appletv

Vi har sett lyset – lyset i møteromskjermen. Bokstavelig talt.

Det var en mørk og regntung novemberdag. Vi var invitert i møte hos en partner som skulle presentere sine strategiske tanker for oss og vi benket oss foran storskjermen i deres lokaler. Møtelederen åpnet sin Macbook Pro og millisekunder etterpå ble hans skjermbilde speilet på storskjermen. Ingen eksterne tilkoblinger, ingen HDMI-ledninger som skulle plugges i, ingen leting med «source»-knappen etter riktig inngang på skjermen. Det var helt sømløst og friksjonsfritt. For oss ble den mørke novemberformiddagen brått litt lysere. Er løsningen på alle våre møteromsproblemer en Apple TV 4K-boks?

Apple og Windows

Dette byrået som vi var hos, benytter seg utelukkende av Apple-produkter. Vi har tidligere hatt en gjesteblogg fra Thomas de Vries her på Den Komplette Bedriftsbloggen hvor de forteller om hvordan de utnytter Apple til det fulle. Men hva med oss? Vi på Komplett Bedrift er PC og Windows-slaver hele gjengen, ispedd en og annen eplefantast. Funker Apple TV også med PC?

apple tv 4k

Finn riktig programvare for å koble til Apple TV

Vi gjorde enkel research og Googlet oss frem til en rekke programmer som kan streame fra PC til Apple TV slik som AirPlay virker på Macen. Ikke alle virker friksjonsfritt, men vår favoritt ble Air Parrot 2 fra Squirrel. Her fant vi er optimalt brukergrensesnitt som gir deg tilgang til Apple TV-boksen fra din PC. Programmet kan du prøve gratis i en uke før du eventuelt betaler noen dollar for å oppleve sømløs bruk av Apple TV fra din Windows PC. Her er en bruksanvisning.

Apple TV på alle møterommene

Alle kjenner vi styrkene og brukervennligheten til en Apple TV, men kanskje aller mest fra vår egen stue. Epleboksen brukes nok av de fleste til underholdning, men tiden er moden for å invitere Apple TV inn på møterommet. Vi har seriøst gått lei av å lete oss frem på kanalene og bruke verdifull møtetid på oppkobling.

Har din lokale IT også investert i slike multi-tilkoblinger som henger fast i HDMI-ledningen på møterommet? Har du i stedet vurdert å benytte deg av Apple TV i alle møterommene på din arbeidsplass? Du slipper ledninger og trøblete tilkoblinger.

Apple TV + Windows = Sant

For Mac-brukerne har epleboksen fungert sømløst, men jeg tenker at når du nå med rimelige midler kan få den samme brukeropplevelsen også med PC og Windows, så er veien til å skifte ut HDMI-ledningene kort. Bruk gjerne tid på å finne andre og bedre alternativer enn Air Parrot 2 og fortell oss om det i kommentarfeltet.

Uansett – det viktigste er å slippe å sitte der med svett panne og lete etter den riktige inngangen når møtet skulle ha begynt for syv minutter siden.

Apple TV4k