overbevise sjefen om at du trenger ny mobiltelefon

Er du klar for ny mobiltelefon men usikker på hvordan du skal overtale sjefen? Her gir vi deg en liste med gode argumenter.

Uansett hvilken relasjon du har til sjefen, er det alltid utfordrende å gå inn dit for å be om mer av noe. Enten det er lønnsøkning eller mer av andre goder, blir det lettere dersom du har forberedt deg godt og har solide argumenter klare.

Gode og saklige mobilargumenter

Det er mange grunner til at både du og arbeidsgiveren din er tjent med at du har en ny, oppdatert og velfungerende mobiltelefon:

  • Ivareta bedriftens sikkerhet I jobbtelefonen ligger tilganger til vanvittige mengder viktig og sensitiv informasjon om både bedriften du jobber for og kundene du jobber med. Å hacke telefonen din vil derfor kunne være svært attraktivt for eksempelvis nettsvindlere. En ny telefon kommer med de nyeste og sikreste løsningene for å beskytte denne informasjonen. De skarve tusenlappene du ber om for å kunne sikre telefonen din og all informasjonen den holder blir ganske beskjedne hvis vi setter opp reparasjonene av en omfattende hacking som en motsats.
  • Oppdatert hardware, bedre effektivitet Hardwaren oppdateres alltid i nye versjoner av mobiltelefoner. Med kraftigere hardware går alle prosesser og operasjoner i telefonen raskere. Du blir altså en mer effektiv arbeidstaker når du slipper å vente på at telefonen din skal fullføre det du nettopp ba den om.
  • Høy batterikapasitet, høy arbeidskapasitet En ny mobiltelefon kommer med bedre batterikapasitet, noe som gir deg større frihet. Ved at du slipper å tenke på lademuligheter og dermed ikke trenger bekymre deg for at telefonen skal dø midt i noe viktig, kan du bruke arbeidstiden din konsentrert om det du faktisk er der for.
  • Arbeidsoppgaver og effektivitet: - Er telefonen et viktig verktøy for deg? Vet sjefen det? Ikke alle vet hvor mye man faktisk kan gjøre med en mobiltelefon og hvor stor forskjell det kan gjøre i hverdagen. Jobber du på en Mac, så blir du mer effektiv med en iPhone. Tar du mye bilder og video med telefonen så blir selvsagt kvaliteten bedre med en telefon med et bedre kamera. Kan du docke telefonen din og bruke den som en PC? Kan du føre- og godkjenne timelister via telefonen din? Mulighetene er mange, så da gjelder det å legge det frem på en måte som gjør at sjefen ser på din nye telefon som en investering, ikke en utgift.
  • Du representerer bedriften Som medarbeider er du en representant for bedriften utad, og kan dermed gi et inntrykk av hvem bedriften er og hva den er opptatt av. Å ha oppdatert utstyr både på data- og mobilfronten signaliserer at dere er på ballen, henger med og er opptatt av å være moderne og effektive.

Les mer på vår samleside om mobiltelefon på arbeidsplassen.

Ta med deg disse punktene til sjefen, og knytt funksjonene i telefonen opp mot de oppgavene og det ansvaret du har i din stilling, så øker du sjansen for å komme ut av samtalen med lovnader om nettopp den jobbtelefonen du ønsker deg.

Nyheter og bestselgere for mobil