it-behov og dyktig rådgiver

Det forventes av deg at du skal ha oversikt over hele bedriften. Men ingen kan være ekspert på alt. Du trenger folk som gir deg gode råd. Men trenger du å ansette dem alle sammen? Og tør du å være avhengig av å ha kompetanse inhouse med tre måneders oppsigelsestid?

Mange har omgitt seg med flinke IT-folk i staben. Men i tråd med moderne slank produksjon (lean) står det kanskje ikke høyt på agendaen å ansette mange mennesker. Det du trenger er eksterne rådgivere som kjenner deg, din bedrift og de behovene dere har. En IT-leverandør kan være en slik.

Tunge PC-oppgaver

Du bør kunne fortelle en IT-leverandør hva du trenger og hvordan dere jobber og få gode råd tilbake om hva slags utstyr dere bør handle inn. Også de gangene du ikke vet hva du trenger. En god IT-leverandør vil kanskje ta deg med til en produsent for å tilpasse varene som skal kjøpes.

En god rådgiver jobber i tett kontakt med deg, for det er du som har oversikt over den enkeltes arbeidsoppgaver. På den måten vet du kanskje om de ansatte bruker tyngre eller lettere programmer. De typiske jobbene der du trenger tunge programmer er grafiske yrker, arkitekter og ingeniører som tegner i 3D og autoCAD. (Fremmedord? Ikke tenk mer på det. La en rådgiver ta seg av det.)

Alt med kart og grafikk krever mye kraft fra både grafikkort, prosessor og internminne. Redigering av video er også tungt å kjøre. Det samme er store Excel-ark.

Les mer: Stasjonære PC-er med høy ytelse

IT-behov og framtidas rådgiver

Samtidig endrer behov og krav seg over tid. Det er ikke sikkert det er riktig og god forretningsdrift at du skal holde oversikt over dette selv. For eksempel trenger vi ikke så store harddisker lenger, for nå ligger mye av informasjonen vår i nettskyen. Men kravene til raske, trådløse nettverk har økt.

Les også: Skyen gir rimerligere PC-er

Pust ut - du trenger som sagt ikke kunne alt dette selv. Det du trenger er en rådgiver som er der når du ringer. Hos Komplett Bedrift får du topp prioritet med kort responstid på henvendelser i alle kanaler.

Selvfølgelig skal du også kunne stille andre krav til en IT-leverandør enn de rent datafaglige. Er leverandøren ISO-sertifisert? Kan den dokumentere at den driver miljøvennlig? Er den medlem av sentrale organisasjoner som NORSIRK og Grønt Punkt?

Les mer på vår samleside: Slik velger du riktig PC på jobben

Mer effektiv

Hvis du skal bruke en IT-leverandør som rådgiver, trenger du å vite at leverandøren er så effektiv som mulig.

La oss ta en titt inn på hovedkontoret til Komplett Bedrift og lageret til alle Komplett butikkene i Sandefjord. Hos Komplett Bedrift jobber det 15 mennesker med kundekontakt, så det ville vært umulig, for ikke å si ekstremt ineffektivt, om de alle sammen løp rundt på det 45 000 kvadratmeter store lageret for å fylle ordre.

I stedet har Komplett ansatt 75 roboter som jobber uten spisepause døgnet rundt med å plukke et nytt produkt hvert femte sekund.

Se video: Bli med inn i Kompletts forunderlige robotlager 

Alt i alt trenger du bare ha oversikt over din egen bedrift, så blir vi enige om behovene.

Komplett PC som er tilpasset AUTOCAD. Se utvalget