Rengjøring av tastatur er viktig for å holde seg frisk

Vi har lært oss mye godt smittevern det siste året og kanskje har det hjulpet på spredningen av bakterier og virus generelt. Tastaturet har lenge blitt sett på som en versting når det kommer til å ta godt vare på bakterier og annet smuss, men la meg først sette deg i skikkelig uggen stemning.

Vi tar en tur på badet. Det skal handle om toalett og tannbørste. For hver gang du trekker ned på toalettet så virvler det opp ørsmå vanndråper som inneholder bakterier og virus. Disse kan sveve rundt i rommet i et par timer før de lander på en overflate - for eksempel din tannbørste. Derfra er den videre smitteveien kjent, vil jeg tro.

Skitne taster

Nedslående om renhold

Når jeg tillegg nå skal fortelle deg om en engelsk studie som er gjengitt på Helsenett.no hvor 33 tastaturer ble testet for E.coli, stafylokokker og andre uhumskheter, og de nedslående resultatene. Fire av tastaturene ble stemplet som direkte helsefarlige på grunn av alt for høyt innhold av bakterier og virus, ett av disse hadde fem ganger flere bakterier enn et toalettsete! Kjenner du nå at du har et behov for å vaske hendene? Det er mer.

Teknologien vi bruker daglig er blitt de reneste bakteriebomber. Her sitter vi og taster i vei på tastaturet, vi sjekker telefonen for nye meldinger og vi sveiper adgangskortet tankeløst hver gang vi skal inn i et nytt rom.

Mye kontorutstyr har bakterier

Amerikanske CBTNuggets.com gjorde en undersøkelse lenge før Covid19 traff oss, hvor de analyserte bakterieinnholdet på alt vi daglig brukte av IT-verktøy i forbindelse med jobb. Hvis du tenker at det er mye bakterier på hundeleker som dras med rundt overalt og fraktes rundt i en hundekjeft som har vært mange rare steder, så er det ikke på langt nær like ille som adgangskortet du har i en snor rundt halsen.

Overflaten på adgangskortet ditt kan ha så mye som 240 ganger mer bakterier enn en hundeleke og er smittebombe nummer en på kontoret.

Tastaturet kommer på en god andreplass og smarttelefonen din er såvidt mer bakteriebefengt enn datamusa.

Aftenposten skriver at den gjennomsnittlige bakteriemengden på skrivebordet ditt beregnes til 20.961 bakterier per kvadratcentimeter. Og vet du hva – det er på skrivebordene til kvinnene det er aller verst. Årsaken er at kvinner ofte har flere ting på skrivebordet og de drar med seg bakterier herfra og derfra.

mest skitt på skrivebord hos kvinner

Sett i gang med rengjøringen

La oss håpe daglig spriting og økt frekvens på renholdet har forbedret disse tallene siden undersøkelsen ble gjort, men mye er opp til deg og ditt renhold av IT-utstyret du bruker flittig. La oss hjelpe deg med å unngå smitte i alle former. Jeg anbefaler både trykkluft for å fjerne støv i tastaturet og mellom smådeler. Du kan få våtserveitter, kluter og spray til å fjerne bakterier og smuss og det finnes egne vipes til skjermoverflater.

Vi har merket pågang til disse produktene i forbindelse med pandemien og regner med at du også kjenner på behovet for å renske litt opp etter å ha lest deg gjennom denne artikkelen. Ta storrengjøringen av kontorpulten nå.

Ikke la kontorutstyret bli en bakteriebombe