Breakfast Spiret retouch

Midt i Norges eldste by befinner det seg en over hundre år gammel kirke kalt Spiret. Bygget fra 1896 har huset menigheter, black metal-festivaler og spirende kunstnere. De siste årene har derimot vi som utgjør det digitale byrået Breakfast tatt bolig her. Bortsett fra en og annen kladdebok og blyant, sverger vi troskap til produkter fra Apple. Det er snakk om både tro, håp og kjærlighet og her skal du høre vår trosbekjennelse.

I vårt byrå finner du både ringrever med lang fartstid i bransjen og nyutdannede kreatører som kommer rett fra skolebenken. Nettopp denne miksen av erfaring og talent gjør Breakfast til noe helt spesielt. Å jobbe i de inspirerende lokalene som den konverterte kirken utgjør, er også noe for seg selv.

Det handler om å skape god arbeidsflyt

Hele gruppen sitter sammen i åpent kontorlandskap på det gamle kirkegulvet. Det er også en rekke mindre rom å trekke seg tilbake til, som «sakristiet» og «koret». Enten alene eller sammen med andre. Uansett behov, så har fokuset vårt vært på å legge til rette for å dekke dem alle. Både i lokalene og gjennom valg av maskiner og arbeidsverktøy.

Noen av oss sitter med animasjon og filmredigering, andre designer identiteter og logoer, utvikler strategier, skriver og gjør mye annet. Det betyr at vi har behov for forskjellige typer maskinkraft, men også at det er essensielt at alt vi bruker kan snakke sammen og samhandle på enklest mulige måte.

reklamebyrå kontor

Apple er lett å bruke. Lett å like.

Kommunikasjon, strategi, design, markedsføring, nettsider, sosiale medier, tekstarbeid, content, performance marketing og mye mer; rekken av oppgaver er nærmest endeløs. Nettopp derfor er det viktig med arbeidsverktøy som tilrettelegger for en effektiv arbeidsdag, uavhengig av oppgave som skal løses. Den floka fikser Apple med stil.

Klart det er fint at produktene ser bra ut og føles gode, men det aller viktigste er at de er enkle å bruke og sjeldent svikter. Enten du er ny i bransjen eller har jobbet lenge, så er brukerfokuset hos Apple helt unikt. Selv har jeg vært svoren Apple-bruker helt siden Steve Jobs trakk sin første høyhalsede genser over hodet.

Apple til alt og alle

Det knitrer i hjerner, knatres på tastaturer, klikkes på nettbrett, duppedingser og andre ting fra Apple. Her er noen av grepene vi i Breakfast har tatt for å sikre god arbeidsflyt:

  • Apple TV i alle møterom For hvem har vel ikke stått før et viktig møte og knotet med å finne riktig overgang? Ja, tenkte vi det ikke. Hos Breakfast slipper du det. Alle TV-er i alle møterom er utstyrt med Apple TV. Alt du trenger å gjøre er å dele skjermen og kjøre på!
  • iPhone til alle Når du begynner å jobbe hos oss får du en telefon i hånda. Det er selvsagt en iPhone som er satt opp med delt kalender, e-post og alle tilgjengelig verktøy slik at du raskt og enkelt kan svare, selv om du kanskje ikke sitter ved kontorpulten. Programmer som Slack og Basecamp er effektive apper som benyttes for å skape en god arbeidsflyt.
  • MacBook til de fleste De ansatte hos Breakfast er selv med å bestemme hva de trenger av teknisk utstyr ut fra en vurdering av arbeidsoppgavene de er satt til å utføre. Normalt gjør en MacBook Pro susen og vel så det. De fleste designerne, web-utviklerne og tech-folkene hos Breakfast har en slik maskin. For de som jobber mest med tekst og foretrekker et mer lettbeint verktøy, har MacBook Air blitt en trofast følgesvenn.

breakfast-mac

Kraftmaskiner til de som trenger det

Å drive med film, animasjon og motion design kan kreve sitt av en maskin. Derfor består maskinparken hos oss også av en godt specet iMac Pro. Når tung 3D-rendering gjør at selv denne barskingen får en tøff dag på jobb, henter maskinen hjelp og støtte fra to eGPUer. Det er eksterne kabinett med grafikkort. Samarbeidet mellom disse komponentene fungerer utmerket, selv om eGPU-ene kommer fra utsiden av Apple-familien.

breakfast-ipad

iPad på farten

Når vår mann på film er på farten, noe han ofte er, lar han iMac-en stå og tar en iPad Pro med pencil under armen. Den fungerer som et praktisk og hendig verktøy for storyboard-tegning og notater. iPad-en kan også brukes til å fjernstyre iMac-en. Da kan den benyttes til å tegne rett inn i Photoshop. Dermed erstatter iPad Pro et tegnebrett til flerfoldige tusen kroner. Den gjør også at vår mann kan tegne rett fra sofaen.

Apple Server-app

Alt dette høres jo vel og bra ut, tenker du kanskje nå, men hva med det som skjer under overflaten? Hva med serverløsningen? Vår IT-ansvarlige liker av sikkerhetsmessige årsaker å holde (krets)kortene tett til brystet, men løfter litt på sløret. Hos Breakfast kjører Apples Server-app på en iMac. Serveren håndterer blant annet kalendertjenester og device management. Lagring skjer på et RAID tilkoblet via Thunderbolt. Backup av server og arbeidsstasjoner går til et separat RAID samt til ekstra skybackup. Her skal virkelig ikke én piksel med kreativt arbeid gå tapt!

Godt samarbeid med Komplett Bedrift

I Breakfast er vi ekspert på det vi driver med og vi forventer samme service fra vår samarbeidspartner på IT og Apple-produkter. Komplett Bedrift har vist forståelse for våre behov og fremstår med faglighet og tyngde. Samtidig er de konkurransedyktige på pris og holder lagrene oppdatert med nyheter. I tillegg er de ubeseiret på levering og service.

Et digitalt paradis

I Bibelen lot Adam seg friste av et eple i Paradis. For oss som utgjør dagens kreative menighet i den tidligere kirken i Tønsberg har det vist seg vanskelig å holde fingrene fra den digitale eple-versjonen. Ikke bare er produktene fra Apple både flotte og funksjonelle, men de holder seg også godt over tid. Batterikapasiteten på min MacBook Air er like god nå som den dagen jeg dro plastfolien av skjermen. Det har mye å si for meg som sjeldent sitter ved kontorpulten. Hos oss i Breakfast har Apple kommet for å bli!

Apple i bedriften. Se utvalget hos Komplett Bedrift