Hvorfor skal det gå tregt når det kan gå fort

Lyden av en medarbeider som trommer med fingrene og venter på nytt utstyr, det er lyden av bortkastet tid. Du kan selvsagt sette henne til annet arbeid imens, men la oss innse det – tankene går til den nye PC-en. Som kommer snart...

Tid er penger, heter det. Og uvirksomme ansatte er nok dyrest av alt.

Vi vet at leveringsdyktighet gir tilfredse kunder. Kundetilfredshet kan sies å være et mål på graden av tilfredshet som kunden opplever i møtet med et produkt eller en tjeneste. Men det handler også om forventningene kunden har.

Mange av våre kunder sier de ikke hadde forventet så rask levering, og det gjør både oss og kunden glade. Vi tror at tilfredse kunder er lojale kunder, men det er visst ikke noen en-til-en-korrelasjon mellom tilfredshet og lojalitet, skal vi tro vitenskapen.

Vi ønsker nye tester velkommen

Det begynner å bli noen å siden mediene testet leveringhastigheten til norske nettbutikker, og testen ligger i dag bak betalingsmur, men jeg kan ydmykt antyde at vi kom godt fra det. Ok, da, vi vant testen. Og vi har ikke blitt tregere. Snarere tvert imot, og alle som har lyst til å lage en ny sammenligning er hjertelig velkomne.

Her er noe du skal tenke på når du velger leverandør av PC og dataprodukter:

  • Har leverandøren lager i Norge?
  • Tilbyr de ekspresslevering? Innenfor en dag?
  • Har de skikkelig oppfølging for profesjonelt arbeid?
  • Er PC-ene bedriftsmodeller?
  • Har leverandøren siste modell inne?
  • Tilbyr leverandøren utvidet garanti og oppfølgning?

Dette er punkter du må tenke på når du har ansvaret for IT i en bedrift og skal ha et forhold til en leverandør.

Familie- og privatbruk er ikke det samme som bedriftsbruk

Mange store elektronikkjeder har et godt utvalg av PC-er som passer familie- og privatbruk. Men det er trolig ikke nok for deg. Det er forskjell på en bedrifts-PC og en privat-PC. Du ser det på hva slags komponenter som er i bruk. Kort sagt er en bedrifts-PC en bedre maskin for profesjonell bruk.

Disse er gjerne tryggere på grunn av avanserte sikkerhetsfunksjoner, som kraftige brannmurer og antivirusprogramvare. Disse bidrar til å beskytte mot skadelig programvare og nettverksangrep. I tillegg er det lagt vekt på å styre sikkerhetsoppdateringer og administrasjonsverktøy som kan håndtere brukertilganger og begrense potensielle sikkerhetsrisikoer.  Dette går typisk hånd i hånd med oppdaterte operatisystemer, som Windows Pro

Det lønner seg å velge fart

Koster en bedrifts-PC litt mer? Ja, i mange tilfeller gjør den det. Men men rask leveringstid kombinert med bedre maskinvare og lengre levetid gjør at det vil lønne seg å gå opp en prisklasse.

Med korte leveringstider er det heller ikke noe poeng frykte netthandel. Stadig flere nordmenn får øynene opp for denne måten å handle på.

I følge Statistisk sentralbyrå økte netthandel med over fem prosent fra 2021 til 2022. Det var ikke for ingenting.

Jeg tror det skal gå lang tid før vi får se noen nedgang...

Knapp: Alt du trenger til kontoret. Se utvalget