Sånn overtaler du sjefen din

Er du klar for ny mobiltelefon, men usikker på hvordan du skal overtale sjefen? Vi gir deg fem gode argumenter.

Uansett hvilken relasjon du har til sjefen, er det alltid utfordrende å be om mer av noe. Enten det er lønnsøkning eller mer av andre goder, er det lettere om du har forberedt deg godt og har argumentene klare.

Fem gode mobilargumenter

Det er mange grunner til at både du og arbeidsgiveren din er tjent med at du har en ny, oppdatert og velfungerende mobiltelefon. Her er fem av dem.

1. Ivareta bedriftens sikkerhet

Nettsvindlere blir stadig mer raffinerte i sine metoder. Jobbtelefonen inneholder viktig og sensitiv informasjon om bedriften, kundene deres og leverandører. Ett svakt punkt er alt en cyberskurk trenger for å få tilgang til den. Heldigvis jobber også mobilleverandørene også hele tiden med å gjøre telefonene tryggere. Nye telefoner har de nyeste og sikreste løsningene for å beskytte informasjonen. De skarve tusenlappene du ber om er beskjedne i forhold til kostnadene av en omfattende hacking.

2. Oppdatert hardware, bedre effektivitet

Hardwaren oppdateres alltid i nye versjoner av mobiltelefoner. Med kraftigere hardware går alle prosesser og operasjoner i telefonen raskere. Du blir altså mer effektiv når du slipper å vente på at telefonen skal fullføre det du nettopp ba den om. 

3. Høy batterikapasitet, høy arbeidskapasitet

En ny mobiltelefon kommer med bedre batterikapasitet, noe som gir deg større frihet og fleksibilitet. Ved at du slipper å tenke på lademuligheter og dermed ikke trenger bekymre deg for at telefonen skal dø midt i noe viktig, kan du bruke arbeidstiden din konsentrert om det du faktisk er der for.

4. Arbeidsoppgaver og effektivitet

Er telefonen et viktig verktøy for deg? Vet sjefen det? Ikke alle vet hvor mye man faktisk kan gjøre med en mobiltelefon og hvor stor forskjell det kan gjøre i hverdagen. Jobber du på en Mac, så blir du mer effektiv med en iPhone. Tar du bilder og video med telefonen, blir kvaliteten bedre med en telefon med et bedre kamera. Kan du «docke» telefonen din og bruke den som en PC? Kan du føre og godkjenne timelister via telefonen din? Mulighetene er mange. Kartlegg hvordan du bruker mobilen i din arbeidshverdag og vis sjefen at det er en investering i et viktig arbeidsverktøy, og ikke en utgift.

5. Du representerer bedriften

Som medarbeider er du en ambassadør for bedriften, og kan dermed gi et inntrykk av hvem bedriften er og hva den er opptatt av. Å ha oppdatert utstyr både på data- og mobilfronten signaliserer at dere er på ballen, henger med og er opptatt av å være moderne og effektive. Ikke undervurder signaleffekten dette gir, spesielt til potensielt nye ansatte.

Les mer på vår samleside om mobiltelefon på arbeidsplassen.

Ta med deg disse punktene til sjefen, og knytt funksjonene i telefonen opp mot de oppgavene og det ansvaret du har i din stilling, så øker du sjansen for å komme ut av samtalen med lovnader om nettopp den jobbtelefonen du ønsker deg.

Topp 10 mobil Komplett Bedrift

Først publisert: 30. april 2019
Oppdatert: 21. mars 2023