Logitech webkamera

I løpet av to uker våren 2020 eksploderte etterspørselen etter webkamera og utstyr til hjemmekontor hos Logitech og Komplett Bedrift. Èn kundegruppe ble prioritert i køen.

Mer om hvilken gruppe som fikk gå foran i køen litt senere, men først; la oss gå tilbake til 2020 og Erna Solbergs pressekonferanse 12. mars. Norge lukkes ned og alle blir sendt på hjemmekontor en lang periode. Det ble brått klart for de aller fleste arbeidsgivere og -takere der ute at dette var vi ikke rigget for.

Ekstrautstyr på hjemmekontor

Her hos Logitech sa det «PANG»! I løpet av de to ukene som fulgte i mars tømte vi lageret for webkameraer – titusener av kameraer. Fabrikken vår gikk på høygir og leverte til hele verden. Ikke bare skulle folk ha webkamera, de skulle ha ekstra tastatur, mus og headset i tillegg til skjerm på hjemmekontoret.

I Logitech la vi om varetransporten fra båt til fly for å levere raskere til kunde. Jeg kan med hånden på hjertet si at det var galskap, men også moro. Vi jobbet døgnet rundt for å kunne levere det folk trengte.

Logitech er ledende på webkameraer og har på mange måter definert bransjen i mange år. Likevel var det som skjedde i 2020 – hjemmekontorets år – helt uvirkelig. Salget av webkamera mer enn doblet seg på verdensbasis og i de nordiske landene solgte vi nesten 270.000 webkameraer, mot bare drøyt 100.000 året før.

Helse bruker videomøter

Helsevesenet fikk «snike»

Mange jobber på laptops til daglig, men på kontoret er det gjerne ekstra tastatur og flere skjermer. Å sitte lange dager hjemme kun med en 13 eller 15 tommer skjerm og integrert tastatur er langt fra ideelt. I tillegg skulle vi helst se hverandre når møtene ble lagt på video.

Norske bedrifter, fra enkeltmannsforetak til multinasjonale selskap, la inn ordre samtidig og alle havnet i en køordning. Vi har ikke kommunisert dette tidligere, men her hos Logitech bestemte vi oss tidlig i pandemien for å la helseforetakene «snike foran» alle andre i bestillingskøen. Vi så at de hadde et viktig samfunnsoppdrag, og ville sørge for at de også hadde det beste utstyret tilgjengelig for å gjøre jobben sin.

Viktig å se andre og å bli sett

For helsevesenet som for andre bedrifter, er det viktig å se og å bli sett i møte med andre og med kolleger selv i disse tider. Da er et webkamera uvurderlig, mener jeg. Det viser seg at de aller fleste lar webkameraet være påslått med bilde under møter, bortsett fra i store møter med mange deltagere og hvor det ikke er forventet at du skal delta aktivt. Det er eksempler fra skoler at de fleste elever helst ikke vil ha det på i hjemmeundervisning, men her har lærerne stilt krav til påslåtte kameraer.

Et eksternt webkamera vil heve kvaliteten på møtene flere hakk. For det første er det viktig å ha kamera i øyehøyde slik at vi har god kontakt med de på andre siden av skjermen. Mange laptops leveres med kamera som er plassert under skjermen, da blir vinkelen feil. Det har du sikkert opplevd selv også. Et webkamera er også mer lyssterkt enn det som er integrert i maskinen. Det vil si at du får langt bedre bildekvalitet.

Videomøter

Videomøter blir standarden

Vi har lagt bak oss et helt år med utstrakt bruk av hjemmekontor. Her i Logitech er etterspørselen etter IT-utstyr fortsatt stor, og det er ingenting som tyder på at vi kommer tilbake til 100% fysisk tilstedeværelse på kontoret på en stund.

Mange bedrifter har også sett verdien av å kutte jobbreisene for å spare kostnader – og miljøet. Det betyr at du også må kunne forestille deg en fremtid hvor minst en deltaker i hvert møte, vil være med via videolenke. Da skal utstyret være bra både hjemmefra, men også på møterommet på kontoret, slik at alle både hør og ser den som ikke fysisk er til stede. Du vil jo at det skal se profesjonelt ut – ikke sant?

Bli enda bedre på videomøter med webkamera. Se vårt utvalg