag. Forbruker-PC-er kan også ha mangler innen datasikkerhet og innen funksjonalitet i operativsystemet.

Et godt råd før du bestiller en skreddersydd PC

Det finnes mange leverandører som tilbyr å bygge PC-er etter behov. Om du vurderer å bestille en skreddersydd PC, bør du være varsom med hvor du velger å bestille fra. Mange leverandører bygger PC-er i Kina eller nedover på kontinentet. Da snakker vi en annen kvalitet på komponenter og en helt annen leveringstid.

Om leveringstiden er på mer enn 3-4 uker, er sannsynligheten stor for at komponentene leverandøren skal bruke til å bygge PC-en din blir importert fra Asia, eller at PC-en blir importert ferdigbygd.

Hos Komplett Bedrift tar det cirka én uke fra du bestiller til du mottar en ferdigbygget datamaskin.  

Vi bygger omtrent 40 000 PC-er i løpet av et år. Vi tester dem grundig så de er klare til bruk rett ut av esken. Skulle det oppstå problemer, har du 3 års garanti.

Se vårt utvalg av arbeidsstasjoner

Komplett PC tilpasset AUTOCAD

Først publisert: 26. juni 2019
Oppdatert: 15. sep 2022